אופרה למתחילים

punk cover

New member
אופרה למתחילים

בתור אחד ששירה זה תחביב מרכזי אצלו מאד הייתי רוצה המלצות למעט אופרה עם שירה גברית (מכל הקולות) בשביל לקבל השראה. תודה וכל טוב.

שלום לך.

בכל אופרה יש תפקידים גבריים. יש אפילו אופרות שיש בהם אך ורק גברים, ללא נשים...למשל "בילי באד" של בנג'מין בריטן. אמליץ לך על כמה אופרות שבהם התפקיד הראשי הוא אצל אחד הקולות הגבריים. נלך לפי תקופות. היצירה הראשונה שאמליץ לך עליה מתקופת הברוק היא דווקא לא אופרה. היא ה"מתיאוס פאסיון" של באך...יצירה דתית\פואטית המתארת את שלוש הימים האחרונים של ישו...התפקיד הראשי הוא ישו, תפקיד לזמר באס-בריטון. השירה בגרמנית. המלצה לביצוע: אוונגליסט (טנור) - פטר שרייר. ישו (באס-בריטון) - דיטריך פישר דיסקאו. סופרן - גונדולה יאנוביץ. מצו סופרן - קריסטה לודוויג. באס - וולטר ברי. מקהלת הWIENER SINGVEREIN התזמורת הפילהרמונית של ברלין. מנצח - הרברט וון קאריאן. הקלטה של חברת Deutsche Grammophon נמשיך הלאה....משהו מהתקופה הקלאסית: כמובן שמוצרט מככב אצלינו בעולם האופרה התקופה זו. אמליץ לך על 2 אופרות בהן התפקיד הראשי הוא אצל זמר בריטון. 1. נישואי פיגרו. השירה באיטלקית. ביצוע מומלץ: הרוזן אלמויוה - אלפרדו פואל. הרוזנת - ליזה דלה קאסה. סוזנה - הילד גואדן. פיגרו - צ'זרה סייפי. מרצ'לינה - הילד רוסן-מדג'אן. ברטולו - פרננדו קורנה. מקהלת בית האופרה של וינה. התזמורת הפילהרמונית של וינה. מנצח - אריך קלייבר. הקלטה של חברת DECCA 2. דון ג'ובאני. השירה באיטלקית. דון ג'ובאני - צ'זרה סייפי. הקומנדטורה - קורט בהם. דונה אנה - סוזנה דנקו. דון אוטביו - אנטון דרמוטה. דונה אלוירה - ליזה דלה קאסה. לפורלו - פרננדו קורנה. מזטו - ולטר ברי. צרלינה - הילד גואדן. מקהלת בית האופרה של וינה. התזמורת הפילהרמונית של וינה. מנצח - יוזף קריפס. הקלטה של חברה DECCA ומכאן נקפוץ ישר לשיא השירה האופראית....ג'וזפה ורדי. ורדי כתב 27 אופרות, מתוכן הרבה עם תפקיד ראשי לגבר...אמליץ לך על המפורסמות שבינהן. (השירה בכולן באיטלקית) 1. נבוקו. נבוקו - מטאו מנוגוארה. ישמעאל - וריאנו לוצ'טי. זכריה - ניקולאי גיאורוב. אביגאיל - רנטה סקוטו. פננה - הלנה אוברזצובה. מקהלת הAMBROSIAN OPERA תזמורת פילהרמוניה מנצח - ריקרדו מוטי. הקלטה של חברת EMI 2.מקבת. מקבת - פיירו קפוצ'ילי בנקו - ניקולאי גיאורוב ליידי מקבת - שירלי ורט מקדוף - פלסידו דומינגו המקהלה והתזמורת של בית האופרה לה סקאלה, מילנו. מנצח - קלאודיו אבאדו. הלקטה של חברת DEUTSCHE GRAMMOPHON 3.ריגולטו ריגולטו - טיטו גובי ג'ילדה - מריה קאלאס הדוכס - ג'וזפה די סטפנו ספרפוצ'ילה - ניקולה זכריה מדלנה - אדריאנה לזריני המקהלה והתזמורת של בית האופרה לה סקאלה, מילנו. מנצח - טוליו סרפין הקלטה של חברת EMI 4.איל טרובטורה. מנריקו - מריו דל מונקו לאונורה - רנטה טבלדי הדוכס מלונה - הוגו סוורסה אזוצ'נה - ג'ולייטה סימיונטו מקהלת המאג'יו מוזיקלה פיורנטינו. תזמורת בית האופרה הגדול של ג'נבה. מנצח - אלברו ארדה. הקלטה של חברת DECCA 5.נשף המסכות (UN BALLO IN MASCHERA) ריקארדו - פלסידו דומינגו רנטו - רנטו ברוסון אמליה - קטיה ריצ'יארלי אולריקה - הלנה אוברזצובה אוסקר - אדיטה גרוברובה המקהלה והתזמורת של בית האופרה לה סקאלה, מילנו. מנצח - קלאודיו אבאדו הקלטה של חברת DEUTSCHE GRAMMOPHON 6.דון קרלוס. דון קרלו - חוזה קררס אליזבתה - מירלה פרני הנסיכה אבולי - אגנס בלטסה המלך פיליפ השני - ניקולאי גיאורוב רודריגו - פיירו קפוצ'ילי האינקויזיטור הגדול - רוג'רו ריימונדי נזיר - ז'וזה ואן דאם. טבלדו - אדיטה גרוברובה מקהלת האופרה הגרמנית, ברלין. התזמורת הפילהרמונית של ברלין מנצח - הרברט וון קאריאן הקלטה של חברת EMI 7.אותלו. אותלו - מריו דל מונקו דסדמונה - רנטה טבלדי יאגו - אלדו פרוטי מקהלת האופרה של וינה. התזמורת הפילהרמונית של וינה. מנצח - הרברט וון קאריאן. הקלטה של חברת DECCA 8. פלסטף. סר ג'ון פלסטף - ג'וזפה טאדיי פורד - רולנדו פאנראיי פנטון - פרנציסקו אראיזה ברדולפו - היינץ זדניק ננטה - ג'נט פריי גברת קוויקלי - קריסטה לודויג מקהלת האופרה של וינה. התזמורת הפילהרמונית של וינה. מנצח - הרברט וון קאיראן. הקלטה של חברת DEUSCHE GRAMMOPHON כאן נסיים עם ורדי....שוב הזכריך, ציינתי רק את האופרות שבהם התפקיד הראשי הוא אצל הקול הגברי. אני מציע לך להתחיל עם אלה....בהמשך אם תרצה אספר לך גם על הרפרטואר הרוסי, הצרפתי והגרמני וגם ארחיב יותר על האופרה הברוקית. ביינתים תהנה מאלה שכתבתי לך :) תהנה!

drorblu

New member
שכחת שהוא ביקש אופרות למתחילים.. :\

בכל אופרה יש תפקידי גברים, וכמעט בכל אופרה יש תפקיד לטנור ראשון וסופרן ראשונה - אין ממש "תפקיד ראשי" באופרה מבחינת השירה עצמה, אלא יותר מבחינת העלילה. אופרות עם תפקידי גברים מאוד אהובות עלי הן ריגולטו (כמו שהאדון הציע לך), טוסקה (אופרה נהדרת - אך לא קלה), ומה עם כרמן? לטנור יש שם תפקיד נהדר!! טורנדוט היא גם אופרה נהדרת (בביצוע של פבארוטי), ועוד אחת - אאידה - אריה טנוראלית נהדרת! לא הייתי ממליץ לו לשמוע אופרה כמו אותלו, במיוחד בגלל שההיכרות שלו עם עולם האופרה לא גדולה במיוחד. גם על מקבת לא הייתי ממליץ. ואם ברצונך להאזין לאופרות באמת נהדרות - אבל שהתפקיד הראשי בהן הוא של נשים (מאוד מאוד מאוד ממליץ!!) תקשיב ל- הוגנוצי (בביצוע של ג'ואן סאת'רלנד), רוסלקה (בביצוע של רנה פלמינג), לוצ'יה די למרמור (אך ורק בביצוע של אדיטה גרוברובה!!!!), ואחרונה חביבה לה וואלי (בביצוע של רנטה טבאלדי). אינני בטוח כלל - אבל האופרה בילי באד לא כתובה בעיקר לקול של גבר אלט?

drorblu

New member
שכחתי לציין שני דברים:

1) המלצת למסכן על מתיאוס פסיון? :\ אם ברצונך (מופנה לפאנק קאבר) לשמוע עבודה בארוקית בשיא תפארתה - הקשב נא לאופרה רינאלדו בביצוע של דיויד דניאלס וצ'צ'יליה ברטולי - פשוט מושלם... חלומי.. 2) *ה*אופרה עם *ה*תפקיד הגברי אי פעם היא בוריס גודונוב!! אנא השג ביצוע של בוריס כריסטוף. :)

ל drorblu

ראשית כל, כמו שצנייתי בהודעה שעברה, על רפרוטאר צרפתי גרמני ורוסי אני אספר לו בשלב יותר מאוחר...מין הסיבה הפשוטה שלא לעשות לו בלגאן בראש על ההתחלה. הבסיס של השירה האופראית המסורתית זה מוצרט וורדי....כל השאר בנוי עליהם (מצאתי לנכון לא להפיל על הראש שלו בשלב הזה את בליני רוסי דוניצטי וכו') עכשיו בקשר לרינאלדו, זהו תפקיד לקונטרטנור (אגב, דניאל באמת מהמם בהקלטה הזו), ובתור מתחיל לא הייתי ממליץ לו להסחף אחר הדברים האלה על ההתחלה...חוץ מזה שהנדל ברוב המקרים נשמע "משעמם" למתחילים...דווקא הוא מלחין שכדאי "לחזור" אליו אחרי הרפטואר הקלאסי-רומנטי. ואם כבר להתחיל לשמוע הנדל אז הדבר הטוב ביותר זה "יוליוס קיסר"...זאת אופרה שבה הדרמה מתחילה על התיבה הראשונה (-:

drorblu

New member
אבל להמליץ לו על אותלו ומקבת? :\

ודניאלס מהמם בכל דבר שיוצא מהפה שלו. הייתי רוצה לשמוע את דעתך על ההמלצות שלי - אם שמעת אותן. ולגבי יוליוס קיסר - אני אישית מעדיף את רינאלדו - אפשר לומר שזאת האופרה האהובה ביותר עלי מכל תקופת הבארוק - אריות מושלמות מכל בחינה - שלא נדבר שכל האריות של רינאלדו יושבות על הקול שלי באופן מושלם.. :)

drurblu....

אז ככה, נתחיל מהסוף של ההודעה שלך. בילי באד זה תפקיד לטנור...לא אלט. הלוצ'יה של גרוברובה והרוסלקה של פלמינג אלה 2 הקלטות מופת, אני אישית מאד מאד אוהב. ג'ואן סאטרלאנד - ללל-אאא!!!...חוץ מזה שהוגנוצי זאת לא אופרה חשובה והיא לא למתחילים...אפשר להוסיף אותה ל"ארכיון" האישי בשלב מאוחר יותר. עכשיו בקשר למקבת ואותלו...אלו הן שתי אופרות מופת והן חיוניות ברפרטואר האופראי של כל אחד המגדיר את עצמו כ"אוהב אופרה". אותלו היא השיא הריגשי של ורדי אי אפשר לוותר עליה אם מתחילים להכיר את ורדי....זה כמו להתחיל לשמוע ואגנר ולהפסיק אחרי לוהנגרין בלי לגעת ב"טבעת"..... ומקבת זאת אופרה יחסית קלה לאוזן ועם זאת מאד דרמטית. ולדעתי גם מאד מרגשת. עכשיו, בוריס גודונוב עם כריסטוף זה ביצוע פנטסטי, אם כי הוא לפי התיזמור של רימסקי-קורסקוב....הביצוע שאני הכי ממליץ עליו לגודונוב זה של גרגייב כמובן בחברת PHILIPS....הוא מבצע את הגרסא המקורית של מוסורגסקי. שבת שלום

לא....אל תגיד בלי לדעת!!!

התפקיד הראשי בבילי באד הוא טנור. נכתב במיוחד לטנור פיטר פירס (חברו של בריטן)

hberlioz

New member
חבל שאתה מתעקש סתם, מבלי לבדוק...

איך אתה מגדיר את "התפקיד הראשי" באופרה זו? על פי דעתי, מדובר בבילי באד עצמו שהרי זה שם האופרה... אם תבדוק במקורות, תוכל לראות שהתפקיד הראשי באופרה זו – בילי באד – נכתב לבאריטון. באופרה יש עוד שני תפקידים בולטים: רב החובל ויר – כתוב לטנור והקצין קלאגרט כתוב לבאס. פיטר פירס אכן שר בהצגת הבכורה את תפקיד רב החובל ויר. אם תבדוק את הקלטת האופרה בחברת דקה בניצוחו של המלחין, תוכל לראות שליהוק הוא: בילי באד: פיטר גלוסופ – בריטון רב החובל ויר: פיטר פירס – טנור הקצין קלגרט: מייקל לנגדון - באס

בוא נעשה קצת סדר:

מקבת זו אופרה מ-ד-ה-י-מ-ה ובכלל לא בעייתית למתחילים. אותלו קצת יותר קשה ומורכבת. זה לא ורדי הרגיל, והתפקיד של אותלו, שעיקרו יותר דיקלומי יכול להוביל לחבלי לידה קשים אצל המאזין המתחיל. בכל מקרה חייבים לשמוע את הסצנה של דזדמונה ממערכה רביעית - השראה אלוהית! רוסלקה אופרה נהדרת, אך די סטטית ויכולה לעייף את המאזין המתחיל והמקצוען כאחד. הביצוע של פלמינג - חובה!! לוצ'יה די למרמור עם גרוברובה זה אסון קולוסלי! ובכלל אני ממש לא מסוגל לשמוע את הזמרת הצייצנית והמנייריסטית הזו. לוצ'יה זה רק קאלאס (53 עם סרפין או 55 עם קאריאן) או סאתרלנד (71) או סקוטו עם פרדלי (67). בוריס גודונוב אך ורק בתזמור של מוסורגסקי. מה לעשות האיש היה פורק עול ועם זאת היה גאון, ולא צריך את רימסקי קורסקוב שממש קילקל את היצירה! לכן לפי האמור לעיל הביצוע הטוב מכולם זה גרגייב או אבאדו (ההפקה מזלצבורג, ולא ההקלטה ע"ג דיסק). בכל מקרה כדאי לשמוע את כריסטוף כי ללא הוא היה זמר אדיר. אבל בסופו של דבר למרות שמדובר ביצירת מופת ממדרגה ראשונה,זו ממש לא אופרה למתחילים. הוגנוטים זו אופרה למי שכבר שמע הכל. זה ממש אופרה מנבכי הרפרטואר, למרות שיש בה הרבה דפים יפים.

drorblu

New member
מהההה?!!!?!?!?!?!?!!??!?!?!?!?!?!

אדיטה גרוברובה צייצנית?!?!?!???!?!!! לוצ'יה זה רק קאלאס?!?!? קאלאס הרסה את לוצ'יה!! הביצוע שלה לאריה המשוגעת נורא ואיום!!! היא מזייפת ומפספסת תוים באופן חופשי!!!!!!!!! גאאאאאאאאדדדדדדד!!! הביצוע של גרוברובה הוא הביצוע הכי יפה שהיה מאז ומעולם!! (מעניין שחצי עולם חושב כמוני..) רנטה סקוטו מזעזעת - אני מצטער - הגבוהים שלה נוראיים! והטכניות של סאת'רלנד לא מספקת אותי בלוצ'יה, היא לא מרגשת ולא מעבירה לי את התחושה שהיא צריכה להעביר. בהוגנוצי היא מושלמת, כי כל מה שצריך זו טכניקה.

סטטיסטיקה:

יכול להיות שחצי עולם חושב שגרוברובה היא התגלמות השלמות (אלוהים יודע למה), זה לא ישנה את דעתי. היא צייצנית ומנייריסטית. בכל מקרה מעולם לא נכתב משהו כ"כ הזוי (בלשון המעטה) בתחום האופרה כמו: "הביצוע של גרוברובה הוא הביצוע הכי יפה שהיה מאז ומעולם!! " כל העולם חושב שלוצ'יה של קאלאס זה ביצועי מופת. נראה לי שיש לך את הביצוע היכ פחות טוב שלה לאופרה - זה עם סרפין מ-59. באמת לא מציאה גדולה. תקשיב לביצועים האחרים שפירטתי. סתרלנד מצוינת/מעולה בלוצ'יה זו דעתי, ובטח של חצי עולם נוסף. סקוטו זמרת שאני מאוד מאוד אוהב ומעירך. הביצוע שלה ללוצ'יה יפה מאוד בעיני.

מיילא רגוברובה....

אבל סאטרלאנד?!?!? אאא-ייי-כככ-ססס!-!-! נקודה!!!! היא כל כך בכיינית!!!!!! היא עושה הכל כל כך מוגזם!!!!! והטכניקה שלה ע-ל ה-פ-נ-י-ם!!!! במילה אחת :בעעעעע! עכשיו בקשר למה שנאמר שם על הסצנה של דסדמונה מהמערכה הרביעית....אכן אלוהי!!!....זה מהאסכולה של הסצנה המסיימת של טריסטן ואיזולדה, אוי אלוהים!...אם יש משהו על-טבעי בעולם האופרה אז זה 2 הסצנות האלה לסופרן....דסדמונה ואיסולדה. וכמובן שאליהם מצטרפת האריה של פמינה מחליל הקסם.

זו רק בדיחה....

בדיוק הבוקר סיימתי לשמוע את טריסטן ואיזולדה של קלייבר. הדפסה חדשה להקלטה זו. אני לא בטוח שאהבתי כל מה שקורה שם, אבל מרגרט פרייס היא בלי ספק התגלמות אלוהים בקול של זמרת כלשהי אי-פעם.

drorblu

New member
לסאת'רלנד יש טכניקה מושלמת.

אף אחד לא ייתווכח על זה. רק אתה.

בפשטות:

כל האופרות של ורדי, פוצ'יני, מוצרט. כמובן שכדאי להתחיל באופרות המפורסמות ביותר: טרויאטה, טרובטורה, ריגולטו, מקבת, דון קרלו, נבוקו, לה בוהם, טוסקה, בטרפליי, טורנדוט, נישואי פיגארו, דון ג'ובאני, חליל הקסם, כרמן, פליאצ'י, קבלריה רוסטיקנה, הספר מסביליה, לוצ'יה די למרמור. בכל האופרות הללו יש תפקידי גברים גדולים וקטנים וכולם יוצאים מן הכלל. בהצלחה.

למעלה