אופרת סבון

אופרת סבון

זה סיוט מתמשך שלא נגמר! אין לי מושג איך יוצאים מזה. שירי נמצאת כרגע אצל מטפלת חמישית (!) התחלתי עם שכנה והכל היה מצוין, ואז היא פתאום פיתחה בטן והריון שלא ראיתי ותוך שלושה חודשים הצטרכתי לחפש אחרת. האחרת היתה נוראית ועברנו לתחנה הבאה והזמנית (אחותי שהיתה בחופשה מהלימודים) אחר כך קבעתי עם אחת לאמצע אוגוסט וניסיתי בינתים אחרת שהיתה סבירה ולא יותר. המשכתי לזו שקבעתי איתה והיא מרגיזה אותי בכל יום מחדש עם ההצגות שלה והנסיונות להוכיח לי שהילדה אוהבת אותה (ולא נראה לי שהיא ממש) , עם התוכחות שלה בסגנון "הילדה שלך שגעה אותי, לא הסכימה לישון בשום אופן!" ועם הנסיונות שלה להכתיב לי מה לתת לשירי לאכול ("החלב השאוב שאת מביאה לא מספיק לה, אני אתן לה דייסה") אני כבר מיואשת לחלוטין ואין לי חשק לטלטל את הילדה למישהי חדשה שוב. העבודה שלי לא נעשית כמו שצריך כי אני מוטרדת מהענין ובכלל, זה מעסיק אותי יום שלם מהרגע המעיק שבו אני משאירה אותה שם. משום מה באיזור בו אני גרה מטפלות מסרבות לעבוד עד חמש , כולן עושות טובה עד ארבע. מה יהיה???

../images/Emo45.gif גם אני בעד.

וחוץ מזה, הייתי בודקת היטב היטב את המטפלות. יש רשימת שאלות טובה בפורום הורים לתינוקות (נדמה לי שבקטגוריית המאמרים). אפילו לקחת את בן זוגך לפגישה עם מטפלת עתידית, כדי ששניכם תתרשמו ותשפטו ביחד. אני שופטת גרועה מאוד של אופי, ביחוד מרושם ראשוני, ולכן בעלי בא איתי לכל הפגישות שהיו לנו עם מטפלות ללוטן. סליחה שאני אומרת את זה, אבל זה נשמע שאת מתפשרת ופונה לפתרונות נוחים באזור. אולי כדאי להרחיק מחוץ לאזור המיידי שלך כדי למצוא משהו יותר טוב.

new mermaid

New member
../images/Emo4.gifמסכנה הקטנה ונשמע שקשה מאוד גםלך

מצד אחד, בטח לא קל לקטנטונת לנדוד כך. איך היא מגיבה לשינויים? ד,א, למה את חושבת שהיא "לא ממש אוהבת" את הנכחית? כמה זמן היא אצלה, שבועיים או פחות, נכון? מצד שני, ממש לא הייתי מקבלת אמירה כמו "הילדה *שלך* שיגעה אותי!" לא *הילדה שלך* אלא שירי (המהדרין היו מוסיפים סיומת חיבה
) ובטח שלא "שיגעה אותי"
זה ממש עיצבן אותי, המשפט הזה! לגבי האוכל בכלל לא הייתי מתווכחת. זה מה ששירי אוכלת כרגע ונגמר הסיפור. עם זאת, לשים
ש"הילדה" אוכלת מספיק ככל שגדלה -אצלנו המטפלת הייתה מיידעת אותי כשלדעתה הקטנה הייתה קופצת שלב בנושא והגיע הזמן להוסיף X. איתי בערב היניקה הייתה מספקת אותה תמיד, ויכול היה לקרות שלא ידעתי שביום היא רעבה יותר לעומת קודם. לסיכום, אין מנוס מיחסי אמון עם המטפלת וחייבים לסמוך על שיקול דעתה. אחרת, ברור שלא תהיי שקטה כשהאוצר אצלה
אין אופציה להמלצות מאמהות אחרות? שאלת בהורים לתינוקות? במצב כזה הייתי שוקלת אפילו משפחתון איכותי ומומלץ: נשמע שיהיה לך קשה למצוא מישהי שתסמכי עליה ב100% אחד-על-אחד

sipor

New member
ה"בת שלך" את זה אני אומרת לבעלי

שאני כועסת עליו או שאין לי כח יותר, זה נשמע לא טוב! שהכל בסדר היא הבת שלי, או שיש לה שם.. אבל את יודעת אמא זה משהו אחר, זה נשמע לא טוב. אל יאוש, עד שמוצאים את השקט לוקח זמן, אולי תחפשי משפחתון טוב? שם לפחות יש עוד אמאות ועוד עיניים פתוחות ויש הרבה עניין של שם וסביבה ובדרך כלל גם אפשר למצוא כאלה טובים וחמים . והשעה שאת צריכה זה בד"כ קיים בכל משפחתון הם עובדים 7-17 או 7.30-17 לפחות. לא נראה לי טוב להחליף כל יום מטפלת זה נכון, אבל עם תחושות של אמא לא צריך להתווכח את יודעת הכי טוב .

hilalev

New member
מה הבעיה במטפלת בהריון ???../images/Emo12.gif

הפתרון שלך זה מעון, לדעתי..מקווה שתמצאי משהו טוב בהצלחה

אתמול התקשרתי ל-2 משפחתונים

שהמליצו עליהם בחום. קודם כל שניהם מלאים. שנית, שאלתי לתומי אם יסכימו בתוספת תשלום לשמור על שירי עד חמש והתשובה היתה חד משמעית שלילית. הלואי שהייתי מוצאת משפחתון טוב, אפילו מבחינה כלכלית (ותאמינו לי, אם היא היתה שווה את זה לא היה אכפת לי גם זה) הייתי משלמת פחות מחצי מחיר! אבל אין.. כולם משום מה עובדים עד ארבע בלבד.

נעמולה

New member
אומנם אין לי ניסיון ממשי אבל...

אני חוזרת לעבוד באוקטובר ועומר יהיה בן 3 וחצי חודשים והייתי צריכה לחפש לו משפחתון/מטפלת/תינוקיה בגן. המגבלות היו גם כלכליות וגם השעות לפחות מ 7:00 עד 16:30. מטפלת ירדה מהפרק גם כי אני לא חסידה גדולה של מטפלת אחד על אחד שעושה סידורים עם הילד שלי (גם אם זה לא קורה - זו פשוט תחושה) וגם בגלל המחיר וגם בגלל שהן לא מוכנות לעבוד כל כך הרבה שעות. גם המשפחתונים שראינו לא הלהיבו אותי, ומה שמצאנו בסופו של דבר, על אף שבתחילה די שללנו הייתה תינוקיה בגן. 7 תינוקות ושתי מטפלות במסגרת גן שהתאים לנו בשעות ובמחיר. החיפוש היה ארוך יחסית כי הלכנו להמון מקומות מכל מיני סוגים עד שמצאתי משהו שאני בלב שלושת רבעי שלם מוכנה להשאיר את הקטנצ'יק שם וללכת לעבודה. אל תשללי גנים שיש בהם כיתת תינוקיה, אני יודעת שאין לך כל כך הרבה זמן לחפש, אבל ייתכן ותמצאי משהו לרוחך כי ברוב הגנים עודים עד מאוחר בסכום סביר.

dorlim

New member
שולחת לך ../images/Emo24.gif לעידוד

לצערי אין לי פתרונות קסמים
חשבת על האפשרות למצוא משפחתון /מטפלת בסמוך למקום עבודתך ולא למקום מגורייך? נראה לי שבמקרה שלך זה יכול להיות פתרון טוב.

אנידס

New member
אוח ממש מרגיז. ניסית אולי לברר אם

אפשר לחלוק מטפלת טובה עם אמא אחרת? או אולי לנסות דרך סוכנות מטפלות? בכל מקרה מקווה שיסתדר על הצד הטוב ביותר. אגב אם את מחפשת באיזור ר"ג פ"ת יש לי מישהי נהדרת להליץ עליה.

רוני הכניס לה..

אתמול כשהוא בא לקחת את שירי, התחילו כרגיל הקיטורים/הערות: "היא לא רצתה לישון ולא רצתה לאכול ורצתה כל הזמן על הידים" וכו'... רוני גייס את המבט הכי מודאג שלו ואמר: תראי, מאיה ואני לא ישנים בלילה לאחרונה, אנחנו דואגים לילדה, היא מפריעה, לא מסכימה לישון, לא אוכלת, רוצה על הידים כל הזמן, את חושבת שזה נורמלי? היא התחילה לחזור בה: "כן, היא דווקא מפותחת לגילה, משחקת עם הגדולים , לא חוששת, נעמדת" רוני אמר: כן, אבל חשבנו שאולי אם היא כזו בעייתית אצלך , אולי היא רגילה למטפלת פרטית שתתן לה את מלוא היחס. היא ממש קפצה והתחילה לספר כמה היא אוהבת את שירי. הגיע הזמן שמישהו יגיד לה משהו, לא? אני הייתי מרוצה מהירידה שלו עליה.

new mermaid

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo45.gifגמני לפעמים מגייסת את החצי

למשימות בעורף האויב

אביטלתל

New member
גם אם אתם אומרים לה משהו

עדיין נשמעת לא בסדר כל הגישה שלה למרות כל השינויים והמעברים לדעתי כדאי לנסות למצוא פיתרון אחר

כן, אבל זה לא משנה את היחס שלה

לשירי. להפך, אני הייתי מאוד דואגת אם הייתי צריכה "לרדת" על המטפלת של לוטן ומאיך שהיא תתייחס אליה אח"כ. לא הייתי משאירה את הילדה אצלה. מטפלות מנוסות אמורות לדעת איך להכניס ילד לשגרה, איך לחבב עליו מאכלים ואיך ללמד אותו לישון בשעות קבועות. לא רק שהיא נשמעת לא מנוסה ושהיא לא מסתדרת, היא גם מאשימה בהכל את שירי!

למעלה