אוקיי לא לצחוק עליי

voguemaster

New member
אוקיי לא לצחוק עליי ../images/Emo10.gif

אבל במחשב שלי (ATHLON 800) התקנתי RH 7.1 לא מזמן ומשום מה שכחתי את הססמאות גם של היוזר הרגיל וגם של ROOT! אני פשוט לא מאמין שזה קורה לי! אני אולי איאלץ להתקין מחדש. מזל שזה לא מחשב הפיתוח שלי! ד"א, אם כבר אני הולך להתקין מחדש, יש הצעות לגבי מה כן ומה לא להתקין ? אני מעדיף KDE לדוגמא, יש טעם להתקין GNOME ? אפשר לדוגמא לגרום ל-KDE לעבור עם ENLIGHTMENT או WINDOWMAKER ? סתם מעניין אותי כי שמתי לב שה-RH6.2 שהתקנתי על כל מיני תחנות ממש קטן באופן יחסי. התקנה ממוצעת נעה בין 500 ל-700 מגה מקסימום. ב-7.1 זה הרבה יותר גדול! מוזר.. אלי

ezaton

New member
מנופחת בשטויות

אבל אתה לא צריך להתקין מחדש. בלילו לחץ על Ctrl+X ושם תוכל לכתוב linux single שפירושו, עליה במצב תחזוקה (משתמש יחיד, ואין שירותים רצים). בסיום ה boot, ללא בקשת שם וסיסמא, תוכל לתפקד כ root. הקלד passwd ובחר לעצמך סיסמא חדשה (עבור ה root). משם תוכל להמשיך לבד, לא? Ez

voguemaster

New member
וואלה צודק!!

אני אנסה ואני מניח שאתה צודק במה שאתה אומר. אבל זה לא חור אבטחה מסוים ? שכל אחד שמקליד linux single יוכל לעלות בתור ROOT ? ד"א, יש הצעה לגבי מה כדאי לנקות ממנה ? אני חושב שהתקנה מחדש אולי תהיה רעיון טוב מהסיבה הפשוטה שאני גם רוצה להקצות עוד מקום בשבילה (על חשבון PARTITIONיפ אחרים שיש לי), ואני חושב שאני רוצה לנקות את כל השטויות...
אלי

ezaton

New member
לא חור אבטחה

קודם כל, אפשר לסגור את זה. שנית, זה דורש גישה ישירה למחשב. השאלה הזאת, עד כמה להגן על מחשב מחדירה, היא שאלה דיי סבוכה. הרי, אם מנעת את הגישה כך, יוכל אדם עם דיסקט לשלוף מידע. אם מנעת גישה בעזרת דיסקט, יוכל אדם לשלוף את הכונן הקשיח שלך ולחברו למחשב אחר. אם נעלת את המחשב, יוכל אדם (שרוצה מספיק) לקחת את כל המחשב ולפרוץ את הקופסא בבית. אם שירשרת את המחשב לקיר, יוכל אדם שרוצה מספיק לשבור גם את זה. מבין. רמת האבטחה הטובה ביותר, אגב, שתעלה לך בביצועים, תהיה כונן מוצפן, ללא גישה ישירה למחשב, סיסמא ל BIOS, סיסמא ללילו, וכן הלאה. עבור רמה בייתית, גישה אל מול המחשב מספיקה. עבור שרתים, אם זה חשוב מספיק למנהל השרת (מה גם שחדרי שרתים נעולים בד"כ), הוא יכול לדרוש סיסמא עבור פרמטר ללילו, וכן הלאה. נדיר שמישהו יחסום לגמרי את המחשב לגישה, כי, כפי שאתה שם לב, ככל שזה מורכב ומסובך יותר, גם אלו שבאמת צריכים גישה מסויימת יאכלו אותה. השורה התחתונה, כמו תמיד אומרת שאבטחה באה על חשבון נוחיות שימוש, וההיפך. Ez

למעלה