אופרה למתחילים

Qcumber

New member
אופרה למתחילים

אני מניח שיש פה דיון כזה כל כמה זמן וזה מעצבן את המבקרים הקובעים, אבל בפעם הקודמת שביקרתי כאן וביקשתי המלצות כמעט כולן השתלמו מאוד, אז סליחה מראש :) אני מאוד אוהב מוזיקה קלאסית למרות שיש לי מעט מאוד ידע תיאורתי. יש לי העדפה למוזיקה רומנטית בומבסטית כמו הפלנטות של הולסט, פולחן האביב וסימפוניות של שוסטקוביץ' ודבוז'אק אבל באופן כללי אני אוהב כמעט הכל (מה שכיף במוזיקה קלאסית זה שאין כזה דבר "יצירה לא טובה", וברוב המקרים זה פשוט עניין של העדפה אישית) ועם זה, בחיים לא הצלחתי להנות מאופרה. אני בכלל לא מצליח לזהות מלודיה או משהו ש"מזיז" אותי בהן (משהו שאי אפשר להתעלם ממנו, כמו, נניח, הפתיחה של הסימפוניה החמישית של בטהובן), שלא לדבר על לשבת ולהאזין ליצירה שלמה. אין לי בעיה עם הקטעים האינסטרמונטליים, למרות שגם הם יחסית בנאליים לטעמי (שוב, לא שמעתי הרבה - אבל וואגנר מלודרמטי ומוגזם, והקטעים של רוסיני וביז'ה מרגישים כמעט פופיים - כל כך קליטים וחביבים, בלי עוצמה ומסתוריות כמעט) אז אני מבקש המלצות לכמה אופרות פשוטות וקצרות למתחילים, כדי להרגיל את האוזן לצליל ולהמשיך אח"כ לדברים יותר מעניינים. תודה רבה. :)

okmn

New member
כמוני כמוך. וגם שאלה על יבגני אונייגין

האם האופרה "יבגני אונייגין" של צ'ייקובסקי, היא אופרה טובה למתחילים? יש אותה העונה במשכן ואני רוצה ללכת אחרי ששמעתי קטע קצר ממנה. בכלל, צ'ייקובסקי מאוד בומבסטי ומלא רגש, האם האופרה דומה לסימפוניות שלו?

jonbaum

New member
לדעתי האופרה האידיאלית למתחילים

היא כרמן של ביזה. צבעונית, תוססת, מלודית, ותפקיד גדול למקהלה.

עריסטו

Active member
ממליץ על חליל הקסם ועל כרמן

אם הן מעניינות אותך ניתן לשלוח לי מסר

למעלה