אוצר מילים באנגלית

jfibush

New member
לתמי

שלום תמי, תודה על תגובתך. אפנה אלייך בעוד מספר דקות לאימייל, מאחר שאני באמת חושב שהרבה יותר אפקטיבי ללמוד רשימת מילים ממוקדת ומרוכזת לפסיכומטרי
(כמובן שהלמידה הזו לא באה על חשבון קריאת ספרים, שהיא מגדילה משמעותית את אוצר המילים באופן כללי, אלא בנוסף לה).

jfibush

New member
אוצר מילים באנגלית

שלום,
אני חדש כאן בפורום אז נעים מאוד :)
לאחרונה התחלתי להתעניין בפסיכומטרי ולתרגל כמה בחינות, וניתן להגיד שהתוצאות שלי בחלק האנגלית טובות. לדעתי אוצר המילים שלי באנגלית נרחב למדי יחסית לגילי, והוא זה שעזר לי להגיע להישגים הללו.
העניין הוא שבחלק מן המשפטים מופיעה מילה שאני לא מכיר, ואמנם יש מצבים שבהם אני יכול להבין אותה מתוך ההקשר, אך במצבים אחרים חוסר ההיכרות שלי אתה פוגם בהבנה הכוללת של המשפט, ובכך לעתים גם להשלמה שגויה שלו.
אני נהנה לקרוא ספרים באנגלית כשיש לי די זמן, ומקפיד לפרש את רוב המילים שאני לא מכיר (בכל זאת, אני די עמוס ואני לא יכול להרשות לעצמי לתרגם כל מילה, מה גם שלרוב רמת האנגלית בספרים שאני קורא גבוהה+), ועם זאת יש מילים שמופיעות בפסיכומטרי שבחיים לא נתקלתי בהן.
כמה מילים בסגנון הזה ממועד הפסיכומטרי האחרון (דצמבר 2014): siege (מצור), impeccable (ללא דופי, מושלם), implausible (לא סביר), adherents (חסידים), implicated (מעורב ב-), depict (לתאר), ornate (מליצי)...
מה עליי לעשות כדי להגביר את סיכויי בהיתקלות עם מילים בסגנון הזה? האם העובדה שאני מעדיף לקרוא ספרים מז'אנר הפנטזיה באנגלית מקטינה את הסבירות לכך?

אודה למי שיוכל לעזור לי

תודה מראש!

סתם היא

New member
שלום :)

ראשית, אני חושבת שזה נהדר שאתה קורא באנגלית ומפרש מילים - ככה יש יותר סיכוי שתזכור אותן.
שנית, מכוני ההכנה לפסיכומטרי מציעים מילונים באנגלית (וגם בעברית, למעשה) עם מאגר מילים שהם מאמינים שסביר שיופיעו במבחן. היקף המילונים מאוד משתנה ממכון למכון, מכון אחד מציע למשל 1500 מילים ומכון אחר יכול להציע גם 7000 מילים. יחד עם זאת, אני לומדת במכון שהמילון שלו נחשב למצומם למדי בהשוואה למילונים אחרים, ובכל זאת התייאשתי מהר מאוד משינון המילים ומצאתי שגם הרבה ממה ששיננתי נשכח (אף על פי שאכן יש שיטות שעוזרות לזכור את המילים, כמו למשל אסוציאציות)...
&nbsp
מילונים אתה יכול לקנות, לקבל, ויש גם כמה מילונים שמפורסמים בחינם באינטרנט עד כמה שידוע לי.
אישית אני מוצאת את משימת השינון מתסכלת ואף בלתי אפשרית, אבל רבים אחרים הוכיחו אחרת כך שזה כנראה אינדיבידואלי.
&nbsp
פרקי האנגלית בדצמבר 2014 אגב נחשבים לפרקים קשים יחסית.
&nbsp
בהצלחה! :)
&nbsp

jfibush

New member
תגובה

תודה על התשובה! :) אכן שקלתי לקנות מילון באנגלית שמכונים מציעים, אך גיליתי שיש מאגר מילים חינמי ברשת שניתן ללמוד ממנו (אך לצערי רוב המילים שכתבתי לא הופיעו בו, כך שככל הנראה הוא לא מקיף מספיק למרות שיש בו 6,000 ערכים).
אני מסכים איתך ששינון מילים הוא בד"כ משעמם אך עשוי להיות מועיל, וגם אני מכיר את שיטת האסוציאציה.
השאלה שלי הייתה מכוונת יותר לקריאת תכנים באנגלית ברמת הקטעים בפסיכומטרי כך שיש סיכוי שמילים משם יופיעו בבחינות, אך שלא יהיו משעממים, אז בעיקרון אשמח אם למישהו יש מקור כזה.
דרך אגב, יש אתר כלשהו שקובע את רמת הקושי של הפרקים שלפיו כתבת שהם נחשבים לקשים יחסים, או שזו דעתך?

סתם היא

New member
עוד תגובה

הבנתי.
בקורס שלי המליצו לקרוא מהאתר how stuff works. אישית מצאתי את האנגלית שם פשוטה למדי ולא נתקלתי כמעט בכלל במילים לא מוכרות. מישהי המליצה לי על האתר סיינס דיילי, שהתאים לי יותר וכנראה שגם לך.
אני באופן כללי אוהבת לשאול את גוגל שאלות במגוון תחומים שמעניינים אותי (באנגלית כמובן), כך שזו גם אופציה טובה :)
בסופו של דבר אף אחד לא יכול לנבא מה באמת יהיה בפסיכומטרי.
&nbsp
ולגבי רמת הקושי - גם שמעתי מה אנשים אמרו, גם בטבלת הנירמול בסוף למיטב זכרוני בדצמבר על טעות אחת באנגלית יורד ל147 לעומת מועדים אחרים שיורד לפעמים ל145, כך שזה נותן אינדיקציה מסויימת. וחוץ מזה כן, יש באתר של פסיכו קישורים למבחנים של המרכז הארצי וכתוב שם על כל מועד מה הרמה של כל חלק (קל/בינוני/קשה). על דצמבר בכל אופן עדיין לא כתוב שם.

jfibush

New member
תגובה

עיינתי עכשיו בשני האתרים והם נראים חמודים מאוד, תודה! אם למישהו יש אתרים מומלצים נוספים שכתובים ברמה של הפסיכומטרי, אשמח שתשתפו כאן.
ואני מכיר את החלק באתר של פסיכו (שהוא נראה אתר מצוין דרך אגב) שבו יש דירוג רמות של כל המבחנים, ואכן ראיתי שהם עדיין לא העלו את הדירוג של המועד האחרון שהתקיים, ולכן שאלתי.
שוב, תודה :)

israelmiv

New member
כמה דברים

דבר ראשון, אני נורא מזדהה עם הבעיה שלך. בשנים שהקדשתי להתקדמות באנגלית (אני משתדל גם היום, אבל אין הרבה זמן) הייתה לי התלבטות רבה בקשר לאיזה טקסטים כדאי לי לקרוא. אני רוצה ראשית להרגיע אותך ולומר לך שלמרות כל ההתלבטויות, ולמרות שקראתי בעיקר פיקשן, עברתי ב 150 (זה החלק המעודד אבל לא כל כך מועיל :) )
&nbsp
באופן ספיציפי לא הייתי משייך את המילים שהבאת לסוג כתיבה שונה מזאת שאתה קורא. implausible, adhere, implicated siege הן מילים שיכולות להופיע בקלות בספר מתח. יתכן שעם הזמן אתה תלמד את המילים האלה ואחרות גם בלי לעבור לחומרי קריאה אחרים.
&nbsp
משהו ששמתי לב אליו הוא שלמרות שבטקסטים מדעיים מסוימים אני אתקל יותר במילים "פסיכומטריות", אני כמעט תמיד אזכור אותן הרבה פחות. אצלי לפחות, כשהטקסט הוא מעניין אני אזכור את המילה לחודש יותר מאשר שאזכור טקסט משעמם. זאת גם הבעיה שלי עם שינון מילונים.
&nbsp
ולבסוף, כמה המלצות קריאה שאתה יכול לנסות:
&nbsp
A.V. club
http://www.avclub.com/?ref=auto
&nbsp
קראתי את הביקורות שלהם על משחקי הכס וסדרות נוספות, ולמרות ה 150 בפסיכומטרי ירקתי דם.
&nbsp
http://www.theatlantic.com/
&nbsp
קראתי שם כמה כתבות ארוכות, מעניינות ועשירות באוצר מילים. חפש ואולי תמצא משהו בשבילך.
&nbsp
אתר נוסף שממש אהבתי הוא http://www.readtheory.org/ יש שם מאמרים קצרים במגוון רחב מאוד של נושאים. החסרון היחיד הוא שכדי לעבור למאמר הבא אתה צריך לענות על מספר שאלות הבנה. אם אין לך חשק לזה יתכן שזה לא יתאים לך.
&nbsp
ולבסוף כמה המלצות שלא קשורות ישירות לשאלה שלך:
&nbsp
בתור אוהב של ספרי בלשות יצא לי לקרוא את ספריה של ג'יי קיי רולינג "Cormoran Strike" ואלו ללא ספק הספרים עם האוצר מילים הכי עשיר שקראתי. בשבילי הם גם היו מאוד מעניינים.
&nbsp
כדאי לך לחזור על מילים חדשות שלמדת בספר. עשה לך רשימה קצרה של מילים שלמדת באותו יום ושנן אותה מדי פעם. זאת עצה יקרה מפז, בכנות. עוד דבר שאני אוהב לעשות הוא לראות סדרות עם כתוביות באנגלית ולעשות צילום מסך כשמופיעה מילה שאני לא מכיר. כך אני יכול לעבור אחר כך על התמונות, לתרגם וללמוד.
&nbsp
בהצלחה!

jfibush

New member
תגובה לישראל

קודם כל, תודה רבה לך על ההשקעה בתגובה, אני מאוד מעריך את זה! אני שמח לשמוע שלהערכתך יש לי סיכוי להיתקל במילים מהסוג הזה גם בספרי פנטזיה ומד"ב לצורך הדוגמה.
האתרים ששלחת נראים מעניינים ומועילים, קראתי שם עכשיו כתבה וכבר הוספתי כמה מילים לאוצר המילים שלי :)
מאוד אהבתי את ספרי הארי פוטר (ואני עדיין אוהב כמובן), ובלשות היא ז'אנר מעניין לדעתי, לכן אוסיף את סדרת הספרים הזו לרשימת הקריאה שלי.
ואני גם משתדל לצפות בסדרות/סרטים עם כתוביות באנגלית, ולעצור מדי פעם כדי לבדוק מילים. החיסרון הוא שכמובן זה קצת מתיש ומפחית מההנאה... ולגבי צילומי המסך - כשאני מצלם את המסך אני הרי בעצם דורס את הצילום הקודם, כך שבכדי לשמור את כל צילומי המסך הקודמים צריך בכל פעם להדביק אותם בוורד, וזה לדעתי אולי אפילו סיפור גדול יותר מאשר לבדוק את המילה במקום (יכול להיות שלא הבנתי אותך נכון בעניין הזה?).
שוב, תודה רבה על התשובה!

נ.ב. - יש לך מושג במקרה למה האפשרות לקבל מייל כאשר עונים לי על תגובה מסומנת אצלי, ובכל זאת אני לא מקבל מייל עדכון?

israelmiv

New member
בקשר לצילום מסך:

ב VLC אתה פשוט לוחץ על מקש והוא מצלם את המסך הנוכחי. אתה לא צריך להדביק בוורד או משהו, הוא שומר את כל התמונות אוטמטית.
&nbsp
גם אני לא מקבל מייל עדכון, ולפעמים אני מקבל באיחור. יתכן שתפוז קצת מטורלל.
&nbsp
מסקרן אותי, האם התחלת לקרוא את הארי פוטר אחרי שכבר יצאו שבעת הספרים? (כתוב שאתה בן 16 אז אני שואל) אני גם אהבתי אותם פעם, אבל היום אני כמעט לא מסוגל לגעת בהם. יכול להיות שאחת הסיבות היא שקראתי אותם עשרות פעמים בתקופות שהייתי מחכה ליציאת הספר הבא.

סתם היא

New member
|נדחפת|

אני התחלתי לקרוא את הארי פוטר בכתה ב', כשרק הארבעה הראשונים היו בחוץ. גם אני קראתי כל אחד מהם עשרות פעמים; לא פגם בכלל באהבה שלי לסדרה הזאת. בעבר הייתי קיצונית למדי (ניסיתי ללמוד את כל הספרים בע"פ כדי שאוכל לקרוא תמיד בתוך הראש שלי. עד היום יכולה לצטט משפטים), היום אין ספק שאני פחות משוגעת ועדיין אוהבת אותם מאוד (מאוד).
זה במקום מסויים מסמל עבורי חלק נכבד מהילדות. מוזר שאתה לא יכול לגעת בהם

israelmiv

New member
נחמד לשמוע

גם בשבילי זה מסמל חלק נכבד מהילדות, וההוכחה היא שגם היום כשאני כבר לא אוהב אותם אני קורא את Cormoran Strike באדיקות, ומחכה ליציאת הסרט של ג'יי קיי רולינג (חיות הפלא או משהו)

אף פעם לא שיננתי את הספרים בע"פ
אבל לא הייתי רחוק מזה. בבית ספר היינו משחקים ארץ-עיר על הארי פוטר (אני יכול הגיד לך שבח' יש רק את חסן מוסטפה, השופט

הייתי שמח להנות מהם כמו פעם, אבל זה לא מטריד אותי. יש לי דברים אחרים שבאו במקום.

סתם היא

New member
-

קראתי חצי מכסא פנוי והתאכזבתי נורא. בכל אופן כשאסיים עם הפסיכומטרי (עוד שבוע) אני אתן ניסיון גם לספרים האחרים שהיא כתבה, אז טוב לשמוע המלצה על משהו.
&nbsp
ואם בארץ עיר עסקינן - אני זוכרת שהייתה אות אחת שאף אחד בחיים לא מצא לה ארץ. נדמה לי שזו הייתה כ'!
&nbsp
ובטח, זה גם חשוב. חוץ מזה שלשקוע בעצבות כשיום אחד אתה מבין שאתה פשוט לא קוסם וכנראה שגם לא תהיה זה לא כיף בכלל, ולך תנסה להסביר את הסיבה לאנשים אחרים.

jfibush

New member
תשובה

לא ידעתי שניתן לבצע צילומי מסך בעזרת התכנה, נשמע נחמד!
ולמען האמת את הספר הראשון בסדרה קראתי לפני כמה שנים (לצערי צפיתי קודם בסרטים ושיחקתי בעקבותם במשחקי המחשב שמאוד אהבתי), ולא המשכתי לקרוא מיד, אלא רק לפני כשנה וחצי כשהתחלתי לאהוב לקרוא קראתי את הסדרה, לכן התחלתי לקרוא את הסדרה לאחר שכל שבעת הספרים יצאו.
ול'סתם היא' - רגע, שאני אבין, את זוכרת כרגע את כ-ל שבעת הספרים בע"פ?? זה נראה לי מטורף ממש - זכירת ספר אחד זו משימה בלתי אפשרית עבורי...

סתם היא

New member
תגובה

ממש לא. היום זה בהחלט נשמע מטורף, אבל בראש של ילדה נלהבת בכתה ב' שרק מחכה ליום שהיא תקבל מכתב מהוגוורטס זה הגיוני לחלוטין. אני כן זוכרת ציטוטים מסויימים :) בעיקר את ההתחלה כי משם התחלתי לשנן.
&nbsp
מצחיק שאת זה האמנתי בכל לבי שאני מסוגלת לשנן, ומילים לפסיכומטרי לא.

למעלה