אוקיי אני צריך עזרה (הפעם לא עתודה)

talspi

New member
אוקיי אני צריך עזרה (הפעם לא עתודה)

אז כמו שבטח הבנתם, לי יש 21 רפואי...הבעיה היא שעוד לא. ולמה אני מתכוון? אז ככה.. בינתיים יש לי פרופיל 82...לפניי כחודשיים גילו לי הדלקת (שתוריד לי את הפרופיל ל 21..זה בטוח) אבל עוד לא אמרתי את זה לצבא...כך שמבחינת הצבא אני עדיין מ 82. אז עכשיו אני בדילמה, האם להגיד לצבא עכשיו על הבעיה החדשה..או שבינתיים לא להגיד ולקוות שמצבי הבריאותי ישתפר (הגיוס שלי הוא דרך אגב בנובמבר). הא להגיד לצבא עכשיו על הבעיה, ואז להתחיל כבר מעכשיו את כל תהליכי הפרוצדורה של ההתנדבות, ואז אולי אני אפילו יהיה בתפקיד יותר טוב (אוליי יש קשר..כי לפי ההגיון כשהזמן חולף, התפקידים הטובים נגמרים) או שכדאי לי עוד לא להגיד על הבעיה, ולקוות שבזמן הזה המצב שלי ישתפר (סיכויי קלוש ביותר) ואני לא יקבל 21. תודה מראש

hlvo

New member
שיקול שלך...

יש חסרונות ויתרונות לכל צד.. למשל: 82: - תפקיד קרבי, אם זה מעניין אותך - אין הגבלה על השירות - יכול להתגייס באופן מיידי מצד שני- אם הדלקת תעשה לך בעיות(חס וחלילה), אתה תהיה במצב ממש לא נעים (פיזית) ותהיה תלוי ברופאי הצבא 21: - טיפולים רפואיים דרך קופת חולים (בונוס ענקי!) - תפקידים איכותיים בקלות רבה יותר (אם יש נתונים מתאימים) - פטורים שונים (שזה תמיד נחמד..) מצד שני- זמן המתנה ארוך (יתכן ולא משמעותי בגלל קיצור השירות לשנה וחצי) אישית, עמדתי בפני אותה החלטה וכאמור החלטתי לדווח. למרות הבירוקרטיה אני מציע לך לעשות אותו דבר.

Dizen

New member
../images/Emo45.gif

וגם אני חושבת שאתה צריך לדווח.
בוקר טוב

לא יודע מה תבחר בסוף, אבל...

לידע כללי- להסתיר מצה"ל מידע רפואי הנה עבירה (שיכולה לגבול גם בעבירה פלילית במקרים מסויימים).

talspi

New member
אוקיי לא הבנתם כל כך את השאלה

זה שאני יגיד לצבא על הבעיה זה בטוח, אין לי שום ספק בזה שהצבא ידע מהבעיה הזאת...אבל השאלה היא אחרת הגיוס שלי הוא בנובמבר, נכון לעכשיו עוד לא הלכתי לצבא ואמרתי לו על הבעיה, בגלל שעדיין יש בי את התקווה שאוליי הבעיה בדרך נס תפטר (הסיכויי לזה הוא כמו הסיכויי שתנחת לי חללית בגינה, ואין לי גינה) אז השאלה שלי היא האם באמת כדאי לי להמשיך לדחות את ההודעה לצבא? או שהתנדבות היא תהליך ארוך ומייגע שהצבא אוהב לעשות בו בעיות וככל שאני יגיד יותר מהר על הבעיה, ככה אפילו הסיכויי שאני יקבל תפקיד טוב יגדל? האם התנדבות זה תהליך ארוך שצריך להודיע לצבא כבר עכשיו (והאם יש לזמן שבו אמרתי את זה השפעה על הסיכויים להשיג תפקיד טוב) או שהזמן הוא לא פונקציה בכל הבלאגן הזה וכדאי לי לקחת את הזמן ולקוות שהמצב ישתפר בדרך נס

Dizen

New member
התנדבות היא אכן תהליך ארוך ומייגע

אין קשר בין זמן הדיווח לתפקיד שתקבל. פשוט, אם זה תפקיד שדורש מיון, אז כל התהליך יתארך. מאחר וההתלבטות היא אם לספר עכשיו או אחר כך- עכשיו
. כמה שיותר מהר, כדי שתוכל להתגייס כמה שיותר מהר. ובאמת לא הבנתי את השאלה קודם
העייפות...

talspi

New member
תודה על ההמלצה!

אני יקח אותה לתשומת ליבי..ועכשיו נתחיל בכל התהליך של מציאת תפקיד שבאמת יתאים לי... תודה רבה רבה

סיונתו

New member
קח רק בחשבון...

שאם אתה אומר שבאמת יכול להיות שהדלקת תתרפא או משהו כזה אתה יכול לבקש העלאה של הפרופיל (ע"י ערעור) או שאם הבעיה מראש ידועה כמשהו זמני אז נותנים פרופיל 24...

talspi

New member
אם ככה אז

הסיכויי שהמחלה תתרפא היא פחות מאפסית, מסיבה פשוטה, המחלה היא דלקת כרונית, וכרוני פרושו תמידי, ככה שהיא לא תתרפא, מקסימום היא תקטן, ולפי הכרותי עם הצבא..דין פרוטה כדין מאה, דלקת קטנה היא אותו גזר דין כמו דלקת גדולה. ההתלבטות היא רק האם לדחות את הבשורה

סיונתו

New member
אז לפי דעתי

אל תדחה... כי ככה או ככה אתה יודע את התשובה אם אתה מתכוון להתנדב בכל מקרה- אל תדחה...עדיף לך עכשיו להתחיל עם זה ואם אתה לא מתכוון להתנדב- אל תדחה, כי ככה תגמור עם זה כבר עכשיו ותלך לעבוד וללמוד ומה שבא לך (זה טרטורים וועדות רפואיות) ואתה לא יכול להתגייס ככה כי זה עבירה...זה לשקר לצבא...

למעלה