אוקיי אם כבר שאלות ובעיות.. אז עד הסוף ><'

Molak

New member
אוקיי אם כבר שאלות ובעיות.. אז עד הסוף ><'

פתאום הכל עולה לראש ויש כל כך הרבה שאלות..
אוקיי אני לא אחפור.. אשתדל..
אז הייתה לי חברה. החברה הכי טובה, כל הזמן היינו ביחד! בחטיבת ביניים היינו בכיתות נפרדות.. אני הכרתי חברים והכרתי להם אותה.. בהתחלה היינו מן חבורה כזו שבהפסקות ביחד ויוצאים וזה.. אבל פשוט עם הזמן השתנתי.. חברה שלי השתנתה.. כבר לא רציתי להיות כל היום איתה.. לא היה לי כח לזה.. זה כבר לא היה כיף כמו פעם. ואחרי כמה זמן התברר לי שהחברים שלי (רובם, רק אחד לא ממש קבע עמדה..נו הוא כזה שמסתדר עם כל אחד והוא לא מאלה שמרכלים ומלכלכים..) אז התברר לי שהם לא אוהבים אותה.. לא התחברו אליה.. והם היו מעדיפים שלא להזמין אותה. ואז נהיה מצב ממש לא נוח.. כי לי אין בעיה עם אותה חברה, פשוט התרחקנו, זה לא שאני שונאת אותה.. וכל פעם שאנחנו יוצאים אז הם לא רוצים להזמין אותה, וזה מעמיד אותי במצב לא נוח שאחרי זה חברה שלי שואלת למה לא הודעתי. ואני לא רוצה לשקר לה ולחפות על חברים שלי. ונגיד כשאני איתם (בלעדיה) אז הם אומרים דברים ויורדים עליה וזה.. ותמיד הם כזה "אין לך בעיה עם זה נכון? ממילא גם את לא מתה עליה.." אני לא ממש מגיבה. אני לא יורדת עליה. פשוט שומעת מה שהם אומרים.. ומתעלמת.. זה מה שהם חושבים וזה לא אמור להפריע לי, זה לא קשור אליי.. ו..אני חייבת לציין שלפעמים אני נהנת יותר כשהיא ל איתנו. אני מרגישה ממש רע בקשר לזה
אני רואה פה הודעות של אנשים שהם במצב של חברה שלי פחות או יותר.. ואני מבינה עוד יותר (גם לפני זה הבנתי שזה לא בסדר.. אבל פשוט העלמתי עין..) כמה שזה פוגע ותמיד אני חושבת "אם הם היו עושים לי את זה.." אני לא יודעת מה לעשות.. אם להגיד לה שהם לא רוצים בחברתה? להגיד להם שיפסיקו ושלא יפילו את זה עליי, אם הם לא רוצים אותה-שיגידו לה. שלא יקשרו אותי לזה.? מה להגיד..?? אני לא מבינה איך הגעתי למצב הזה שבו אני מרגישה כל כך אשמה.. כאילו שמפילים את זה עליי ואומרים לי "את הכי בקשר איתה-תפתרי את זה" שאני זו שצריכה למצוא תירוץ למה לא התקשרתי להודיע לה שיצאנו זה לא מרגיש לי נכון ולא נוח לי עם זה..
אני מרגישה רע עם עצמי כשככה אנחנו יוצאים כולם בלי להזמין אותה.. חושבת כמה שזה פוגע כשהיא שומעת איך היה לנו ביציאה הזו ותוהה למה לא הזמינו אותה.. אני מרגישה שאני חרא חברה. אולי אני אפילו לא יכולה להגיד שאני חברה.. אני באמת אוהבת אותה ומעריכה אותה. היא בנאדם טוב ולא מגיע לה היחס הזה.. אני לא רוצה שיהיו לה חברים מזויפים. אני לא רוצה להיות חברה מזויפת!

MeWithoutU

New member
היי לך...

כמה דברים. את בעצמך אמרת...שאת יותר נהנת כשהיא לא באה...אז מה העיניין? אל תקראי לה אם לא נוח לך איתה. עם כל הכבוד לאותה חברה...היא כבר ילדה גדולה שיכולה לדאוג לעצמה. בקשר לחברים - אם הם לא רוצים שהיא תבוא...שהם יגידו לה את זה. לא לא תפקידך רק בגלל שאתן יותר קרובות כביכול... הרי זה לא נעים לך להגיד לה "לא" כל פעם נכון?אז שהם יעשו את זה...הרי לך לא אכפת כל כך אם היא תבוא או לא... זה הם שלא רוצים אותה. ואם לא הכי נעים לך ממנה שהיא לבד...אז למה שלא תצאי לפעמים איתם ולפעמים איתה? ודבר אחרון - אם הם מרכלים עליה כשהיא לא שם וזה לא נעים לך...אז תגידי להם להפסיק! תגידי להם שאת לא מעונינת לשמוע דברים עליה. גם לי יש חברים טובים ששונאים מישהי שפעם הייתה חברה טובה שלי...ותמיד מרכלים עליה... אז ביקשתי מהם שיפסיקו לרכל עליה כשאני איתם...כי בדוגרי?לא מעניין אותי לשמוע רכילויות. אם זה מפריע לך - אז תגידי להם שיפסיקו. מקווה שהצלחתי לעזור במשהו... את ילדה ממש טובה...(= תצאי מהיסורים שלך ותגידי לחברים שלך מה את חושבת... ובקשר לחברה - היא כבר ילדה גדולה...שתדאג לעצמה... אני לא חושבת שזאת את שצריכה להתייסר בגלל שלא רוצים אותה... היא יכולה להבין את זה לבד...ולעשות משהו בנושא לבד. (= יום טוב

ט ר י ג ר

New member
....

אל תעשי את זה. את לא צריכה לפתור את זה. אני יגיד לך, את לא יוצאת איתם בכל הזדמנות שאת יכולה נכון? אז בחלק מהפעמים תצאי איתה. ככה היא לא תרגיש שאת לא רוצה להיות איתה. והקטע שהם מרכלים עליה. לדעתי משוט תזרקי משפט כמו "תקשיבו בואו לא נרכל, די נמאס מזה כבר." בכללי לא רק עליה. ריכולים זה סתם חרא. מקווה שהכל יסתדר :]

ספירקיXD

New member
../images/Emo13.gif

אוקי, אמ.. תראי,
קודם כל, אל תרגישי אשמה, באמת העמידו אותך בסיטואציה לא נעימה בכלל. אני אסדר לי את הדברים שיהיה לי/לך/לאחרים יותר נוח:
1. הכרת לחברה הכי טובה שלך חברים חדשים. 2. הייתם יוצאים ביחד תקופה (נגיד.. לא יודעת כמה זמן) והיה טוב ויפה. 3. אחרי כמה זמן הסתבר לך שהם לא מחבבים אותה כ"כ, לא התחברו אליה. 4. הם לא רוצים להזמין אותה ליציאות, ואת מודה בעצמך שאת די נהנית יותר מתי שהיא לא באה. 5. כל האשמה נופלת עלייך, הרי את פה החברה הטובה שלה, ואת זו שצריכה לספק לה תשובות למה לא הזמינו אותה. (חשוב לי לציין- שזה ממש לא פייר ונכון לדעתי!) *תקני אותי אם טעיתי עד עכשיו*. בכל אופן,
אני חושבת שכדאי לך לדבר עם אותם חבר'ה, תגידי להם את הצד שלך, שאת לא רוצה לשקר כל פעם לחברה, ושזה לא הוגן שכל פעם את צריכה להמציא לה תירוצים. תסבירי להם הכל. אם הם לא אגואיסטים, הם יבינו, יתחשבו, וינסו לעזור ואפילו ידברו איתה מיוזמתם. אם לא? אני מציעה שתדברי עם החברה. אני בטוחה שהיא תיפגע, ותרגיש עלבון, אבל היא צריכה לדעת. תגידי לה שזה לא תלוי רק בך את מי להזמין ליציאות, זה תלוי גם באנשים האחרים. ושאם היא רוצה שתדבר איתם. אני מקווה שהצלחתי לעזור, איכשהו
בת כמה את? , אם אפשר לשאול?

Molak

New member
אוקיי.. תודה לכולם..

אני בכיתה ט'.. בקרוב בת 15..
אז פשוט אני אגיד לחברים שלי שלא יפילו עליי את האשמה הזו [בין אם זה בכוונה או לא..] ושאם הם לא רוצים אותה שיגידו לה בעצמם.. אני לא צריכה להיות שכועסים עליה בגלל שמישהו אחר לא הזמין. ולהגיד להם גם כשכאני איתם שלא ירכלו עליה.. ולאותה חברה.. כדאי לי להגיד לה נגיד את כל מה שהם אומרים לי..? תודה לכולם על התגובות

ספירקיXD

New member
אה כמוני. ../images/Emo3.gif אני ביוני אהיה בת 15 ^^

לדעתי קודם כל תדברי עם החברים, אם תראי שזה לא עוזר תגידי לה. אבל להגיד לה אני הייתי אומרת אופצייה אחרונה, כי בכל זאת- זה יכול להיות די פוגע. ואינבעדמה, תמיד.

Molak

New member
כן זהו..חשבתי על זה..

שאם אני אבוא ואגיד לה.. אז אולי היא תיפגע ותוציא את זה עלי..? או שתקבל את זה הפוך, במקום שאני באה ואני כנה איתה ואומרת לה כדי שלא תיפגע מאוחר יותר אחרי שהיא בטוחה שהם החברים הכי טובים שלה.. אז היא תחשוב שאני כזו. בהזדמנות הקרובה אני אדבר על זה עם חברים שלי
תודה רבה לכולם על התגובות

למעלה