אוקיי אז ככה:

אוקיי אז ככה:

כדי ליצור אוטופיה או איזור מחייה טוב יותר ונעים יותר צריך לעשות דברים בשביל זה... אז אני פותח פה שירשור בשביל שכל אחד יוסיף את מה שהוא חושב שצריך לעשות בשביל עולם טוב יותר ונעים יותר לחיות בו... 1)לחייך סתם לאנשים ברחוב 2) לעשות מעשים טובים ולשמח אנשים- כי ברגע ששימחת איש אחד הוא ישמח את האיש הבא 3) לא להתעצבן-כי להתעצבן לא נותן כלום אלא רק גורם לאיש שאתה מעוצבן עליו ליהות מעוצבן גם 4) לא לתת ליצר הרע שיש לכולנו להשתלט עלינו אפילו אם הוא השתלט על אחרים 5) לקבל סיפוק, מלספק אחרים ולא מסיפוק עצמי בעת לקיחה מאחרים-כלומר לקבל את ההרגשה הטובה והכייפית מזה שסיפקתם אחרים ולא מזה שלקחת מאחרים 6)לתרום 7) לעזור לחלשים ולא להחליש את העשירים 8) לשתף תבונות ומחשבות על העולם שלנו ועל החיים בו וכמובן שיש עוד המון אבל אני יזכר בהם יותר מאוחר... תמשיכו את הרשימה שלי!!

EdisonGirl

New member
רעיון יפה!../images/Emo41.gif

9. לוודא שאחרים יודעים על הרגשות החיוביים שלך כלפיהם. 10. למגר שנאה וטינה ברגע שהם מתחילים. 11. ליזום משהו רב ערך ומועיל עבור האנושות (כולל המצאה חדשה, אם יש). 12. לא לקחת ללב דברים שליליים. 13. לאהוב אנשים בלי תנאים. 14. לנצל כל סיבה מזדמנת להיות שמח ולמלא את המצברים של האושר. 15. לא לשים עצמך לנטל על אחרים אם יש לך ברירה אחרת. 16. להימנע מאלימות (על כל סוגיה: מילולית, רגשית, פיזית ומינית). זה מה שעלה לי בינתיים לראש. לילה טוב!

מישהו קרא את אוטופיה של תומאס מורוס

אני התחלתי לקרוא וזה היה כל כך לא מחובר למציאות, ולו מבחינת השפה... אבל אני רואה שאת מציעה פה רעיונות קצת יותר ריאלים. הוא ניסה לדבר על מהפכה רחבה יותר, שלטון וכאלה...

ממשיכה../images/Emo70.gif

אבל לפני כן, יש לי הערה בקשר ל"3"... מותר להתעצבן, וצריך להתעצבן. אבל לפרוק את העצבים - עדיף בחדר כושר, ולא על אנשים. [נראה לי שזה מה שהתכוונת, נכון?
) להפסיק להעביר ביקורת (שלילית) על כל דבר ועל כל אחד. לחשוב לפני מעשה. לדעת להתעלם ולא להגיב כדי לא להיכנס לסיכסוכים מיותרים. לקבל את האחר \ השונה. לא להיות חמדנים. לדעת לתת מעצמך גם בלי שתצפה שיחזירו לך. ויש עוד הרבה......

כן זה מה שהתכוונתי...

לגבי שלוש. אהבתי את הלקבל את האחר והשונה זה מאוד מאוד חשוב!!

ilovelior

New member
רשימה אין לי

אבל לדעתי אחד הגורמים מס' 1 בבעיות הוא חוסר יכולת לתקשר ברמה מספקת. לימוד השפה ועוד שפות , ועוד דרכים ליכולות ההתבטאות שלנו , הוא לטעמי הצעד הראשון להכל. שפה בפרט , חינוך ככלל.

למעלה