אוקיי..זה קשור למישהי ש..

Run BITCH run

New member
אוקיי..זה קשור למישהי ש..

אתמול אני וידידה שלי הלכנו למקום בו היא הייתה אמורה ללכת לעבודה של מספר שעות...בשעות הערב... אני חזרתי הבייתה והיא בעבודה... היום היא סיפרה לי שתקפו אותה..היא אומרת שלא אנסו אותה..אבל שתקפו..היא נכנסה לתקופה לא נעימה כיווןש היא חשה שאדם שהיא חשה כלפיו רגשות לא רוצה בה... אז היא במצב פגיע בנוסף לכך... יש לי כבר ידידה שעברה אונס... היא אומנם לא חוותה אונס מלא(כפי שהיא טוענת) אבל זאת עדיין פגיעה נפשית, וגופנית! ואני יודע עד כמה שהחוויה קשה!!! היא צריכה להגיש תלונה במשטרה...וניסיתי לשכנע אותה..אבל היא אומרת שלא..היא אומרת שהיא צריכה זמן, זמן זה לא דבר שיש, החלאה הזאת עלול עד אז לתקוף מישהי אחרת, אני חושב שאולי היא מנסה לברוח מזה, בריחה זאת לא דרך, היא רק יוצרת לעצמה בעיות חדשות... אני דואג לה! והעובדה שהוא מסתובב שם גם מדאיגה!!! איך אני משכנע אותה??! אני כל כך דואג לה!! מכאיב לי לראות אותה ככה...

Run BITCH run

New member
אוקיי..סיבכתי פה משהו...

הידידה שלי עברה כמעט אונס (גם מה שהיא עברה נראה בעיניי כאונס במובן מסוים) יש לה סימני חבלה..היא אומרת שרק קיבלה מספר מכות באיזורים מסוימים בגוף הידידה השניה שלי עברה אונס מלא...

בוקר טוב לך

כל הכבוד על המעורבות והדאגה. בעצם זה לא ממש משנה אם היא עברה אונס מלא או לא, הדברים מכאיבים וגורמים נזק בכל מקרה, אם היא נבהלה מספיק, אם היא סבלה מספיק זמן, אם חששה לחייה - מכל אלה יכולה להתפתח תגובה טראומטית. וגבי אי רצונה להגיש תלונה - הקושי הזה משותף לה ול90% בערך מהאנשים שעוברים תקיפה מינית מסוג כלשהו. מעטים מסוגלים להביא את עצמם להתלונן. מוטב ללכת עכשיו עם הרצון שלה, אפילו שזה קשה לך, כי זה מה שנכון לה כרגע וזה מספיק חשוב. ההליך של הגשת תלונה מאוד קשה ומערער, אסור להגיע אליו לא מוכנים, בלי רצון אמיתי לעבור אותו עד הסוף. אני מזמינה אותך לקרוא במדור שלנו, עבור אלו שעוזרים, ולקחת משם רעיונות איך לעמוד לצידה עכשיו. וכמובן, אתה מוזמן לבוא לשאול שאלות, לשתף במה שעובר עליך תוך כדי.

היי... ../images/Emo39.gif

כמו שצוות מקום אמר ואני מסכימה: אם אין האדם רוצה לפנות לעזרה, לא מוכן, עדיין, לתהליך של הגשת תלונה ושיחה אינסופית על מה שהוא עבר, ואותו אדם יכנס לכל זה ללא שלמות עם עצמו ורצון מלא, כל התהליך לא יוביל רחוק... הדאגה שלך מוצדקת, ולדעתי כרגע אתה יכול להיות שם בשבילן, להקשיב, לברר אופציות להתקדמות ובעיקר בעיקר לתמוך בקצב שלהן... וזכור לכל אחת מהן יש קצב התקדמות שונה וייחודי... אין זה עניין של שכנוע, זהו עניין של תמיכה והקשבה... ואל תשכח כי גם לך יש המקום לדיבור ולקבלת תמיכה... היה חזק!!! :)

לדעתי

אין דבר כזה אונס לא מלא. בגלל שפגיעה שנגרמת ע"י אונס או תקיפה היא 95% נפשית. צלקות מגלידות, אבל נזק פסיכולוגי הוא הבעיה. בעיה נוספת היא החוק. על מקרים של תקיפה מינית (או לא מינית) חל חוק התיישנות. דהיינו, זמן זה הדבר האחרון שיש לידידה שלך. לדעתי אתה צריך לדבר איתה ותוך הבנה ותמיכה להסביר לה שחשוב מאוד שהיא תתלונן על הנעשה לפני שהכולירע יתקוף פעם נוספת. עד כאן בהקשר החוקי. עכשיו מה בעצם אתה יכול לעשות בתור ידיד? אתה צריך להיות שם בשבילה גם אם לפעמים נראה לך שהיא לא מתנהגת בצורה הגיונית. אתה צריך להזכיר לה שהיא לא צריכה לעבור את זה לבד, והכי חשוב לשים לב אם היא מאשימה את עצמה אתה חייב להבהיר לה שזה לא אשמתה עוד לפני שהיא מסיימת את המשפט. על נזקים פסיכולוגיים וחרדות למיניהן שכנע אותה ללכת ליעוץ או קבוצות תמיכה, והכי חשוב, תעשה הכל בעדינות והבנה

למעלה