אופק

peachy

New member
אופק ../images/Emo42.gif

אני רק רציתי להגיד שאני יודעת שלא דייקתי ממש במה שכתבתי קודם, אל תשכח שאני בסה"כ מישהי שחלמה בהקיץ ברוב שיעורי תנ"ך.... ובלי קשר - אפשר לדעת בן כמה אתה אופק? אני אתחיל ואגיד שבעוד חודש אני אהיה בת 20 עדיין לא נרשמתי לבית אבות, יש למישהו המלצה? משהו עם ערבי בינגו אולי? peachy

אופק L

New member
היי פיצ´י, אני בן 22-23, אני מאוד

אוהב את עולם התנ"ך וגם בבגרויות הוצאתי ציונים טובים במקצוע (לא הייתי חרשן בכלל - למבחן בגרות בכלל לא למדתי). אני רואה את התנ"ך בתור ספר של הבנת הנקרא, כל אחד מפרשן אותו באופן אחר ורואה את האלוהים בצורה אחרת. לא סתם לתנ"ך יש המון פירושים, רש"י, רמב"ם ועוד... אחד נוקשה יותר, אחד נוקשה פחות... מבחינת דת אני מגדיר את עצמי אתאיסט, אין לי אלוהים כי נוח לי לא להאמין בשום דבר חוץ מבעצמי וביכולת שלי. נוח לי להפיל את הכשלונות שלי על עצמי, ולתת לעצמי קרדיט על ההצלחות - לא מעוניין שאף אחד יקח לי את הרגשות ויגיד שזה בזכות אלוהים זה או אחר. אני מכבד את הדתיים, לא מעוניין לשנות סדרי עולם או לצאת בקריאה נגד אף אחד. חבל לי שאנשים לקחו את ספר התנ"ך ועשו ממנו ספר של שינאה ורוע, ספר שקורע את המדינה שלנו לשניים והופך אנשים למפלצות של כסף ומקומות קדושים על חשבון חיי אדם - אני רק מאחל לנו שהדברים יסתדרו במהרה והמצב יחזור להיות שקט ורגוע

למעלה