אוקיי, הגיעו מים

SaintJohn

New member
אוקיי, הגיעו מים

אני לא מצליח להתמודד עם הלימודים שלי באוניברסיטה. היה לי קשה מההתחלה, וניסיתי לחזק את עצמי ולהמשיך, אבל נשברתי סופית. זה יותר מדי קשה עבורי. רק המחשבה שככה ייראו 4 השנים הקרובות מחרידה אותי לחלוטין. לא תיארתי לעצמי שזה יהיה עד כדי כך קשה. בקושי היה לי רגע דל אחד של מנוחה מתחילת שנה"ל לפני חודש וחצי ואני לא יכול להמשיך ככה יותר. פשוט בא לי לעזוב את כל העבודות שיש לי להגיש, ולהתנתק מהכל. יש לי עבודה אחת שלא דורשת יותר מידי השקעה והיא בסדר, אבל יש עבודה נוספת שאני לא מצליח להתמודד עם החומר שלה. אני מגיש אותה עם עוד מישהו מהכיתה שהיה חולה במהלך השבוע, ובעצם העובדה שאני מגיש איתו את העבודה - אני דופק אותו, כי אין לי את היכולת לפתור תרגילים והוא צריך לעשות הכל לבד והעבודות הן להגשה ביום ראשון. זה לא רק המקצוע הספציפי הזה. יש מקצוע נוסף שהידע שלי בו הוא אפסי ובבוחן שהיה לפני חודש קיבלתי 14. עם פקטור של 10 נקודות. יש בוחן נוסף בעוד שבוע. מה אני אמור לעשות? ומה לעזאזל אני יעשה בתקופת המבחנים? החומר הזה שאני לא מצליח להתמודד איתו הוא הבסיס לכל שאר החומר שאני אמור ללמוד, ומן הסתם הוא רק ילך ויהיה יותר ויותר קשה. היכולת שלי לשבת בשיעור ולהיות מרוכז כמעט ולא קיימת. היכולת שלי לשבת אחרי הלימודים וללמוד את החומר כמעט ולא קיימת. אין לי עם מי לדבר על זה. באוניברסיטה אמרו לנו: הלימודים זה הבעיה שלכם. תתמודדו איתה. אני לא רוצה לדבר על זה עם חברים מהכיתה, כי אני לא רוצה שיתחילו להריץ רכילויות מאחורי הגב שלי, ואני יודע שהתופעה הזו קיימת אצלנו. עם אבא שלי אני לא יכול לדבר, כי הוא רגיש כמו נעל והוא לא יצליח לראות את המצב מנקודת המבט שלי. אמא שלי אולי יכולה להבין, אבל היא ייקית והדבר הראשי שלא ירד לה מהראש זה ה-10000 שקל שכר לימוד שנזרקו לפח, והיא תקפיד להזכיר לי את זה. אין לי יותר כוח להמשיך ללמוד ככה. כבר נשברתי כמה פעמים בחודש וחצי האלה, אבל איכשהו הצלחתי להרים את עצמי מהקרשים ולהמשיך הלאה. אני כבר לא יכול לעשות את זה יותר. אין לי דברים אחרים שמפריעים לי ללמוד. אני כבר לא משקיע בפורום שלי (אירוסמית'), ולוותר על הניהול לא יעזור, כי עדיין אני אהיה אובססיבי לגבי המצב של הפורום. תחביבים? היו ואינם, נמחקו כליל. אין זכר. יש לי אהבה לאירוסמית' והיא חרוטה בי בהווייתי, היא חלק ממני וזה משהו ששום דבר שבעולם לא יוכל לגרום לי לוותר עליה. אפילו אם אני אדע שאם אני אוותר על אירוסמית' אני יצטיין בלימודים וזה יוביל אותי לקריירה משגשגת ומדהימה - אני לא אוכל לוותר על זה. זה חזק ממני. בחרתי ללמוד לתואר הזה כי הוא נראה לי מעניין, והוא היה אחד הדברים היחידים שיכולתי לראות את עצמי לומד, והכי מבטיח כלכלית מבין מעט האפשרויות הללו. מעולם לא הייתי בטוח ב-100% בצעד הזה. אמרתי לעצמי שאני אעשה נסיון בתקווה שזה ילך טוב, ודאגתי להבהיר את זה למשפחה שלי. אז אין לי מושג מה אני אלמד, ואין לי מושג "מה לעזאזל אני אהיה כשאני אהיה גדול". עם זה אני עוד אתמודד בעתיד, ובינתיים יש לי בעיות יותר מיידיות. כרגע אחד הדברים שהכי כואבים לי הם שאני דופק את השותף שלי בעבודות האלה. זה כאילו שהסכמנו לעשות את העבודות האלה יחד, אבל בעצם רימיתי אותו כי אני לא יודע את החומר ועכשיו הוא צריך לעשות הכל לבד אפילו שהסכמנו שנעשה אותן ביחד. אם הוא יחשוב ככה, אז זאת תהיה מכה רצינית בשבילי. אני לא יודע מה לעשות. נגמר לי הכוח. הצילו.

אוקיי עצור רגע.

קח נשימה עמוקה. תנשוף. תחזור על זה עוד כמה פעמים. נרגעת? מעולה
המון דברים, בכל שלב, קשים לנו בחיים. בין אם אתה נער בתיכון שמקצועות מסוימים בו קשים, בין אם זה בצבא, באוניברסיטה, בעבודה.. בכל דבר ניתן למצוא קשיים. אבל אתה יודע מה טוב? שאפשר גם להתגבר עליהם. אתה לא מבין עכשיו את החומר? בסדר. קח את הספר לידיים, תקרא, תשאל אחרים, תנסה אולי להסתכל על תרגיל מסוים שיש לך את דרך הפתרון שלו, ותבין מה נעשה שם. אתה לא צריך לוותר על התחביבים, על ההערצה שלך לארוסמית' ובטח לא על החיים שלך, אבל אל תוותר על ההזדמנות שלך להבין את החומר.. החבר הזה שלך שעושה איתך את העבודה- הוא מבין את החומר? אין אפשרות שתוכלו להפגש, ולעשות כמה תרגילים ביחד כדי שתבין את החומר? אני בטוחה שככה אתה תדפוק אותו פחות מאשר שלא תנסה אפילו להבין. אתה חייב לפחות את זה לעצמך. ובקשר למה שעובר בכיתה ולרכילויות- מה אכפת לך? זה מבאס כשאנשים חושבים שאתה יותר חלש מהם, אבל לפחות ככה יהיה לך את הסיכוי להשתוות אליהם. אתה מעדיף לא לדעת או שאנשים ידעו שביקשת עזרה? לבקש עזרה זה דבר אנושי, ובטח גם הם יצטרכו את העזרה הזו מתישהו. מצטערת על החפירה, אבל אל תתייאש. לא מתאים לך, ג'ינג'יים הם חזקים
המון בהצלחה!!

sh53

New member
אין לי פתרון, רק נקודות מחשבה

בענין החברים - יודע מה? אז שיירכלו. הם יעזרו לך? אז אתה תלמד את החומר בעזרתם והם יירכלו, שיהיה להם לבריאות. בענין אמא שלך ו-10,000 ש"ח - זה בסוף יתגלה עם הזמן, אז אולי כדאי לשתף אותה בכל זאת, ולו רק כדי לשתף אותה שאתה עושה כל מה שאתה יכול, מנסה להתמודד אבל לא כל כך מצליח, אולי היא תיתן לך סכום נוסף לקניית משהו לריכוז? בענין אבא שלך - אין לי ממש פתרון או משהו שעולה לי לראש. בענין זה שיש לך "קוצים" ואין לך סבלנות ללמוד - אולי שווה לפנות לרפואה טבעית ולבדוק אם יש משהו שיעזור לך לריכוז/סבלנות? אולי כדאי לחלק לך את הזמן של היום? לעשות ממש טבלה עם שעות ולקבוע לעצמך מתי אתה באונ'/ישן/אוכל/לומד/וכו'? מקווה שעזרתי

noosh

New member
ששש... קודם כל לנשום

אני ממש מבינה את זה, את חוסר הריכוז, את חוסר הרצון ללמוד, את העובדה שנמאס, את הצורך לזרוק הכל הצידה, להתנתק ולשכוח מהכל. כשאני מרגישה ככה (ויצא לי להרגיש ככה המון, במיוחד בקורס), אני פשוט לא חושבת על מה הלאה. אני לא חושבת - "וואלה, יש לי עוד 4 שנים כאלה, הולך להיות סיוט, זה נוראי".. אני חושבת על הדבר הכי קרוב כעל הכי רחוק - "וואלה, יש לי עבודה להגיד ביום ראשון ואני חייבת לעבוד עליה". קח את זה איום אחד אחרי השני. לימודים באוניברסיטה זה בטוח לא קל, במיוחד בגלל היחס... כי באוניברסיטה זה באמת הבעיה של התלמיד, ולמרצה זה לא משנה... אבל למה שלסטונדטים האחרים זה לא ישנה? אני לא יודעת איך זה עובד בדיוק, אבל אם יש לכם חברויות וקשרים ביניכם, למה שלא תתייעץ עם שאר הסטודנטים בקורס? אני מבינה שזה קשה להראות חלש, אבל ריכולים מאחורי הגב? אפילו בתיכון לא עניין אותנו מה המצב הלימודי של האנשים בשכבה שלנו.. למי אכפת בכלל אם אתה יותר מתקשה או פחות מתקשה? למה לא לבקש עזרה ממישהו שיודע? מה עם השותף שלך? אולי תדפוק אותו אם אתה לא יודע את החומר והוא כן, אבל אם תבקש ממנו עזרה? אם תשב איתו קצת, תפתור איתו יחד בתור התחלה ואז תבין קצת את העקרון? מתמטיקה, או כל דבר שכולל בתוכו תרגילים, זה עניין של תרגול. להפך, זה רק יראה לו שאתה באמת רוצה להיות שותף בעבודה הזאת ולא סתם מזניח. אז באמת, אתה צריך לנשום עמוק, ולעצום עיניים. לעשות הפסקה, ואז להחליט שאתה לומד. זה באמת לא קל, וחוסר הריכוז נובע מהלחץ. אז תקציב לעצמך זמן ללמידה - נאמר שעה רצוף - ואז תיקח הפסקה. אבל תדע שאתה לומד עד ההפסקה. מי יודע, אולי תשקע בלימודים ותגלוש קצת.. קח את הספר ותקרא, תתרגל, תפתח מחברת, תצלם את כל השיעורים מזאת שתמיד מצלמים ממנה, לא יודעת.. תפגש עם חברים שלך ותלמד איתם, יכול להיות שזה מה שיעזור לך, ובתכל'ס גם להם. אל תחשוב על ארבע שנים נוראיות שאתה צריך להעביר בסבל וייסורים... אל תחשוב על בחנים מאיימים או עונת מבחנים. תחשוב רק על העבודה ביום ראשון, ואחריה תחשוב על האתגר הבא. קח את זה one by one, אל תסתכל רחוק מדי, כי זה סתם מאיים. ובזמן הפנוי שלך (ותדאג שיהיה לך כזה, כדי לשמור על שפיות) - תעשה את הדברים שאתה אוהב. תשקיע בפורום, בלהקה, תצא לבלות עם חברים, תרגע. תקדיש זמן לעצמך, לחיים שלך, לתרבות שלך, כי בלי זה אתה תתמוטט. תעשה לעצמך לפחות ערב אחד בשבוע שיהיה פנוי לבילויים ולניקוי ראש כללי. אפילו יותר, אם זה אפשרי. אבל עכשיו תשקיע, תשלים את הפערים... אתה תראה שאתה תסתדר בסופו של דבר. רק מוטיבציה, ולא להסתכל רחוק מדי, ולנשום עמוק ולהרגע. הריכוז יחזור אליך, אני חושבת. חוצמזה, הכל נעשה יותר קל עם הזמן, זה תמיד ככה
והמון, המון בהצלחה

אפשר לשאול משו?

מה אתה רוצה? OK ראיתי שאתה לא רוצה להמשיך - אבל מה אתה רוצה לא אמרת. נניח ולא תמשיך - מה אז? אילו אופציות עומדות לפניך מול אילו רצונות?

SaintJohn

New member
באמת שאני לא יודע.

כרגע הדבר הטוב ביותר, כמו שהציעו לי פה, זה להתמקד בבעיות המיידיות יותר. אתמול הייתי במצב ממש על הפנים. קמתי קצת רגוע ומפוקס יותר, והבנתי שכדאי שאמשיך לתת את המקסימום שלי בנסיון להמשיך הלאה. זה לא בשמיים כמו שתיארתי לעצמי. אותו שותף לעבודה יודע שהמצב שלי לא טוב במקצוע הזה. יש חברים נוספים שיודעים מה המצב שלי בלימודים. אני פשוט לא רוצה שזה יתחיל להיות שיחת היום. היו כבר 2 עבודות קודמות שהגשנו ביחד. בראשונה הוא עשה את רוב העבודה, ובשניה הוא עשה את כולה, בידיעה שהמצב שלי גרוע. הפעם מאוד רציתי לפצות אותו על זה, ולא רציתי לעשות לו את זה שוב. זה יקרה שוב, לצערי הרב, ואני מרגיש אחריות מסויימת לציון ששנינו נקבל על העבודה. אני אשתדל להתעשת ולקחת את עצמי בידיים, שוב. המון המון תודה לכם על הכתף ועל העצות הטובות, זה עזר לי מאוד. תחזיקו לי אצבעות.

lollapalooza

New member
היי ../images/Emo13.gif

אני לא יודעת אם זה מנחם, אבל אתה מתאר בדיוק את המצב שלי. אולי עכשיו כבר פחות, אבל אני יודעת בדיוק על מה אתה מדבר, כי מרגע שהתחילה שנת הלימודים ועד לפני שבוע אולי, הרגשתי בדיוק כמוך. (ועוד יש נפילות לפעמים.) תראה, אני חושבת שאם המקצוע באמת מעניין אותך, ואתה באמת רוצה להצליח, שווה להשקיע ולעבוד קשה. שווה לנסות, גם אם לא הולך הכי טוב שבעולם. מצד שני, אם אתה רואה שלא הולך, חבל סתם להלחם בזה, סיים את הסמסטר ותמשיך הלאה, אולי במקצוע אחר, אולי לא באוניברסיטה בכלל. אני התחלתי ללמוד בדיוק בגישה שלך- לתת לזה צ'אנס ולראות מה קורה, לא להתחייב מראש לשום דבר, ואני חושבת שזו הגישה הנכונה כי אין טעם להשאר במשהו שלא טוב לך איתו רק כי אתה "חייב". אני חושבת שהעניין של הכסף, עד כמה שהוא באמת משמעותי, לא צריך להיות שיקול בהחלטה שלך. זה עדיין לא סכום ששווה לסבול בשבילו, ואין טעם להוציא את ה- 10000 ש"ח האלה ולהמשיך לשלם על השנים הבאות אם לא ייצא מזה כלום. אבל מה שאני חושבת שכדאי לך לעשות, זה קודם כל לנסות. אם זה מעניין אותך ונראה לך משהו שכן כדאי לך ללמוד, שווה לך להשקיע ולנסות. אולי התוצאות לא יהיו מדהימות מהרגע הראשון, אבל בהחלט אפשר להשתפר לאט לאט. ואני מבטיחה לך שברגע שזה משתפר, המחשבה על 4 השנים הבאות הופכת להרבה יותר קלה, וללא ספק גם יש יותר זמן וחשק לתחביבים.
אז תיעזר בכל מי שאתה יכול, ותתאזר בהרבה סבלנות. אני בטוחה שאם תצליח להתמודד עם האתגר הזה ולנצח אותו, ההרגשה תהיה מצויינת. ותמיד תמיד תזכור שאם זה לא הולך, זה לא סוף העולם. יש המון סטודנטים שהחליפו מקצועות כמה פעמים עד שמצאו את מה שהתאים להם. קורה לכולם. ואל תתן לאף אחד להדאיג אותך. מדובר פה בחיים שלך ואין סיבה שלא תעשה את מה שטוב לך רק כי לאנשים אחרים זה לא נראה, אתה זה שצריך לחיות עם התוצאות... שיהיה המון המון בהצלחה, ואם תרצה לדבר עם מישהו שממש מבין את מצבך, אני פה.

Ronit E

New member
לא קל..

לא קל לקפוץ ככה לתוך המים הקרים האלה של אוניברסיטה בכלל ולהנדסה בפרט (אני זוכרת נכון? הנדסה? או שהתבלבלתי לגמרי?). פתאום להתמודד עם כל שעות החדו"א ושאר המקצועות שכולם ביחד מכניסים לעומס די היסטרי...במיוחד אם מנסים עוד לעבוד תוך כדי... כל הלחץ החיצוני הזה, של זמן ואנשים בתוספת הלחץ הפנימי הזה של "איך אני אצליח להתגבר על הכל, איך אני אצליח להתמודד עם כל החומר הזה" לא עוזרים. סמסטר ראשון זה סמסטר די עמוס ומאוד מאוד מלחיץ, להרבה אנשים..אני חושבת שאתה לא לבד במצב הזה, הרבה אנשים היו במצב דומה וגם מסיימים בסופו של דבר אם הם רוצים [אני הייתי שם
] יחד עם זאת בשלב כלשהו תצטרך אכן להחליט אם אתה רוצה את זה או מה אתה רוצה.. שוב, מניסיון, הייתי ממליצה לך לנסות לסיים את הסמסטר, לנסות להגיע למבחנים ולראות מה אתה יודע ואיך אתה יודע..אולי אתה דווקא מאלה שתקופת המבחנים מכניסה אותם למוד מרוכז של למידה שעוזר להם לעבור את הסמסטר בהצלחה?
בכל מקרה, שיהיה המון בהצלחה ואשמח לעזור בכל שאלה

SaintJohn

New member
הנדסת מערכות מידע

איך ידעת?
הגיל כנראה עושה את שלו, ואני סנילי. והעבודה שדיברתי עליה היא באמת בחדו"א. חדו"א 1, ברמה של חדו"א א', אם זה אומר פה משהו למישהו. בסופו של דבר הגשנו את העבודה עם כמה סעיפים חסרים. לא משהו קריטי. והנה החלק הטוב: קיבלנו עבודה חדשה להגשה בעוד שבועיים! ייפי-קא-יי!
זה בנוסף לשתי עבודות נוספות שקיבלנו להגיש, בוחן אחד בשישי הקרוב ועוד בוחן בשישי שאחריו. בהחלט שמח אצלנו
יהיה בסיידר. הצלחתי לאגור מספיק כוח, ואני מקווה שהוא יספיק לי לשבוע הקרוב. המון תודה

TheBlueOne

New member
../images/Emo24.gif

אני מבין ויודע מה עובר עלייך... גם אני הייתי ככה שנה שעברה. אבל לאט לאט יוצאים מההלם ולאט לאט גם מתרגלים לעומס ואפילו משתפרים. כן, ככה זה, לחץ בונה מוערכת שהיא מחושבת ואפקטיבית יותר ואתה תראה שבסוף אתה רק תרוויח. חוץ מזה, אני יכול לנחם ולהציע עזרה (עד כמה שאני יכול) : כעתודאי (ששששששש.... אל תספר אוקיי?) יש לי הרבה חברים באב"ג (אב"ג? לפי חדו"א ברמות..) שיכולים לעזור וישמחו. ואם לא מאב"ג אז אנחנו נמצאים בכל מקום
רק תגיד- ואני בטוח שהם ישמחו להתגייס לעזרתך. חלקם (כמובן) לומדים הנדסת מערכות מידע והם בשנה ראשונה, שנייה, שלישית ואפילו רביעית (יש גם כאלו שהרגע סיימו, חם מהתנור
). דבר איתי אם אתה צריך... 72210096 (מס' האיציק). תחזיק מעמד
. טל.

spider kisser

New member
הא אמ

אף אחד לא יודע חדוא באמת.. אני אמ גם שנה א, אבל בחשמל, ואמ זהו את הדפים שאנחנו מקבלים, חצי מהדף אנחנו עושים עם המתרגל או המרצה, ועוד כמה תרגילים מעתיקים מכל השאר :| בקשר לללמוד.. תמיד יש את אלה שלומדים מלא כל השנה ומצליחים להוציא את הציונים הגבוהים והכל.. אל תרגיש מאויים או משהו, אני בטוח שרוב האנשים שאיתך בקרוס נמצאים בערך באותו המצב שאתה נמצא בו.. במקרה הכי גרוע לך לדיקן, יש שם מורים פרטיים בזול שהם שנים מעליך ויכולים לעזור לך :O

SaintJohn

New member
כן, זה משהו שאני בהחלט אעשה

זה הפתרון הטוב ביותר שעומד לרשותי כרגע, וטוב מאוד שיש את האופציה הזאת (אני מדבר על המורים הפרטיים בדקאנט). חבל שזה רק 10 שיעורים בכל סמסטר...

למעלה