אוקיי, איך אני נכנס לתחום הזה בכלל?

דוויק

New member
אוקיי, איך אני נכנס לתחום הזה בכלל?

כבר המון זמן אני מנסה להשיג מידע על ללמוד וידאו. קראתי מלא מאמרים, הבנתי את מושגי היסוד - אבל איך אני מתחיל הא? איזה ציוד מומלץ למתחיל השואף להתמקצע? איפה יש קורסים טובים? אח... כל כך הרבה אובדן עצות... אנא טובי לב! עיזרו לי :)

matan_fla

New member
פשוט להתחיל

צריך מצלמת וידיאו כרטיס עריכה ורצון ליצור.

דוויק

New member
לא יודע...

אם ימליצו לי על ציוד סמי מקצועי שטוב למתחילים זה יהיה הכי טוב. אני כבר אשאף לעלות שלו. מה העלויות הראשונות בד"כ? איזה ציוד כדאי להתחיל ממנו, בלי שאני אתרושש סופית...

דוויק

New member
ואללה, אני אשמח אם...

א. תוכלו להמליץ לי על מקום טוב לקורסי עריכת וידאו למתחילים. ב. ציוד שמומלץ למתחילים שרוצים להגיע למקצוענות. תודה מראש, דוויק

GGOODD

New member
אני התחלתי בכל עניין התקשורת

בכלל במתנ"ס העירוני שלנו, שם עברתי את הקורס הראשון על צילום, עריכה, סאונד ועוד כל מיני דברים... החומר נורא בסיסי אבל זה נותן לך בסיס להתפתח, זו המלצתי אליך תתחיל בללמוד את המקצוע במרכז תקשורת קהילתי. ואם יש בך רצון להתפתח אתה תוכל להתפתח בצורה פרטית או תחת מסגרת כלשהי לאחר שרכשת את המידע... אז חפש איזה מרכז בעיר שלך ותברר לגבי הצטרפות למרכזי התקשורת בעיר! בהצלחה

GaLi17

New member
וואלה גם אני ../images/Emo3.gif

התחלתי במתנ"ס והאמת אני עדיין מתנדבת במתנס ועושה מגזין לערוץ הקהילתי בעיר...אבל תגיד אתב בן 18 אז איך הצלחת להתקדם כל כך הרבה..?? כאילו באיזה גיל התחלת במתנ"ס?

GGOODD

New member
כיתה ח'... בערך

והתקדמתי במקרה, עשיתי כתבה בעיר ערוץ הילדים ואז התחלתי לעבוד שם ומשם התחילו ההצעות :)

רשימת מכולת

1. מחשב בקונפיגורציה סטנדרטית להיום, רצוי חצי גיגה RAM, כולל כרטיס Fire wire. (לשלב מתקדם יותר - כרטיס עריכה מקצועי) 2. מצלמת וידאו DV, מהמקובלות בשוק בשיטת PAL - אם אתה רוצה לערוך סטים שלך. 3.וידאו אנלוגי סטנדרטי (רצוי). 4. תוכנות עריכה - הרשימה ארוכה, אבל לרמת חובבנות מתקדמת Adobe Premiere 6.5, ועוד תוכנות עזר שונות תלוי בצרכיך השונים. קנה לך ספר הדרכה לפרמייר, או העזר במדריך למשתמש בתוך התוכנה. 5. למד מאתרי אינטרנט שונים (בעיקר בעולם) על התחום, ושאל שאלות ללא הפסקה חברים מבינים.. אם הבנת שזה יעודך בחיים כמקצוע, ציוד זה יהיה רק הסיפתח של הסיפתח ... זהו, אין גבול, אין סוף.. בהצלחה.

דוויק

New member
אני תוהה..

1. יש איזה כרטיס עריכה מקצועי טוב שאתם ממליצים עליו? 2. איזו מצלמת DV טובה יש היום בשוק שכדאי לעשות בה שימוש? אני ממש צריך דגמים ספיציפיים, הייתי בחנויות והמגוון כל כך גדול (לעזאזל עם הקפיטליזם המפתה הזה). דוויק

matan_fla

New member
אולי כדאי שתגדיר תקציב?

אפשר להמליץ על כרטיסים ב100 דולר או ב10000 דולר וגם במצלמה הנושא דומה. האם את מחפש מצלמה של 3ccd. ברגע שתגיד כמה אתה רוצה להשקיע נוכל להמליץ לך על הציוד המתאים לדעתנו.

אם אין לך מחשב ולא מצלמה ולא כלום..

..אז 5000 ש"ח זה מעט מדי. המלצתי למצלמת DV: סדרת ה TRV או ה PC. מתוכם תוכל לבחור לפי תקציבך. טובות יותר = יקר יותר. סדר גודל למחיר 1,100 $. אל תקנה כרטיס עריכה לפני שהתנסת קצת בעריכה ללא כרטיס, וביררת עם עצמך מה אתה רוצה לעשות ..

דוויק

New member
תודה

ממש תודה על העצה הטובה... מהרושם שקיבלתי עד כה מכל התחום נראה כאילו עריכה בלי כרטיס היא בלתי אפשרית... (לעריכה לא ליניארית). אני מניח שמצלמה טובה, וכרטיס ממש בסיסי (יציאת Firewire בלבד) אפשר לעשות משהו. תכל'ס את המחשב קניתי כדי שישמש תחנת עבודה הולמת לסיפור, זה בוצע לפי המלצות של Tom Hardware, רק עם שידרוגים ושיפורים הולמים לתקופה הנוכחית (פנטים 4, 256 MB ראם, הארד דיסק WD 7200 RPM, בעל נפח מאסיבי וכיו"ב). אני מקווה שהדברים יקרו כמו שצריך... בכל מקרה בטח אני אצטרך עוד עצות בהמשך. תודה, דוויק

למעלה