אוקיי, החלטנו, עוברים לפלורידה...

ido2107

New member
אוקיי, החלטנו, עוברים לפלורידה...

עוברים כבר במרץ (כן, עוד חודש...)
אשמח לעזרה מכל מי שגר בדרום פלורידה, למעבר של משפחה של 4 (2 ילדים - 10, 13) + כלב קטן, כרגע לתקופה של 6 חודשים ואח״כ נראה...
אין לנו איזור מסויים שאנחנו נעולים עליו, אבל כן שיהיה באיזור החוף המזרחי, אבל לא מעוניינים בבוקה, פורט לודרדייל, הוליווד או מיאמי.
תקציב בין $2,000-$3,000 לבית פרטי, 3 חדרי שינה.
ראיתי תגובות כאן על ווסטון, ווסט פאלם ביץ׳, פאלם ביץ׳ גארדנס, ועוד, אשמח לכל עזרה שמישהו יכול לתת על מקומות מומלצים.
תודה מראש לכל העונים!!!

meir12121

New member
ברוכים הבאים לדרום פלורידה

קודם כל מברך על הבחירה, דרום פלורידה אזור נהדר לחיות בו. עוד חודש עוברים ועדיין לא סגורים על עיר המגורים? הממ, מעניין.

קחו בחשבון שכדי להכניס ילדים לבית ספר אתם צריכים להציג חוזה שכירות. כדי לסגור על בית בשכירות יש פרוצדורה של אישור על ידי ועד השכונה שיכול לקחת גם חודש (לפחות אצלנו בעיר).

עם שני ילדים בגיל בית ספר זה אומר שהקריטריון העיקרי לבחירה הוא רמת בתי הספר בעיר. ההמלצה שלי היא על העיר ווסטון (שבה אני גר במקרה), בעיני העיר האיכותית ביותר בדרום פלורידה. דמי שכירות לבית 3 חדרי שינה כאן מתחיל בסביבות 3500 דולר. ניתן להשיג טאונהוז או קונדו בתקציב שלכם. זה גם יכול לפתור את בעיית האישור כי יש כאן כמה מתחמי קונדו שניתן לשכור במידי. אני גם לא חושב שמישהוא ישכיר לכם בית לחצי שנה.

עיר נוספת מומלצת היא Cooper City. לדעתי ניתן להשיג בה בית בתקציב שלכם. בשתי הערים שהזכרתי כל בתי הספר ברמה הגבוהה ביותר. יש ערים נוספות, אבל שם כבר צריך לבחור שכונות ספציפיות כי לא כל בתי הספר ברמה טובה.
אשמח לענות על שאלות ספציפיות.

meir12121

New member
תיקון לגבי דמי השכירות בווסטון

השכירות לבית 3 חדרי שינה בווסטון מתחיל ב 2500 $ ולא כפי שציינתי בפוסט הקודם, כך שזה במסגרת התקציב שלכם.

Boston Guy

New member
הם מגיעים, לכאורה, לחצי שנה - ומן הסתם אין להם רהיט לרפואה

ההגיון אומר (עד כמה שהגיון תופס למקרה הזה) שהם אמורים לחפש SHORT TERM, ושהם צריכים או דירה מרוהטת או שהם צריכים לשכור \ לקנות ריהוט, כלי מטבח וכיוצ"ב שיספיק לקיום של משפחה עם ילדים.
הסכום שאתה ציינת הוא סכום עבור דירה ריקה וערומה - עם מקרר, תנור ומדיח כלים במטבח וזהו. ברגע שמחפשים מרוהט, או צריך לשלם עבור רהיטים (אם זה שכירה או קנייה) - המחיר לחודש הרבה יותר יקר.

מצד שני - מה עניין הגיון לכאן? בהודעה הקודמת שלו הבחור אמר שהמשרד שלו הוא במנהטן, והוא רוצה לגור "ליד ניו יורק".
ווסטון נמצאת 1,264.7 מייל ממנהטן (לישראלים - 2,023.5 קילומטר), מה שאומר שהקומיוט שלו למשרד באוטו יהיה 19 שעות נהיגה רצוף לכל כיוון...
כנראה ש"ליד" זה עניין יחסי.

meir12121

New member
צודק, אבל מי אני שאתהה על שיקוליו

אנחנו כאן כדי לעזור. שאל שאלות על דרום פלורידה. עניתי כמיטב ידיעתי. ישאל עוד, אענה עוד.
יכול להיות שהוא חושב על מעבר לדרום פלורידה ורוצה "לבדוק את המים" למשך חצי שנה. נסביר לו את כל ההשלכות של מעבר לחצי שנה והוא יעשה את השיקולים שלו.

כנראה שלא היית כאן שבוע שעבר

הוא כבר דיבר על המעבר לחצי שנה וכבר הסבירו לו על ההשלכות של זה ........
כנראה שפספסת את השרשור הנ"ל.

KallaGLP

New member
בלי עין הרע, איזה זיכרון יש לך!

יש מישהו שאי פעם כתב פה משהו שאתה לא זוכר? (כן, אני יודעת שהוא ספציפית כתב לאחרונה, אך גם בזה לא בטוח שהייתי נזכרת אילולא היית מזכיר את תוכן הדברים, אבל יש גם כאלה מהעבר הרחוק שבחיים לא הייתי זוכרת, ונראה שאתה תמיד זוכר את כולם).

meir12121

New member
היי עידו, כמה נקודות למחשבה

כפי שבוסטון ואחרים העירו, מעבר לחצי שנה הוא בעייתי.

כדי שנוכל לעזור לך נשמח לקבל קצת יותר פרטים על התוכניות שלך ולמה "חצי שנה". מה תקציב המחיה החודשי שלך, והאם הקצית את הסכום החד פעמי הדרוש להוצאות המעבר. כמה דוגמאות: עם החתימה על חוזה שכירות תידרש להפקיד כפל דמי השכירות החודשיים ולעיתים פי שלוש, רכישת מכונית, ריהוט וציוד לבית, פקדונות ליוטיליטיס, ביטוח לרכב ( יש בטח עוד דברים ששכחתי). האם עשית חשבון של כל ההוצאות הצפויות מול התקציב שלך.

מה לגבי ביטוח בריאות? אם אתה עצמאי אז זה לפחות 1500 דולר לחודש. אתה לא רוצה להיות כאן בלי ביטוח בריאות.

מה התוכניות לגבי הילדים? אתה מתכנן להכניס אותם לבית ספר? זה לא שאתם מגיעים ומיד מקבלים את הילדים, יש תנאים שצריכים להתקיים.

ככל שתיתן לנו יותר פרטים נוכל לעזור לך יותר. ההחלטה באיזה עיר לגור היא החלק הקל. יש עוד המון דברים אחרים שאתה צריך לשקול כשאתה עושה מעבר כזה. יש הבדל גדול בין לבוא לבקר כאן לחודש לבין ממש לחיות כאן.

meir12121

New member
טוב, קראתי עכשיו את השרשור הקודם והתמונה יותר ברורה...

אם אתה ממש, אבל ממש מוכרח לעבור לחצי שנה בתנאים שציינת ובתקציב שאני מנחש שיש לך - כנגד כל מה שיעצו לך כאן, אז...
העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך (והיא לגמרי לא אידיאלית) היא שתתיחס למעבר הזה כחופשה משפחתית ארוכה על כל המשתמע מזה. הילדים לא יהיו בבית ספר, אתם תגורו במלון דירות וכו'. פשוט לא מצליח לראות איך אתה יכול לעשות את המעבר הזה אחרת.

ido2107

New member
תודה מאיר, עזוב את השרשור הקודם... דף חדש...

עם כל הכבוד לבוסטון גיא, קאלה, אילן ושאר חברי הפורום המכובדים, ההרגשה שמקבלים מהם היא או שמשעמם להם בארה״ב או שממש לא בא להם על עוד ישראלים שעושים רילוקיישן, אחרת קשה להסביר את הדחף שלהם לחפש את הבעיות, למה זה לא טוב, להתעסק בעניינים אישיים (כמה אני מרוויח, איפה אני עובד, למה, כמה ואיך) וכו׳ (ואני לא מדבר רק עלי, ראיתי את זה חוזר על עצמו שוב ושוב ושוב בעוד הודעות...).
זאת בדיוק הסיבה שביקשתי עזרה מאנשים בדרום פלורידה, אבל משום מה יש להם דחף להתערב גם בהודעות שלא קשורות אליהם.
אין להם מושג מה המשכורת שלי, איפה אני עובד, מה אני עושה, מה הרקע שלי, כמה כסף יש לי, מה המעסיק שלי מכסה ועוד, ועדיין הם מחפשים את מה שלא טוב, את מה שלא יעבוד.

עכשיו ברשותך נחזור לסיפור שלי - אני מבין את מה שאתה אומר, אבל עדיין רוצה לבדוק את האופציה ה״פרועה״ יותר... התכנון הוא כזה:
להגיע בתחילת מרץ, להעביר את החודש הראשון בסגירת כל הפינות ולהכניס את הילדים למסגרת בתחילת אפריל. יכול להיות שזה גבולי, אבל אני מעדיף לחפש למה כן מאשר למה לא... אני לא יכול לא לשים את הילדים במסגרת, הם יטפסו על הקירות אחרי חודש...
למען הסר ספק - נכון שהרעיון המקורי היה להיות קרוב למנהטן, אבל יש לי גם משרד בפלורידה, כך שזאת לא בעיה (וגם אם כן, זאת בעיה שלי).
כמו שרשמתי בהתחלה, אנחנו לא יודעים כרגע לאן דברים יתגלגלו, לכן לא יכולים להתחייב ליותר מ-6-7 חודשים, אבל זה בקלות יכול להפוך ליותר.
בוא נשים בצד כרגע את ההוצאות הנלוות, ביטוחים, רכב וכו׳ (לא כי זה לא חשוב, אלא כי זה פתיר). כרגע הדבר היחידי שמעניין אותי זה מקום מגורים והואפציה לחוזה של פחות משנה. ברור שהעדיפות היא לבית מרוהט, אבל אם אני חוסך $1,000 בחודש אז גם אין לי בעיה להיכנס לבית ריק ולרהט בעצמי (בשורה התחתונה זה יצא אותו הדבר).
אם תוכל לכוון אותי לאופציות שאתה מכיר, או למישהו אחר שיוכל לעזור, זה יהיה נהדר.
תודה מראש שקראת עד כאן, ועל העזרה, לא מובן מאילו בכלל.
עידו

meir12121

New member
טוב, אם אתה מבקש כל כך יפה

אני מתייחס לווסטון כי זה מה שאני מכיר, במסגרת האילוץ שאתה מגיע תוך חודש.
קודם כל אנחנו פוסלים בית, גם כי לא חושב שישכירו לחצי שנה וגם כי יש תהליך אישור שיכול לקחת כחודש.
האופציה הבאה היא מתחמי מגורים להשכרה שמציעים קונדו או טאונהואז, יתכן וישכירו לחצי שנה וגם יכול להיות כניסה מידית, תלוי בזמינות. שני מתחמים אפשריים הם: San Michele Apartments, St Andrews At Weston.
יש עוד כמה, אבל את אלה אני מכיר. צור איתם קשר ובדוק אפשרות ומחירים.
אם אתה מצליח לסכם עם אחד מהם, אז מומלץ לשכור חדר בבית דירות או מלון לשבוע הראשון, בזמן הזה אתה סוגר את נושא השכירות ויכול להכניס את הילדים לבית ספר. קח בחשבון שאתה נכנס לדירה ריקה מריהוט (אבל יש את מכשירי החשמל: מקרר, תנור, מכונת כביסה, מיבש ומיקרו).
זה הכי אופטימלי שאני יכול לחשוב עליו.
דרך אגב, אתה יכול לעשות אותו דבר בערים אחרות שמעניינות אותך.
ודבר נוסף, אין כמעט ישראלים בווסטון, אז זה לא יהיה לך כאן...
בעיר השניה שהמלצתי עליה Cooper City, יש מרכז יהודי JCC אז אני מניח ששם יש יותר ישראלים ויהודים, זה במרחק כחצי שעה מווסטון.

ilanvag

New member
הבנתי שאתה ממש לא רוצה לשמוע ממני, אבל בכל זאת...

חוץ ממאיר, אני לא בטוח אם יש לנו פה עוד אנשים מדרום פלורידה (ואני בטח לא זוכר כאלה שמאוד פעילים).
&nbsp
אז ההמלצה שלי -- אם אתה רוצה תשובות נוספות למה שאתה שואל, בדוק בקבוצה הזו:
https://www.facebook.com/groups/276686142477742/
&nbsp
אבל כאמור, סתם משעמם לי בארה"ב, ואני ממש ממש (אבל ממש!) לא רוצה שישראלים נוספים יעברו לארה"ב, ובמיוחד לא אתה -- ולכן אני סתם שולח אותך בחיפושי שווא, לקבוצה סתמית בפייסבוק.
&nbsp
שיהיה לך יום מקסים, ובהצלחה

Boston Guy

New member
אתה מודע לזה ששנת הלימודים מסתיימת בשישי ביוני בפלורידה?

אז ה"מסגרת" שבלעדיה הילדים יטפסו על הקירות תתחיל בתחילת אפריל,
(שבוע אחרון של מרץ הוא חופש מבית ספר בפלורידה בין כה וכה),
הם ילכו לבית הספר בדיוק חדשיים,
והופ - חופש גדול.
והחופש הגדול נמשך עד סוף אוגוסט...

KallaGLP

New member
מעניין...

איפה בדיוק התעניינתי כמה אתה מרוויח ואיפה אתה עובד?
ואיפה התערבתי בענייניך בשרשור הנוכחי חוץ מלהעיר משהו אישי בהומור לבוסטון גאי?
ואכן, אני נורא לא רוצה שישראלים יגיעו לארה"ב, וזאת הסיבה, למשל, שבשרשור של האמא עם החיילים והבת העומדת בפני גיוס התעקשתי ואמרתי שאני לא רואה סיבה לוותר לפני שמנסים הכל כדי לפטור את הבת מגיוס שכן תוכל להגיע לארה"ב, וגם הקדשתי זמן כדי לספר בפירוט את הסיפור שלנו כדי שהשואלת תוכל להיעזר בו.
בחיי שהסקת המסקנות שלך מסקרנת.

אין ספק שכל היום אני יושבת לי בחדר העבודה שלי בקולורדו ומתאמצת למצוא דרכים לגרום לישראלים לא לעבור לארה"ב ולפלורידה בפרט.
איך עלית עלינו?!

למעלה