אוקיי, אז היינו בשגרירות

אוקיי, אז היינו בשגרירות

וקיבלנו את האישורים ואת ויזת העבודה למעבר לקנדה. וזה השלב הכי מלחיץ: איך מתחילים? מה אורזים? מה לוקחים איתנו. מה משאירים בארץ מלבד סבא סבתא
תאריך היעד למעבר הוא מתישהו באוגוסט. היש עצות וטיפים? המון תודה לפורום הנפלא הזה בנכונות לעזור, להציע ולסייע. חיפושית ורגיעון.

מזל טוב. נתחיל מהשאלה הטריוויאלית:

לאן אתם עוברים? האם אתם או אחד מכם, כן או לא באים לביקור הכנה? בשאלות הנפוצות יש שירשור בענייני מה עושים כשבאים, ומה יש לסגור בישראל "טיפוז" לעוזב שהושאל מהפורום השכן. נמשיך אחר כך עם שאר עיצות

בשירשור המצורף הלינק לטופס מכס לא נפתח...

ושאלה בהקשר לזה... אם לא מביאים איתנו רכוש בזמן הקרוב, כלומר אולי נעביר הכל רק אחרי שנה...יש צורך להצהיר בעת הלנדינג? אנחנו גם לא החלטנו אם להעביר הכל, אז איך נדע על מה להצהיר?

רגיעון1

New member
תודה,

אנחנו עוברים למונטריאול. כנראה שלא נוכל לבוא לביקור הכנה. אבל אם כן - לכמה זמן כדאי לבוא? מה צריך להכין לביקור הכנה ומה כדאי לכלול בו? אם לא ניתן לבוא לביקור הכנה - מה כדאי להביא מהארץ במיידי? אני מבטיח להפציץ בשאלות :) . על כל תשובה או המלצה הכי קטנה נודה לכם מאוד, ובכלל אנחנו רוצים להודות לפורום המצויין הזה על התגובות המהירות והיעילות! תודה.

כדאי לבוא לשבוע שבועיים.

לפתוח חשבון בנק, להוציא כרטיס אשראי מסוג סקיורד, להוציא מספר SIN, לעשות תיאוריה לנהיגה ואולי גם טסט, ולבחור בניין שבו תרצו להתגורר. במידה ואתם פחות מחודשיים מהמעבר הסופי עם הילדים, אפשר ורצוי לחתום על חוזה להשכרת או קניית דירה או בית. אם אתם חצי שנה לפני לבדוק רק את הבניינים המסויימים שבהם תרצו לשכור, כדי שתוכלו אחר כך לשלוח אפליקיישן בדואר ולשכור בשלט רחוק.

רגיעון1

New member
SIN, ורשיון נהיגה..

האם כדאי להזמין ספר תיאוריה בדואר וללמוד עכשיו כדי שאני אגיע אוכל לעשות מבחן וטסט? איזה רשיון אני עושה? האם אפשר לעשות SIN בדואר? אם לא, למי אני צריך להוציא, רק לי או גם לאישתי ולילדים? חשבון בנק וכרטיס אשראי אני מניח שאפשר רק אחרי רשיון נהיגה - הנחה נכונה? בתודה מראש...

gilad_no

New member
לא צריך כלום

אתה מגיע על אישור עבודה, נכון? אתה יכול לנהוג עם רשיון בינלאומי (אל תשכח להוציא ממסי בישראל) במשך כל התקופה, כשיהיה לך זמן פנוי תוציא רשיון מקומי. לא צריך שום ספר תאוריה. צריך קצת שכל ולעשות את המבחן באתר האינטרנט של SAAQ. חשבון בנק וכרטיס אשראי לא בעיה. אתה צריך 2 תעודות מזהות. אני הראיתי דרכון ורשיון בינלאומי. SIN אתה מקבל רק אחרי שיש לך אישור עבודה, מה שאומר אחרי שאתה נכנס לקנדה. אתם הולכים למשרד (כולכם) ומוציאים. לאחר שיש לכם SIN, אתם הולכים להוציא ביטוח רפואי.

amirshuval

New member
SIN

אפשר לעשות בדואר ,אבל לא מומלץ כי צריך לשלוח מסמכים מקוריים.עדיף ללכת לסניף של SERVICE CANADA ולקבל מספר על המקום.

למעלה