אוקיי יש לי בעיה..

מיכל328

New member
אוקיי יש לי בעיה..

והבעיה שלי היא שאני לא מוצאת צמח מסויים כי אין לי מושג מה שמו בעברית ועברתי על כל האתרים שנתתם לי - אבל לא מצאתי את שמו העברי - מישהו יודע איך קוראים לשורש/צמח - Dragon's Blood - בעברית? אם אני לא טועה, יש גם אבן בשם הזה... אני ממש צריכה למצוא את הצמח הזה בשביל טקס מסויים... help! מיכל

gwizard

New member
והנה הפתרון

שם עברי: דרקונית אתר שם תוכלי לקנות אותה: http://www.yagurgan.co.il/advsearch/product_page.asp?productid=2162 אתר עם מידע על הצמח באנגלית: http://www.botanical.com/botanical/mgmh/d/dragon20.html החלק שבו משתמשים במאגיה זה השרף. כתחליף אפשר גם להשתמש בשרף של עץ האלה (שגדל בהרבה מקומות בארץ) כל המידע מובא בעדיבות ידיד מבין דבר בצמחים
אלון.

מיכל328

New member
תודה!

אני יכולה גם למצוא אותו בחנויות טבע וכ"ו כמו את שאר התבלינים? אני לא מעריצה של הזמנות דרך האינטרנט... מיכל

gwizard

New member
בבקשה

אני לא בטוח בנודע לחנויות טבע, אך משום מה לא נראה לי. זהו צמח אקזוטי מדי מכדי להיות עם שאר התבלינים, אך מצד שני you can never know. והלינק שנתתי לך זה לא רק הזמנה דרך האינטרנט, עד כמה שהבנתי הם גם מוכרים פיסית בחנות המשתלה. כמובן שזה נמצא ביגור (איזור חיפה).

מיכל328

New member
יגור...

סוף העולם, שמאלה... אבל תודה בכל אופן... מוריגיין תצטרך להתמודד בלי הצמח הזה לבינתיים... נו טוב... מיכל

gwizard

New member
לא בהכרח

כמו שרשמתי קודם, ניתן להשתמש כתחליף בשרף של עץ האלה. עץ האלה תוכלי למצוא ביער חדרה (פארק השרון על המפה).

Nizzan Cohen

New member
אלה ... ליד אלונים, מזן אלון מצוי.

גם אלת המסטיק מתאימה להגדרה ?

מיכל328

New member
אתם מאמינים לי...

שאין לי מושג בעצים? זה פשוט ביזיון.. אני בקושי משתמשת בצמחים עצמם.. אם אני צריכה משהו זה בדרך כלל פשוט ונמצא במכולת... ואני קונה את הקטורת הרגילה (על מקל).. ככה שצמחים ועצים זה ממש לא הצד החזק שלי.. (משהו שאני בהחלט צריכה לעבוד עליו... יש עצי אלה/אלון בפארק הירקון? אולי אני אמצא משהו ביום רביעי... חחחח... איפה אני ואיפה יער חדרה... ותאמינו לי - האלה יודעת שאין לי כסף לרכבות או אוטובוסים שנוסעים צפונה... רגע, ושרף = מה הטרמינולוגיה באנגלית (שוב פעם בעיית השפה שלי..) תודה!!! מיכל

Nizzan Cohen

New member
לא נורא ../images/Emo13.gif

אלון מזהים לפי זה שהעלים שלו הם בעלי קצוות עם קוצים קטנים. ועוד דרך יעליה יותק אפילו לגלות אותו - זה הפרי שלו... בלוטים
. בד"כ תימצאי דווקא את האלון המצוי שאותו את אמורה לחפש... ההבדלים בינהם בולטים בעיקר בצורת הספלול (הדבר שמחזיק את הבלוט עצמו). לזה של האלון המצוי יש מעיין קוצים... לעומתו לאלון תולע יש תלתלים ולאלון תבור יש קרחת
. האלון המצוי מצוי בעיקר בחורש הים-תיכוני.... ולכן תימצאי אותו בהמונים בצפון
. האלה נימצאת תמיד לידו. אם גם אלת המסטיק עולה עם ההגדה של אלה - הרי שהיא גם צמח ביתי ותכלי למצוא אותה במישתלות.

סליחה?! (אה כן, ושלום:)

סוף העולם שמאלה?! יגור זו אחת הצמתים המרכזיות ביותר בצפון! ובשבילך זה שמאלה רק אם את באה מכיוון צפון! אחחח... גוש-דניקים שלא רואים צפונה מחדרה ודרומה מגדרה. ההפסד כולו שלכם. ואגב, אלות מכל מיני סוגים (תרתי משמע) אפשר למצוא בכרמל. --- ועכשיו, אחרי שכיליתי את זעמי על הבורות הגאוגרפית והבוטנית של אי-אילו אנשים (שומדבר אישי, אני מתנצלת אם נשמעתי עצבנית מדי)- אהלן! התגעגעתי! מה שלומכם? מה חדש? (חוץ מהגשם המבורך?) אני נטולת זמן לחלוטין, אך למזלי (עוד לא החלטתי אם הטוב או הרע) חטפתי איזה וירוס וכך יצאתי ל"חמשוש". ראיתי שסוקי גם נוטשת את הספינה בעל כרחה, אז נא למסור לה איחולי גיוס קל והכי נעים שאפשר אם יוצא לכם לדבר איתה... אני אף פעם לא זוכרת מה אני כותבת פה בפעמים המועטות שאני עושה זאת, אבל אני חייבת לציין שעמק יזרעאל זה פשוט אזור אלוהי לחלוטין. השבוע הלכתי ברגל ממזרע להיוגב (מהלך שעתיים) ויש באמצע גבעה שאתה פשוט בטוח שבין המטעים מסתתר האל עצמו! ויש קטע שהולכים, ומסתכלים בשדרות השקדים והן נראות כנמשכות עד אינסוף, ורואים רק שמים בקצה השני... וזה פשוט מדהים! (המלצה: אם אתם מגלים שיקח לכם אותו זמן ברגל ובאוטובוסים להגיע ממקום כלשהו למקום אחר, לכו ברגל. ותגנבו קלמנטינות, זה בריא.) זהו נראה לי, אלפיים גלונים של אהבה לכולם, (גם לגוש-דניקים:) עינה.

מיכל328

New member
נו מילא

יגור זה רחוק איך לא שמסתכלים על זה... והיי - שירתתי בגבול הצפון כשהייתי חיילת אז יש לי מושג איפה יגור. יש לי גם חברה שגרה במזרע, ועוד אחת שגרה בחפציבה... מיכל

אז יש לך תירוץ לבקר בצפון...

ובאותו זמן לקפוץ ליער הקרוב לביתן, יש כמה ממש קרובים מלזרע - שכן אלות באיזורנו (עמק יזרעאל), ובעיקר יותר לכיוון הכרמל, יש בכל חור כמעט. ואם את כבר פה, תכלי לקפוץ למשתלה ביגור. וכדי לא לבזבז את זמן שהותך בצפון, את פשוט חייבת לעשות טיול רגלי כלשהו בכרמל, וכדאי גם בעמק יזרעאל. עכשיו אחרי הגשמים הכל מתחיל להוריק וזה כל-כך יפה שמתחשק לך למות. או לכתוב שירה - אחד מהשניים
.

עינתי הנהדרת!

קודם כל החלמה מהירה לך וצאי כבר מהשחפת הזו שתפסת. שנית, אכן העמק הוא אלוהי-משהו, והוא נכנס לתקופה היפה ביותר שלו. את צריכה לחכות למרץ - ואז באמת תראי אותו בשיא תפארתו. אבל זה קצת מוזר לי ממשהו שבאה במקור מאיזור מדהים לא פחות, ואפילו יותר - לדעתי. אבל כנראה שהואדי של השכן תמיד נראה יותר ירוק, הא? טוב, כנראה שכדאי להסתכן וללכת יותר רחוק. (זה, למי שפספס, מ"בת הים הקטנה" של דיסני). בכל מקרה - מה שאת צריכה לעשות זה ללכת ברגל מהקומונה שלך במגדל לעבר נהלל על הכביש הראשי. ממש מתחת לתמרת, ליד הכביש הראשי לפני צומת נהלל יש שדה שבו שתולים עצי שיטה. זו שיטה אפריקאית, אם אינני טועה, וזה המקום הצפוני בעולם שהיא גדלה בו. בלילב ירח מלא, או כמעט מלא, המקום נראה ממש מדהים, והוא פשוט דורש שנעשה בו טקס בהזדמנות... וכמובן שאם את בקטע של לטייל, אם במקרה יש לכם זמן, את מוזמנת להמשיך צפונה מאותו המקום לעבר הואדי שבין תמרת לגבעת-אלה, שהוא יפהפה ומחציתו (לכיוון תמרת) שופעת אלונים ואלות, ומחציתו (לכיוון הגבעה) שופעת אקליפטוסים. וחוץ מזה - שאז גם תכלי לבוא לבקר, וזה יחסוך לי את הנסיעה למגדל... יום טוב והיי בריאה, -רובין עוטה המגבת.

gwizard

New member
אכן, ממך

כשאני כותב מהר, אז נופלות לי שגיאות. חוץ מזה, אני עדיין לא התרגלתי למקלדת החדשה :)

למעלה