אוקיי, ונעשה עוד דיון קטן :)

אייני

New member
אוקיי, ונעשה עוד דיון קטן :)

לאחרונה, רופאים גילו דרך לבדוק אם העובר הוא לקוי שמיעה. הורים רבים המגלים שהעובר שהאם נושאת הוא לקוי שמיעה, ממהרים להפיל אותו, משום שהם לא רוצים ילד פגום. מה דעתכם? מצד אחד - ילד לקוי שמיעה זה הרבה עבודה ולא כל ההורים מוכנים להשקיע. מצד שני - זה כמו רצח תינוק רק בגלל שהוא חרש. מה דעתכם?

המרחפת

New member
ננסה להשליך על נכות אחרת...

אם היה מפגר שכלית? או נכה? בשבילנו חרשות היא דבר קל ובר התמודדות. להורים שבדרך זה נראה נורא, בנוסף לעובדה שזו ממילא תקופה מלאת חרדות ומתחים. אם היה לי ילד חרש, הייתי יולדת אותו מתוך היכרות עם אפשרויות השיקום. אם היה מדובר בנכות אחרת? סביר להניח שהייתי מפילה, ולא חס וחלילה מפני שאני לא מוכנה להשקיע, אלא מפני שלילד שיהיה לי אני רוצה לפתוח כמה שיותר דלתות.

black_magic

New member
צודקת..

יהיה לי נורא קשה לגדל ילד עם תסמונת דאון למשל.. חרשות זאת מגבלה יחסית די קלה מפני שהיום יש יותר מודעות ללקוי שמיעה ויש דרכים לפתח ילד לקוי שמיעה, שיגדל ויהיה עצמאי..

המרחפת

New member
זה לא רק המודעות לחרשות

בעיניי זו באמת מגבלה יותר "קלה" מאשר מוגבלויות אחרות. כל כך הרבה דלתות עדיין פתוחות, וגם כמו שאמרת, קיימים היום כמעט כל האמצעים על מנת לדלג מעל המכשולות שהיא מציבה, החל מדרכי שיקום ועד הפתרונות הטכנולוגיים ודרכי התקשורת האלטרנטיביות.

yaaraher

New member
ההורים שלי

(אמא) לא רצו עוד ילד כי היא פחדה שיהיה לו גם ליקויי שמיעה. לאבא שלי לא היה אכפת. (בסוף אמא "ניצחה")

babayaga1

New member
זה

כבר נקרא תיכנון משפחה. לשבת ולשקול מראש כמה ילדים רוצים, האם יש כסף לגדל אותם והאם יש אנרגיות לטפל בכל מה שידרש. בחירה לא ללדת מלכתחילה. וככה צריך להיות- שזוג אנשים יביא ילד מתוך בחירה שקולה. אבל מה במקרה של הפלה? התינוק כבר קיים, והוא שם בפנים. גם הפלה זה סוג של תיכנון משפחה, אבל לדעתי אז ההחלטה הרבה יותר קשה, מהסיבות שרשמתי בתחילת המשפט. אי אפשר לדעת מה מצבו בדיוק, כמה זה חמור, ואולי זה הילד שישנה את חייך לטובה? לא מכירים את המום, ואולי זה לא כל כך נורא? וזו באמת הפסקת חיים, למנוע מאישיות להתפתח רק בגלל קושי בתחום מסויים. למרות כל זאת, אני חושבת שאם היו מגלים בתינוק שלי מום קשה כלשהו, הייתי מפילה, בעיקר למענו.

yaaraher

New member
לגבי הפלה

אני חושבת שזה תלוי במום. ליקוי שמיעה או חרשות לא נתפס בעיני כמשהו קשה. לעומת זאת פיגור כן. מה לגבי מחלות כרוניות? כמו סיסטיק פיברוזיס או קרוהן? אני לא בטוחה מה דעתי..

המרחפת

New member
סיסטיק פיברוזיס

ציינתי בתגובה הראשונה שלי- תלוי במום. לגבי סיסטיק פיברוזיס אין לי ספק כמעט שהייתי מפילה. לדון ילד למוות עד גיל 20, וחלק נכבד מחייו להעביר בבתי חולים, עם שיעולים וקשיי נשימה? אם אפשר לאבחן את זה מראש, אז לא. לא מכירה את קרוהן (מחלה? תסמונת?)... הרחיבי נא את דעתי?

yaaraher

New member
קרוהן

זו מחלה כרונית שפוגעת במעי (לא זוכרת איזה) ויוצרת מצב של דלקת תמידית. אני לא יודעת יותר מזה.. אבל הבנתי שזה די קשה לחיות עם זה

moran f

New member
CF וקרוהן

היום ילדים עם CF חיים יותר. אמנם לא תוחלת מלאה, אבל לפחות עד שנות ה-30 לחייהם אם לא יותר. מעבר לזה יש רמות שונות של CF - יכול להיות CF קל מאוד עם מעט ביטויים ויכול להיות CF קשה מאוד. קרוהן היא אכן מחלת מעי דלקתית כרונית, אבל חשוב לציין שלא כל הזמן (או לפחות לא בהכרח) יש דלקת.

למעלה