אוקיי אנשים... שאלה והודעה!

אוקיי אנשים... שאלה והודעה!

אוקיי... בגלל מה שעובר על אמא שלי ועל כל המשפחה שלי.. (מי שלא קרא את ההודעה הקודם, אמא שלי חלתה בסרטן השד ואני בת 13... נורא מלחיץ אותי!) אני מתכוונת להכנס לפורום הזה באופן תמידי... אני אציף אתכם בשאלות אני חושבת... והנה השאלה הראשונה שלי: מה זה טיפולים כימוטרפים, איזה סוגים יש (לפי מה שאמרו לי יש כמה סוגים...) מה התופעות לוואי? תודה לכולכם!!!!!!

תציפי חופשי

אז ככה כימותרפיה זה שם כולל לתרופות שתפקידם להשמיד את התאים הסרטניים. בד"כ משלבים מספר תרופות יחד וקוראים לזה קוקטייל (רק בלי המטריה הקטנה). כשלכל תרופה אמורה לפגוע בתהליך אחר של התפתחות התא. כימוטרפיה ניתנת בנוזל לוריד, בכדורים ובזריקות לשריר. הטיפולים בד"כ נמשכים מספר חודשים וניתנים בסדרות, קורסים, פעם בשבועיים או שלושה, ביום אחד או במשך שבוע. זה משתנה מחולה לחולה. תופעות לוואי יש לא מעט. יש כאלו שכולם מכירים כמו בחילות והקאות, נשירת שיער, עייפות ועוד. אבל זה מאד כוללני והכי טוב לברר את זה אחרי שיש שמות מדוייקים של התרופות. ואז את יכולה לגשת לאתר של האגודה למלחמה בסרטן ולחפש לפי שם התרופה. וגם אז - לא חייב שכל מה שכתוב אכן יקרה. וגם לחלק מהתופעות אפשר לתת טיפול מונע או להקל כאשר הן מופיעות אחרי הטיפול. והכי הכי חשוב - להלחץ לא עוזר לאף אחד. לא לך, לא לאמא שלך ולא למשפחה שסביב. אולי זה נשמע קל להגיד אבל כשמגיעים הטיפולים אז מגלים שלחיות כל יום בנפרד פשוט עושה את ההתמודדות יותר פשוטה ויכול להפוך את כל הסיטואציות הקשות קצת יותר קלות לעיכול. תרגישו טוב. גלי

למעלה