אופציות להישאר בארצות הברית

Econ2

New member
אופציות להישאר בארצות הברית

שלום לכולם,
אשתי ואני גרים בארה"ב כמעט שנה, היא על ויזה J1, אני על ויזה J2.
יש לנו בערך עוד 5 שנים עד שתסיים את הדוקטורט אבל על מנת להיערך למצב שבו נרצה להישאר במדינה אשמח לדעת אילו אופציות קיימות בשביל שנהיה מסוגלים לעשות זאת.
אני עובד פה בחברת תוכנה, כשהיינו בארץ קיבלתי המלצה (מסמנכ"ל הכספים שעבד בארצות הברית מספר שנים) שאם מתאפשר לי כדאי לבקש שהחברה תגיש עבורי בקשה לגרין קארד או משהו בסגנון (במקום העלאות שכר וכדומה), האם זה משהו אפשרי?
אילו ויזות רלוונטיות קיימות לאנשים במצבנו? מתי כדאי להתחיל את התהליך במידה ונחליט שאנחנו מעוניינים להישאר?
כמובן שאני מבין שסביר בהחלט שהרצון שלנו לא ישנה כלום ולא נוכל להישאר בארצות הברית.

תודה רבה מראש

Fellowship

New member
"חוק השנתיים" לא חל עליכם?

זה אמור להיות כתוב על ה DS ועל הויזה.

Econ2

New member
כתוב לנו על הויזות duration of stay.

אשתי נמצאת בתוכנית דוקטורנט של 5 שנים (הרוב המכריע נשאר 6-7 שנים)

zuki3

New member
זה לא תמיד כתוב על הויזות

שאישתך תפנה למשרד לסטודנטים זרים ותברר אם היא נמצאת בתחום של כלל השנתיים,
יש מספר אפשרויות שגורמות להיות תחת הכלל הזה,
אם היא מקבלת מימון ממשלת ארצות הברית או מאוניברסיטה ממשלתית, אם היא מקבלת מימון ממשלה זרה, אם היא נמצאת ברשימת מקצועות מסוימת, רופאים וכו.
רק אם היא לא נמצאת תחת הכלל הזה אתם יכולים לברר מה האפשרויות שלכם.

Econ2

New member
המימון שלה הוא מאוניברסיטה פרטית

והיא לא ברשימת המקצועות שאתה מתייחס אליה.

guy56782

New member
תבדוק על הויזה עצמה

בויזות שלנו רשום שהכלל אינו חל (two year rule does not apply)

zuki3

New member
אפשרויות

האפשרויות שלכם כמובן מתחלקות ל 2 , לגרין קארד ולויזות זמניות.
(וזה כמובן בתנאי שחוק השנתיים לא יכול עליכם)
האפשרויות שלכם לגרין קארד, שזה כמובן האפשרות המועדפת
1. שהמעסיק האמריקאי שלך יבקש עבורך גרין קארד, דבר איתו ואם הוא מוכן שיפנה לעורך דין ויתיעץ איתו אם אתה מתאים.
זה בתנאי שאתה עובד עבור חברה אמריקאית ולא מרחוק עבור חברה ישראלית.
2. שאישתך תגיש על סמך כישורים אישיים ופרסומים .
3. גרין קארד אחר כמו זכיה בהגרלה או השקעה כספית גדולה.
וויזות זמניות הם ויזות עבודה לך או לאישתך.

Econ2

New member
תודה על התשובה -

החברה שאני עובד בה היא אמריקאית למהדרין. אני יחסית בתפקיד זוטר בשלב זה אז אני בספק כמה החברה תהיה מוכנה להשקיע בבקשת גרין קארד עבורי.
מדובר גם בחברה בינונית בגודלה ככה שלא מדובר בדבר נפוץ לדעתי..
האם לדעתכם זה משהו שסביר להעלות?

לגבי אשתי, היא עדיין בשלב התחלתי אז ייקח זמן עד שתוכל להגיש בקשה על סמך הישגים.

בקיצור, על פי התחושה שלי יעברו עוד מספר שנים טובות עד שנוכל ברצינות לחשוב על גרין קארד ונצטרך לסמוך על אישורי עבודה אם נרצה להישאר.

zuki3

New member
GC

קודם כל המושג חברה בינונית תלוי איך אתה מגדיר אותה, בארצות הברית חברות מתחת ל500 עובדים או מתחת ל100 מיליון דולר הכנסות נחשבות חברות קטנות.

מאד לגיטימי לשאול לגבי גרין קארד, ברור לכל חברה שעובדים זרים ירצו גרין קארד, כמה הם יהיו מוכנים או מתי, תלוי בהם ובך, אם אתה מרגיש שאתה חדש וירוק ולא חשוב, חכה עוד שנה שנתיים ואז תבקש.

יש לכם עוד כמה שנים עודף, שנתיים לפני סיום התקופה אם לא יהיה לכם משהו ברור ביד תתחילו לדאוג, בקשר לויזות עבודה אין טעם כרגע לברר, די ברור שהחוקים והאפשרויות ישתנו, למשל, כרגע יש הצעת חוק שויזות עבודה יהיו רק לאנשים עם משכורת שנתית של לפחות 130 אלף דולר.

guy56782

New member
אפשרויות

דרכך: המעסיק שלך יכול לבקש עבורך גרין קארד, אבל ישירות מ J2 זה מסובך (בין השאר לא תוכלו לצאת מגבולות ארהב לשנתיים). לכן בדר״כ עוברים בדרך בויזת H1 (המעסיק יגיש אותך, אבל יש הגרלה שנתית). אתה אמנם בתפקיד זוטר, אבל בחברות תכנה אמריקאיות מאוד מקובל לממן דברים כאלה לעובדים, ואם זו חברה גדולה אמורה להיות לה מדיניות מסודרת בנושא.

דרך אשתך: היא מתכננת לעבוד בתעשיה או להמשיך באקדמיה? יש לה אפשרות לעבוד אחרי הדוקטורט מספר שנים על AT (ב J1) כשבזמן הזה שניכם יכולים לנסות לעבור ל H. אם היא נשארת באקדמיה ויזות זה לא בעיה.

Econ2

New member
מדובר בחברה של 1000 עובדים ובסביבות 300 מיליון דולר הכנסות

אוקיי ויזה H1 זה משהו שאבדוק - תודה!
היא מתכננת להמשיך באקדמיה אבל אם אני מתכנן לפתח קריירה בארצות הברית ולנסות להתקדם לתפקידים בכירים אני מאמין שעדיף שיהיה לי מעמד שלא יהיה תלוי ישירות במעמד של אשתי.

guy56782

New member
אם ככה

זה לא ״דחוף״ מאחר וסביר שתוכל להשאר dependent שלה גם לאחר הדוקטורט. למסלול של ה h1 -> גרין קארד יש גם חסרונות (בעיקר, שאתה תהיה כבול למעסיק איתו תעשה את התהליך ללא מעט שנים).

למעלה