אופרות רומנטיות

BanjoKazooie

New member
אופרות רומנטיות

טוב אני בתחום הזה ממש לא בקיא אם אפשר המלצות לאופרות רומנטיות יפות לדעתכם? יש לי בינתיים את רוסלן ולודמילה (גלינקה) השד (אנטון רובינשטיין) הוולקירות (ואגנר) החיים של הצאר (גלינקה)

Molchansky

New member
אממ...

אם אין לך בעיה עם ואגנר (ולפי ההודעה הנ"ל אין לך) אני ממליץ בחום על האופרה "ההולנדי המעופף" פשוט יצירה מדהימה, וגם אופרה יחסית קצרה.

Molchansky

New member
עוד המלצה

Charles Gounod האופרה שלו בשם Faust גם אופרה מאוד יפה.

Molchansky

New member
אגב משהו מצחיק בהקשר

המורה שלי סיפר לי שהוא היה בצרפת באופרה של ואגנר (אני חושב שזה היה פרסיפל, לא זוכר) בכל אופן הוא סיפר שיש שם חלק שהזמרת יורדת המון מדרגות ותוך כדי שרה "אני יורדת" עוד ועוד, עד שהיא מגיעה למטה. בקיצור הוא היה בביצוע של זה בצרפת, והזמרת התחילה את הקטע, ולקח לה המון זמן של שירה וירידה במדרגות ואחד מהקהל פשוט נעמד וצעק לה "או שתרדי כבר או שתסתמי את הפה" הורידו את המסך ושלחו את כולם הביתה מהאופרה.

צודקים

מוסיקה הולכת עם תרבות. אי אפשר לעסוק בתרבות בלי להיות גם אדם תרבותי. אני מאוד אוהבת את גישתם של האירופאים לתרבות. המורה למוסיקה שלי למשל מאוד לא אוהבת שמנחים דברים על הפסנתר. למשל שתיה ועוד,וזה מאוד מוצא חן בעיניי. תרבות זאת תרבות! אני זוכרת שצפיתי פעם בהופעת בלט כלשהי שכרטיסים ניתנו בזול מאוד, אז באו לשם כל מיני ילדים רק בגלל שזה בזול. למרות שהם כלל לא יודעים מה זה בלט,מוסיקה קלאסית וכו'. ופשוט דיברו כל המופע! זה היה פשוט נורא! כל כך לא תרבותי! הולכים להצגה,קונצרט,מופע בלט. צריך להתנהג בהתאם.

ItsikH

Member
תרבות מילולית מלשון הרבה המילה קולטורה משמשת גם לתרבות אך גם לתרבית (כמו חיידקים במעבדה). גם מרגול זו תרבות. גם "כוכב נולד 17" זו תרבות. גם קניבליזם זו תרבות. וגם המאפיה הסיציליאנית זו תרבות. וזה שהכרטיסים נמכרו בזול והגיעו ילדים שלא ידעו מה זה בלט ומוזיקה קלאסית - אולי נתן להם הזדמנות להחשף למשהו הלא מוכר הזה. אליטיזם ללא הפצה ופרסום יגווע עקב חוסר ענין, בסופו של דבר יישארו הנגנים עצמם שיאזינו זה לזה וימחאו כפיים, כי הקהל ימות ולא יהיו אחרים שימלאו את מקומו. זה נכון לכל תחומי הידע והתרבות - בכדי שישרדו וישגשגו צריך להביא אותם לקהל רחב ככל האפשר, וצריך ללמד אותם להרבה אנשים (ולא רק למתי המעט ה"מוכשרים"). אני מכיר לא מעט מבצעים מוכשרים בארץ שלא מוצאים במה הולמת כיוון שחסר להם קהל. הקהל הזה חסר כי במקום לחשוף אותו למוזיקה חוסמים אותה בפניו בטענה שהוא לא מספיק קולטורלי.

ItsikH

Member
ולמען הסר ספק - גם אני לא אוהב שמפריעים, אבל זה מחיר שכדאי לשלם למען מטרה חשובה.

נכון

גם אני בעד זה שיבואו למופעים אוכלוסיות שלא מכירות סגנונות אלו של מוסיקה קלאסית ובלט,ודווקא מאוד שמחתי על העיניין למרות שהפריעו.אבל צריך שידעו שיש להתנהג באופן תרבותי כשהולכים לצפות במופע בלט,קונצרט או הצגה. הם דיברו,הלכו וחזרו ועוד.שזה פשוט היה נורא! אחת ממטרותיי היא לתרום לפיתוחם וטיפוחם של הבלט הקלאסי והמוסיקה הקלאסית בארץ. שזה אומר גם לחשוף אוכלוסיות שלא מכירות לתחום זה. אבל כל זה צריך להיעשות בצורה מתאימה. במקרה אני גם לומדת חינוך גם עם קורסים בפסיכולוגיה. למשל המורים למוסיקה יכולים בשיעוריהם לעשות הפעלות מעניינות לילדים עם מוסיקה קלאסית,להכינם לפני מופעים ועוד. אבל הם צריכים לדעת שכשהולכים למופע תרבותי וזה לא משנה איזה מופע,זה יכול להיות קלאסי אך גם ג'ז או כל סגנון אחר. צריך להתנהג בהתאם ולא להפריע כל הזמן ולצאת ולחזור. אני הייתי נותנת למשל מופעים קצרים יותר בגילאים נמוכים מאוד. ובגילאים אלו ויותר מאוחריםנותנת להם הפעלות ומכינה אותם לפני ועוד. אך ידעו שכשהם הולכים למופע צריך להתנהג בהתאם. כמו שבשיעורים בביה"ס או בריכוז בגן הם לא מדברים ולא יוצאים וחוזרים באמצע,כך גם במופעי תרבות. ויש להם את היכולת הזאת,עובדה שבביה"ס ובגן הם מסוגלים. אז גם במופעי תרבות הם מסוגלים. רק צריך להכינם לפני.

yonti261

New member
תנסה את לה טרוויאטה

אופרה מדימה עם אוסף של פנינים אופראיות.בדיוק כרגע אני קורא את הרומן של אלכסנדר דיומא הבן שעליו מבוססת האופרה.מומלץ מאוד.

yonti261

New member
ואפרופו לה טרוויאטה

הגיבורה מבוססת על דמותה של הקורטיזנה מרי דפלסיס שהייתה בין השאר פילגש של ליסט.

../images/Emo45.gif

לה טרוויאדה מדהימה! וזה יופי שאתה קורא את הספר,זה תורם ליותר הנאה מהיצירה.

yonti261

New member
מה עם הספרי לימוד?../images/Emo63.gif

כבר קנית?מצאת את הספרים שהמלצתי עליהם?

הייתי עכשיו בתקופה עמוסה

מבחנים וכל זה. וגם יש לי איזשהו פרוייקט בעבודה. אבל בהחלט שהם רשומים אצלי ומתכוונת שבוע הבא יום שני,שלישי שיהיה לי בהם יותר פנאי ללכת לחפשם. מתכוונת בדיונון,צומת ספרים,סטימצקי ועוד. אם יש לך חנות שניתן למצוא אותם שם אשמח לשמוע. אמנם היו פה גם המלצות לאנשים אחרים,אבל הם מצאו חן בעיניי ושמרתי גם אותן. ואני בהחלט מתכוונת ללכת לחפשם. אני מעוניינת מאוד להגדיל את ספרי המוסיקה והאמנות שלי. בתקווה אחרי התואר ללמוד ולהתעמק בזאת יותר. תודה.

למעלה