אוקיי אז אני לא אמא אבל...

אוקיי אז אני לא אמא אבל...

אמא שלי ואני שמנו לב לתופעה שחוזרת על עצמה אצל אחותי,היא בת 8 וחצי. אוקיי אז ככה,לפני כל פעולה כמעט שהיא עושה,היא אומרת שלפני שהיא עושה את זה היא צריכה ללכת לעשות פיפי. המשפחה יושבת לאכול,קוראים לה,והיא אומרת "אני באה אבל שניה אני הולכת לשירותים" אנחנו יוצאים מהבית ואומרים לה לבוא היא אומרת "בסדר אבל קודם אני עושה פיפי" היום רציתי לשחק איתה במשחק,היא אמרה וואי כן אני רוצה לשחק אבל חכי שניה יש לי פיפי. ממש לפני כל פעולה היא צריכה פיפי,ולי לפחות ברור שזאת בעיה,גם אמא שלי כבר מאמינה שזה נובע ממשהו. הבעיה היא שאנחנו לא יודעות ממה זה נובע,אני רוצה לדעת אם יש פה מישהי שיודעת על מה מדובר?...שקרה לה פעם? יש לציין שהילדה לא נראית בטראומה,היא שמחה היא צוחקת משתוללת מחייכת והכל.....הולכת לחברות מסתובבת,לא פוחדת ללכת למקומות אפילו לבד או משהו... אבל אולי זה נובע מחרדה? הייתי רוצה שמישהו יענה לי....אני אשמח תודה מראש...

לב אם

New member
למוזיקלית החמודה

כל הכבוד על כך שאת רגישה ודואגת לאחותך הקטנה. יש בנות רבות עם רגישות יתר של שלפוחית השתן , תחושה של צורך ללכת לשירותים לעתים קרובות, מה שגורם לחשש מכך שיהיה "פנצ'ר" ודאגה לרוץ לעשות פיפי בכל הזדמנות. יתכן מאד שזה מה שקורה לאחותך. חשוב לבדוק בעזרת רופא הילדים ולוודא שאין בעיה של דלקת בשלפוחית השתן, או בעיה במבנה הכליות או דרכי השתן. לאחר שוידאתם שהכל תקין, אפשר להיעזר ברפואה משלימה כדי לסייע לילדה להתגבר על הבעיה בלי תרופות מיותרות. עד לביצוע הבדיקות, אפשר לקנות לה מיץ חמוציות בסופר, ואם הוא טעים לה , שתשתה כוס או שתים כל יום (אם לא - אז לא). לגבי החשש שאולי רגישות זו נובעת ממשהו אחר, אם הילדה משחקת חופשי עם חברים, מדברת חופשי עם המשפחה, לא מביעה חששות מלצאת לשום מקום, אזי כדאי רק לעקוב, לשוחח אתה על כל דבר ולהקפיד להיות קשובים למה שהיא מספרת על מה שקורה לה, טוב לה רע לה. ואם אחרי זאת אתם לא שקטים, אפשר להפגיש אותה עם פסיכולוג (באמצעות ארגוני הסיוע) שינסה לשוחח ולהתרשם.

גן חיות

New member
קודם כל, בדיקה רפואית

קודם כל, כדאי לקחת את אחותך לבדיקה רפואית כדי לוודא שלא מדובר בבעיה רפואית(דרכי השתן, כליות, וכו',סכרת, וכו'). אם הכל תקין, נסו לראות באילו מצבים היא לא צריכה פיפי. אולי כאשר היא שקועה במהשהו היא לא שמה לב ואז כאשר קוראים לה לפעולה מסויימת זה מזכיר לה שיש לה פיפי. נסו בעדינות אפילו לבדוק איתה את העניין(מבחינה טכנית).

דבר ראשון תודה לכולם על

התגובות,על העזרה... אני לא חושבת שזאת דלקת בדרכי השתן כי זה לא שהיא כל הזמן צריכה פיפי או ששורף לה או משהו,כשהיה לה את זה היא אמרה לנו שמציק לה ושורף לה... היא לא צריכה פיפי כל הזמן אלא רק לפני שהיא עושה משהו כאילו הוא פוחדת שיהיה לה באמצע או משהו.

לב אם

New member
אז זהו

שזה דבר מאד נפוץ שאפילו שמעתי שהרופאים עכשיו המציאו לו שם : שלפוחית רגישה או שלפוחית רגיזה אז צריך לוודא שבאמת אין לה בעיה שממנה נובעת הרגישות (לרוב הסובלות אין), לבחון כפי שהציעה גן חיות אם זה רק עניין של התארגנות או רגישות יתר, ואז לסייע לה בדרכים שהצעתי בתגובתי הקודמת.

אוקיי תודה,כנראה שזאת

לא בעיה כזאת בעייתית אם אתם מבינים למה אני מתכוונת.... כאילו,זה לא דבר כזה גרוע.... תודה לכל העוזרים והעוזרות:)

לב אם

New member
ואם אחרי הכל תהיי עדיין מודאגת

את מוזמנת לחזור ולהתייעץ

למעלה