אוקיי אז ככה

N a V e

New member
אוקיי אז ככה

ביום חמישי אני צריך לתת הרצאה בכיתה באנגלית,3 דקות,על נושא שנבחר. בחרתי בפינק פלויד...כמובן...
עכשיו,איזה נושאים ונקודות לדעתכם כדאי לי להכניס ב-3 דקות? סיפורו של בארט?החומה?המסרים? כל רעיון וסיוע יתקבל בשמחה !

3 דקות??? ../images/Emo6.gif ../images/Emo3.gif

הרי רק להגות את שמותיהם של חברי הלהקה לוקח לפחות דקה! אפילו לספר בקיצור את תולדות הלהקה - הוקמה בשנות השישים, תחלופת החברים, הוציאו אלבומים מפורסמים שמכרו הרבה עותקים - זה יותר משלוש דקות. אם אתה מחפש לתת להם נקודה למחשבה: תגיד להם שיש קשר ישיר בין המוסיקה שהפלויד עשו, בעיקר בשנים 1967-1973, לבין גל הטראנס והאלקטרוניקה הנוכחי. (וזה מזכיר לי... להכין את החשדות הבאים). בהצלחה!

edlessme

New member
דווקא לדעתי

כדאי לך יותר להתמקד יותר בחומה... זה ידבר הרבה יותר אל אנשים בכיתה שלך לא משנה מה ההרכב שלה... ניכור חברתי, הורים מציקים... אגו מנופח... כל הפיכסה שאנשים אוהבים ויש שם בשפע...

Miss CB

New member
בהחלט

כי אותי יעניין מאוד לשמוע הרצאה גם של שעה שלמה או יות על בארט או על ההסטוריה של הלהקה, נניח, אבל את רוב האנשים בגיל הזה זה בטחלא יעניין כי רובם, מה לעשות, לא ממש מכירים את פינק פלויד. וזאת בערך הסיבה היחידה כי למי אכפת מהטוריה של להקה שאתה בכלל לא מכיר או מעוניין להכיר... החומה לעומת זאת, גם די פשוט, גם אלבום אחד בנושא מסוים ולא הסטוריה שלמה, וגם קל להתחבר אליו בגיל הזה. נתח את הרעיון, הסבר את ההשראה, הומלץ בחום לראות את הסרט, אבל לא בלילה כשחשוך

מה אכפת לך מה מעניין אותם!?

תדבר על מה שאתה רוצה,זה כולה הרצאה באנגלית תעשה מה בראש!

הבעיה היא...

שלהציג את "החומה" בלבד, ייצור רושם מוטעה בקרב הקהל (בהנחה שאינם מכירים כלל את הפלויד), כאילו זה אלבום מייצג שלהם, בעוד אנו יודעים שהם עשו אלבומים בעלי אופי שונה מאוד, אחד מהשני. עדיף, לדעתי, לתת תמונה רחבה על הלהקה - גם במחיר של שטחיות - ולתת לאנשים לבחור איפה הם מתחברים (אם בכלל) לפלויד.

natangold

New member
לדעתי אסור להתמקד בחומה בגלל

למשל שכשאני אומר פינק פלויד לחבר שלי הוא אומר, בסדר שמעתי את החומה שירים נחמדים אבל לא בשמיים. הוא ישר זורק לי את ווי דונ ניד נו (ומה לעשות צודק). בגלל זה כולם חושבים שהאלבום המייצג של פינק פלויד זה החומה. (מה שממש לא נכון). מה שפותח פחות אנשים לפינק פלויד

N a V e

New member
אז ממה שניסחתי עד עכשיו

אני מתחיל עם הסבר על הקמתם,על הסמים ובארט,על כניסתו של גילמור,מלחמות האגו בינו לבין ווטרס,על יצירת הצליל שלהם,דארק סייד,וויש יו,והחומה החומה. אפשר,אפשר להכניס הכל
2-3 משפטים בכל תת נושא,וגם מותר לחרוג עד 5 דקות

OzzzzzY

New member
בחיים לא תצליח להכניס כ"כ הרבה מידע

בכ"כ קצת זמן... הרי על כמעט כל תת נושא אפשר להרחיב הרבה זמן , ואין טעם להעביר כ"כ הרבה מידע בכ"כ קצת זמן , כי אנשים יאבדו עניין מהר מאוד בהרצאה שלך , כוון שאין נושא ברור , ואתה תקפוץ בהרצאה מנושא לנושא , וזה סתם יגרום לבלבול ולחוסר עניין מצד התלמידים...(הרי את הרוב אני מעריך שזה לא ממש מעניין , אז חבל לאבד גם את המעטים שזה כן מעניין אותם) אני מציע לך לעשות הרצאה על הדארק סייד , ולהסביר שם מתי הוא יצא , את חשיבות האלבום , נתוני המכירות המרשימים , הקונספט ,משמעות העתיפה (אם יש כזאת בכלל...) , וכן את העובדה שפ"פ הגיעו לאיכות הקלטה שעד אז שום להקה לא הוציאה אלבום באיכות כזאת , והאלבום הזה יצר מעיין "רף" חדש... הרצאה כזאת תהיה יותר מעניינת , והיא עשוייה לגרום לתלמידים להאזין לאלבום...ואח"כ ההמשך כבר ידוע

N a V e

New member
ממ אתה חושב ?

אני לא יודע אם ישתלם לי לשנות עכשיו כיוון...
בכל אופן,אני אשמח אם תיתן לי מקור שיעזור לי לנסח כזה דבר. וגם...אם מישהו יודע איך אומרים באנגלית "הקדימו את זמנם" זה מאוד יעזור לי... תודה

OzzzzzY

New member
אמממ...

אם אתה כ"כ רוצה לעשות את ההרצאה על חייה של הלהקה , אז כדאי מאוד שתצנזר ותשאיר את הפרטים החשובים והמעניינים (ועדיף מעניין על פני חשוב , כי המטרה היא לגרום להתעניינות) בכל מקרה , אם אתה רוצה לעשות את ההרצאה על הדארק סייד , אז הנה מקורות מידע שיעזרו לך בכניין (אני די בטוח שאתה מכיר את הרוב) , כמו כן בכל אתר שבו כתובה ביוגרפיה על פ"פ יש איזה פיסקה או יותר של הדארק סייד שמשם תוכל ל"השאיל" כמה משפטים. חוץ מזה זה לא סיפור כזה גדול לעשות הכל מחדש...פשוט תרשום לעצמך את העובדות שאתה רוצה להזכיר או כל שאלה אחרת שיכולה לעלות בנוגע לאלבום , חפש את התשובות במקורות המידע , ותעביר הכל לאנגלית
One Two Three

N a V e

New member
זוכרים שהיום הייתי צריך

לתת הרצאה על הפלויד באנגלית בבצפר ?! כמה מפתיע,המורה לא באה,ולא היה שיעור.

למעלה