אוקיי, הבהרה

ו ו י נ י

New member
אוקיי, הבהרה

מיקי, קראתי הרגע את המכתב ששלחת- כלומר, הבקשה לפטור מטעמי מצפון והייתי רוצה שתסבירי לי משהו שלא ידעתי עד עכשיו, והכנסת אותי די להלם כשקראתי אותו: "הצבא משתמש בבע"ח למטרות לחימה, עורך בהם ניסויים לצורכי מחקר, ומשתמש בעורם כפריט חובה במדיו" ממממממההההה?!?!?!? (אני מקווה שאת סולחת לי על כך שאני מצטטת) זה שהוא משתמש בהם למטרות לחימה, את בטח מתכוונת לכלבים שאולפו לחיפוש סמים וכד'. אוקיי, אבל עורך בהם ניסויים לצוך מחקר?!?! צה"ל עורך בבעלי חיים ניסויים לצורך מחקר?!? את בטוחה? איזה מחקר? ואיך את יודעת את זה? ואיזה חלק ממדי החובה עשוי מעור של בע"ח?? בתודה מראש, עדיין מזועזעת, שירי <צמחונית מזה 6 שנים>

אimר

New member
זה דווקא קל

בשליפה, הצבא משתמש בבעלי חיים בקורסים של רופאים ועזרה ראשונה, פוגעים בהם ברמות שונות וחלקם הורגים ומטפלים בהם במקום בני אדם. היה דיון שלם על הצעה להשתמש בחלופות שהם לא הסכימו כי יותר זול לקחת כלבים מהמכלאה ולפגוע בהם מלקנות בובות מיוחדות. אני די בטוח שיש עוד שימושים. אפשר לחפש. בלבוש מדובר כמובן על הנעליים, שצריך פרוצדורה שלמה בשביל לקבל פטור מהם אם את צמחונית.

אimר

New member
בחיפוש מהיר

http://www.isav.org.il/modules.php?name=News&file=article&sid=78

Mיקי_

New member
שלום וויני אין לי כל בעיה להסביר

א. הצבא עושה ניסויים על בעל חיים זה ממש לא סוד. אם מדובר בחיל רפואה כאשר החיילים לומדים לנתח על בע"ח אם זה בדיקת אמלח"ים (ופירוט של זה יהיה פשוט מזעזע, את יכול לדמיין לבד אמלח"ים ביולוגים, אמלח"ים כימיים, ואמלח"ים קונבנציונלים) איזה חלק ממדי החובה? כל חייל זכר שלא מעיד על בעיות מצפוניות עם המדים חייב ללבוש נעלי עור. ב. ולגבי לחימה, לא רק סמים, יש גם כלבי תקיפה, וכלבים שתפקידם לזהות פצצות ובעצם "להתאבד" לפעמים בדרך... ג. זה אכן מזעזע... אין לי מילים אחרות לתאר את זה.

Mיקי_

New member
נ.ב איך אני יודעת את זה...?

קודם כל זה לא מידע סודי במיוחד... שנית, אני מתנדבת כבר כמה שנים באגודה נגד ניסויים בבעלי חיים, חלק מהניסויים שאנחנו מפגינים ומנסים להסביר נגדם הם ניסויים צבאיים למיניהם, שגם לחלק מהם אנחנו מציעים אלטרנטיבות, ולחלקם אני וחלק ארי בעמותה פשוט מתנגד. וכמו שאני יודעת שהצבא שלנו משתמש באמלח"ים המנוגדים לאמנות שישראל חתומה עליהם, ושאר דברים שאנשים לא ששים לפרסם בעיתון, אני יודעת גם את זה... למה? כי חקרתי את הנושא. כי כל אחד מהסעיפים שכתבתי עליהם במכתב הם נורת אזהרה אדומה בעיני למדינה בה אני חיה, ולעולם שאת אווירו אני נושמת. לא רק סעיף בעלי החיים הוא מטריד. אלא גם שאר הנימוקים שבשאר הסעיפים. תודה ואגב, אני צימחונית אוטוטו 11 שנה...

ו ו י נ י

New member
תודה מיקי ואמיר. הארתם את עיני.

וסליחה על הבורות- מה זה אמלח"ים? אמצעי לחימה כימיים? (למרות שכימיים זה עם כ')

אimר

New member
עוד דבר

הסמכות על בעלי חיים בשטחים צבאיים היא של הצבא, לא של הרשות המקומית, ולצבא יש מדיניות שהיא לרוב אלימה יותר מזו של הוטרינרים העירוניים של השמדת בעלי חיים משוטטים.

ו ו י נ י

New member
יש לי עוד כמה שאלות-

1. לאיזה עו"ד כדאי לי לפנות עבור ההצהרה? וכמה בערך זה יעלה לי כל העסק איתו..? 2.אם ההצהרה של מתבצעת חודש לפני מועד גיוסי, האם עליי לשלוח להם את ההצהרה בדואר רשום, או להגיע ללשכת הגיוס ולמסור להם אותה באופן ידני..? <וכמו שאמרת מיקי, אני צריכה הצהרה חתומה בידי עו"ד ומכתב מצפון, נכון?> וד"א, מיקי ואמיר, האם אפשר לפנות אליכם בפרטי? אייסיקיו או מסנג'ר? תודה רבה אתם עוזרים לי מאוד במיוחד לאור העובדה שרק לאחרונה התגבשה דעתי והוריי לא ממש תומכים בה, בלשון המעטה...

אimר

New member
קשה לגדל הורים

1. בשביל התצהיר עדיף לפנות לבימש שלום הקרוב למקום מגורייך (מאיפה הם יודעים איפה אנחנו גרים, הם עוקבים אחרי כולם?) כי שמה זה הרבה יותר זול, כל מה שצריך בעצם זה את החותמת של הנוטריון, זה הליך בירוקרטי נטו. עורכי דין סתם לוקחים על דברים כאלה מאות שחים, כי הם חלאות. ההבדל לדעתי הוא שבבימש זה עולה כמה עשרות שחים ואצל עודים כמה מאות שחים. 2. עדיף לשלוח את הדברים כמה שיותר מהר. אני לא בטוח שייתנו לך להיכנס כדי למסור את המכתב וההצהרה, ודואר רשום עדיף כי ככה את מקבלת אישור רשמי שהמכתב הגיע. א זה ממש ממש דחוף אפשר דואר מהיר, אבל דואר לדעתי מגיע תוך יומיים שלושה לכל היותר כך שאני לא רואה סיבה, למרות שזה רק עוד כמה שחים. מה שכן כדאי אחרי שאת שולחת את המכתב והוא אמור להגיע כבר להתקשר ולשאול אם הוא הגיע וגם לתאם איתם אם את באה עם עדים ואו עודים. אם לא קראת עדיין אני ממליץ בחום לקרוא את המדריך לועדת מצפון לבנות שמופיע באתר של פרופיל חדש. חוץ מזה יכול להיות שקבוצות הנוער של פרופיל חדש יתאימו לך. הקבוצות סיימו פחות או יותר את הפעילות עד לתחילת הלימודים אבל מתארגנת קבוצת קיץ באזור תלביב הרצליה אז אולי זה יעניין אותך. בכל מקרה בהצלחה. התהליך הזה יכול להיות קשה הרבה יותר כשהקרובים אליך מתנגדים. מה שכן, יכול מאוד להיות שאם הם ישתכנעו שאת רצינית (ויכול להיות שזה יקרה רק אחרי שתקבלי את הפטור) הם יעברו לתמוך בך כי את הבת שלהם וכו, יכול להיות שכל עוד הם חושבים שהם יכולים לשנות את דעתך הם יעדיפו לפעול נגד רצונך. הורים, שנים לוקח לחנך אותם ובשניה הם חוזרים להתחלה. אפשר בהחלט לפנות בפרטי, המסנג'ר שלי (אבל לא אימייל) הוא [email protected] והאיסיקיו 46795755 ואפשר גם ביאהו מסנג'ר. הכל חוץ מההודעות הפרטיות של תפוז, הן כאלה מעצבנות.

אimר

New member
קבוצת נוער בקיץ

רק כמה פרטים רלוונטיים, קבוצות הנוער של פרופיל חדש עוסקות במגוון נושאים חברתיים. דילמות בנושא שירות צבאי, סירוב והמנעות הם מהנושאים המרכזיים אבל לא היחידים. לפרטים על קבוצת הקיץ אפשר לכתוב ל [email protected]

Mיקי_

New member
אפשר לפנות אלי בפרטי דרך

המסרים של תפוז... או דרך הדוא"ל שבכרטיס האישי שלי תוכנות מסרים אחרות לא. את ההצהרה יש לשלוח כמה שיותר מהר, ממש לא משנה איזה עו"ד כל עוד יש לו אישור שהוא עו"ד וחותמת זה מה שחשוב בעצם... אני ממליצה לך לקרוא את מה שהסברתי כמה שירשורים למטה על תהליך הסירוב... ודואר רשום עדיף, כך יש לך אסמכתא כתובה שהם קיבלו את המכתב, ואילו מסירה ביד אין לה כל תיעוד.

uwhxhxa

New member
תגובה

הצבא אכן משתמש בבע"ח למטרות האמורות- בתחום הלחימה הכלבים משמשים במגוון תפקידים כגון תקיפה וזיהוי מטענים. כלבי התקיפה משולבים ביחידות מיוחדות וכך למשל כאשר נכנסים לחדר שבו יש מחבל משסים בו כלב תקיפה ואז מחסלים אותו, באופן שממזער את הסיכון לפגיעה בחיי אדם, או לחלופין משסים את כלב התקיפה במחבל שבורח. לגבי זיהוי מטענים - לכלב חוש ריח מפותח והוא יכול לאתר מטענים מוסווים שבלתי אפשרי לאתר בדרך אחרת ובכך לחסוך מחיר כבד בחיי אדם. יש עוד שימושים אך אלה מסווגים ונדירים הרבה יותר. מבחינת ניסויים בבעלי חיים, אכן הצבא מכשיר רופאים ופראמדיקים לטיפול בתנאים הקרובים לתנאי אמת, לצורך כך הורגים הרבה מאוד בעלי חיים, לי אישית עדיין אין דעה מגובשת בעד או נגד שכן איני יודע להעריך את הנחיצות שבתרגול על גוף אמיתי חי נושם ומדמם, באופן כללי ניתן לומר שאם קיים שיפור משמעותי ביכולתו של איש המקצוע כנראה שהמחיר הכבד הזה מוצדק. קיימים ניסויים אחרים בבעלי חיים, עליהם איני יודע הרבה, אבל מדובר על ניסויים בנשקים לא קונבנציונאלים בעיקר, ניסויים אלו אמורים ללמד את המומחים לכך את דרכי ההתגוננות והטיפול בפגיעות מנשקים מחרידים אלו, לגבי הניסויים האלה, אין לי כל ספק באשר לנחיצותם - שכן המדובר ברכישת ידע להצלה מסיבית של חיי אדם מפני איומים קיימים.

אimר

New member
וולף

1. הבובות שעליהן מדובר תוכננו בדיוק למטרות אלו, הן מדמות את מערכות הקיום המרכזיות של בני אדם ודומות יותר לבני אדם מכלבים. השיקול של הצבא הוא שיקול כספי, הבובות עולות הרבה והכלבים בחינם. 2. מאיפה ההיתממות הזאת לגבי ניסויים בנשק ביולוגי וכימי. ישראל לא מפתחת נשקים כאלו, רק לומדת להתגונן מהם? בחייאת זומזום.

uwhxhxa

New member
אמממ

לגבי נושא 1 כפי שכתבתי, עדיין אין לי דעה, אך בהנחה שאתה צודק והשיקול הנו כלכלי גרידא הרי שזאת בושה, כלימה ותעודת עניות - איפה החכי"ם?! לגבי נושא 2 לישראל אין תחביבים מוזרים , מה שהיא עושה נעשה במסגרת שיקולי ההרתעה, אף אחד לא מפתח נשקים בשביל הכיף פשוט כי זה עולה ביוקר. כנראה שיש נחיצות לדברים הללו ולא נותר אלא להצר על הסבל של בעלי החיים כתוצאה מפעילות זו. וחוץ מזה? מה אתה, אני או כל אחד אחר יודעים על היקף ניסויים אלו, יש לי הרגשה שבאמת לא הרבה...(שוב, זה יקר).

למעלה