אוקיי.. אני קרציה דיסלקטית

frikin shin

New member
אוקיי.. אני קרציה דיסלקטית ../images/Emo3.gif

בא לי ככה בדיוק! אז צלמתי את בת דודה שלי וסיננתי ל36 תמונות. עכשיו.... אני מנסה להקטין את הרזולוציה של תמונה ל120X104 אבל אני לא יכולה! כי האורך ורוחב של התמונה תלויים אחד בשני כשמקטינים תמונה. אז אפשר לבטל את זה אכשהו? או שעושים משו אחר? מה עושים ? ובסופו של דבר אם אני אצליח להקטין את ה36 תמונות מה הגודל של הLAYER שבו אני אשים את כל התמונות? אני ממש מסתבכת עם זה
.. למרות שהסבירו לי פה מאתיים פעם
.

174M4R

New member
תשובה

לשנות את גודל התמונה: תמיד אפשר לעשות free transform ולשחק עם זה ידנית. LAYER ראשי: 120 כפול 36 = 4320 104 כפול 36 = 3744 ככה שהלייר צריך להיות מינימום 4320X3744 בשביל שכל התמונות יכנסו בוא. עכשיו, כמה רווח את רוצה שיהיה בין תמונה לתמונה וכמה המסגרת? את פשוט מכפילה את הרווח שאת רוצה בין התמונות במספר הרוחים שיש ואז מוסיפה לרזולוציה שכתבתי למעלה. מקווה שהבנת. איתמר

ran refael

New member
זה מאוד פשוט, נעשה את זה צעד צעד

את פותחת את חלון ה IMAGE SIZE ומבטלת את הסמן של ה CONSTRAIN שנמצא בתחתית החלון (מסומן באדום בתמונת מסך המצורפת) כעת הפוטושופ מאפשר לך לבחור גם באורך וגם ברוחב הרצויים מבלי להפריע הבעיה היא שכאשר תבחרי באורך ורוחב ללא התחשבות ביחס שביניהם, התמונות יצאו מאוד מעוותות. ולכן אנחנו לא נאשר את חלון ה IMAGE SIZE אך נשתמש בו לפעולה הבאה. לאחר שהכנסת את נתוני גודל התמונה הרצויים לחלון (כפי שעשיתי) אפשר לראות בחלונות המסומנים באדום, שגודל הדפסת התמונה ב 72 DPI הוא 4.23 * 3.67 סמ' במידה ותשני את נתוני ה DPI הנתונים האלו ישתנו כמובן כעת זכרי את המספרים בריבועים שמסומנים באדום וסגרי את חלון ה IMAGE SIZE מבלי לאשר אותו. המשך בהודעה הבאה

ran refael

New member
המשך

עכשיו בחרי בכלי הקרופ ובסרגל הכלים שלמעלה הכניסי את אותם נתונים שהיו בתפריט ה IMAGE ZISE מההודעה הקודמת שימי
צריך לשנות את החלון הקטן שמסומן בסגול בתמונת מסך ל PIXELS/CM כפי שאני עשיתי ולאחר מכן לבחור ברזולוציה כפי שבחרת בחלון ה IMAGE SIZE ולבסוף לחתוך את התמונה מבלי לקבל עיוות כלל
כל מה שנשאר עכשיו הוא לשמור את נתוני הקרופ ולחתוך את כל התמונות לאותו הגודל לאחר מכן להכניס אותם לפי הסדר הרצוי לקובץ ריק ולקבל את התוצאה הרצויה

ran refael

New member
תיקון טעות*

לשנות את החלון הסגול ל PIXELS/INCH ולא ל PIXELS/CM מצטער על הטעות

frikin shin

New member
קודם כל.....

המון המון המון תודה!!! כל פעם אתם עוזרים לי מחדש למרות שאני לא מצליחה להבין
או משו משתבש פשוט... אז.. "אפשר לראות בחלונות המסומנים באדום, שגודל הדפסת התמונה ב 72 DPI הוא 4.23 * 3.67 סמ'" מה זאת אומרת גודל הדפסת התמונה בDPI 72 ? ולא צריך לצאת לי אותם מספרים כמו שלך נכון? כלומר זה ביחס שונה .. נכון? מה זאת אומרת לבחור ברזולוציה כפי שבחרת בחלון הIMAGE SIZE? לשנות את הגודל של התמונה בשלב הזה? או בנתוני קרופ לשנות את הרזולוציה?

ran refael

New member
עזבי את הכל

פשוט בחרי בכלי של קרופ והכניסי את הנתונים שאני הכנסתי 4.23*3.67 72DPI וחיתכי את כל התמונות באותם נתונים לאחר מכן מקמי את כולם בקובץ ריק

frikin shin

New member
אני מקרה אבוד עזבו.. ../images/Emo4.gif

התמונות יוצאות לי קטן מדי ואני לא מבינה למה צריך קרופ בכלל. אני לא מצליחה להכניס את כל מה שאני רוצה מהתמונה במידות של הקרופ.

למעלה