אוקיי, מה הקטע הזה עם התה בכלל?

PurpleFilth

New member
אוקיי, מה הקטע הזה עם התה בכלל?

(אתם יודעים, חורף וכאלה) אתחיל בווידוי קטן: לא יודעת אם שמתם לב, אני לא ממש בקטע של מאגית-עשבים. מבחינתי, אם מישהו רוצה לעשות כישוף בעזרת אוכל, שיביא איזה סטייק טוב, אם כבר. אז בתור מי שלא משלימה כל כך עם אגרגור של הומאופתיה, איך תה כבר יכול לעזור לי? אני לא מבקשת רקע תיאורתי, אלא טיפים פרקטיים למי שזה עובד כבר. אולי איזה טקס קטן? סמלים כנראה לא יעבדו כאן, ואם כן אשמח לשמוע איך. שתהיה לכולנו רפואה שלימה, זוהמה.
 

PurpleFilth

New member
בינתיים כן...

לצערי זה מה שאני צריכה כרגע. ריפוי, התחדשות, הטהרות, התייפות...
 

HeavyRed

New member
אני אוהבת תה

באופן עקרוני אני חושבת שהשימוש הכי נפוץ בתה במאגיה המודרנית הוא שימוש שמבוסס על אמונות תפלות, מיתולוגיה וארומתרפיה. כלומר, את יכולה לחלק ספרים על עשבים לשני ז'אנרים. הז'אנר הראשון הוא הז'אנר של "תרופות סבתא" וסיפורים מיתולוגיים על עשבים, המקור הוא בד"כ ספרות שיכולה להיות מיוון העתיקה ועד ימינו, ולפעמים אין לזה צידוק הגיוני ולפעמים יש. כלומר, אם תקראי קונינגהם הוא יגיד לך שעשב מסוים מעניק מזל, הגנה, כסף... לחלק מהאמונות יש צידוק כלשהו. צידוק דתי יהיה שיש מיתוס כלשהו, נוצרי או פגאני, שקשור בעשב. למשל, את בטוח מכירה את הסיפור המיתולוגי של נרקיס שמסתכל בבבואתו ומת ובסוף הופך לפרח יפה. בגלל הסיפור הזה, אפשר להגיד שטוב להשתמש בנרקיס לכשפי יופי. צידוק הגיוני הוא צידוק של אסוציאציות - רימון הוא פרי שיש בו המון גרעינים. גרעין זה בעצם כוח החיים, והוא גם המקור ממנו צומח האוכל שלנו, ולכן הוא מזכיר לנו שגשוג. אני אישית לא אוהבת את הספרים שמשתמשים יותר מידי בכל מיני אמונות שונות ומשונות ללא צידוק - מאוד קשה להתחבר לזה אם לא באת מתרבות מסוימת ואם לא גדלת על זה מגיל צעיר. אבל זה מאוד נחמד לשתות תה מעשב ששמעת עליו פעם סיפור מעניין. הסוג השני של ספרים הוא הסוג שיש בו מידע על ארומתרפיה. ארומתרפיה מבוססת על כך שיש לנו כבני אדם אסוציאציות שונות לריח וחוצמזה היא מבוססת גם על תכונות רפואיות שיש לצמח. הרעיון הוא לטפל במחלה ע"י טיפול גם רפואי וגם פסיכולוגי. באופן עקרוני, עשבים שמתאדים מהר יותר נחשבים לעשבים מרוממי-רוח ועשבים שמתאדים לאט נחשבים לעשבים מרגיעים. מעבר לכך, לכל עשב יש השפעה. מרווה למשל תורמת להתגברות על כאבי מחזור, והיא גם מרוממת רוח. לוונדר גם מרגיע וגם עוזר לדלקות אוזניים. הכוונה היא לטפל לא רק בסימפטום ובמחלה אלא גם במטופל. המחקרים שנעשו על ארומתרפיה הראו כיצד שימוש בריחות משפר את חיי המין, עוזר לטיפול בדיכאון ולחץ, ואפילו משפר ריכוז ויכולת למידה. מאגיה יעילה בעשבים היא שילוב, לדעתי, של כל אלו. למשל, את רוצה לעשות כישוף כדי להתגבר על התמכרות לעישון או לשוקולד (או לשניהם!). את בוחרת עלי דפנה. מנצחים ביוון העתיקה קיבלו זר של עלי דפנה. זה מעלה אסוציאציות של התגברות על מכשולים וניצחון. הצמח הוא גם מחטא חזק, מה שעוזר לאסוציאציה של טיהור רוחני. כל אלו יעזרו לך להתרכז במטרה שלך ולהצליח להפסיק לעשן. או לאכול שוקולד. או שניהם.
 

PurpleFilth

New member
מעניין מאוד,

אבל לא ביקשתי רקע תיאורתי. וגם לא כל כך קוסם לי להפסיק לעשן, או לאכול שוקולד.
 

HeavyRed

New member
אז מה הטעם?

יש שתי דרכי לימוד. הראשונה היא לקרוא בספר שסקוט קונינגהם אמר שפלפל שחור הוא להגנה ומרווה היא לחוכמה ולעשות כשפים לפי זה. השניה היא ללמוד את התיאוריה וכך להבין איך דברים עובדים בשבילך, איך דברים משפיעים עלייך. זו דרך שבה את גם לומדת על הרקע ממנו את באה וגם מנסה על עצמך עשבים שונים כדי לראות איך זה משפיע. אם את רוצה סתם רשימה מפגרת של עשבים ותכונות ללא הסבר ממשי, את יכולה לחפש בגוגל, יש מלא אתרים שמציעים כאלו רשימות. ואם את רוצה הוראות הכנת תה, פשוט תקראי מה כתוב על האריזה של ויסוצקי.
 

PurpleFilth

New member
טעם של תה =]

סתם חיפשתי עוד אלמנטים של כישופי מטבח מלבד בחירת הרכיבים.
 

HeavyRed

New member
כלומר,

את שואלת לא על מהות העשבים אלא על הטכניקה שמשתמשים בהם? כיצד להכין תה בצורה יצירתית? בזה אין לי מושג. אבל למה רק תה? אפשר גם לאדות שמן, למרוח שמן על נקודות הדופק, לעשות אמבטיה (למרות שבחורף זה לא כיף), את יכולה גם לשים כמה טיפות בטלק לא מבושם ולפזר את האבקה הריחנית על מצעים ובגדים.. שזה גם כיף.. את יכולה לעשות גם קטורות, רק שהתנסויות בריחות חדשים כדאי לך לעשות בבית מאוורר בקיץ ולא עם חלונות סגורים בחורף.. את יכולה להשתמש בתה כמנחה לאלים ע"י שפיכה על האדמה או שתתני לזה להתאדות בשמש.. אפשר גם לבשל אורז בתה.. תה ג'רניום מעולה בתור מי פנים.. זה בערך כל מה שאני יודעת על הנושא.
 

אורי רז

New member
חסרים כישופים בעזרת 'סטייק' ?

ניתקלתי במספר התייחסויות להגדת עתידות בעזרת חלקי בעלי חיים, לדוגמא עצמות עוף או שחיטת חיה ובחינת איברים פנימיים דוגמאת כבד. בשיטוטי בספרי סגולות ניתקלתי בלפחות חצי תריסר סגולות שמצריכות איברים של זאבים, כמו זנב, שן, ועין. לפעמים יש בצמחים חומרים בעלי שימושים רפואיים, לדוגמא אספירין וכינין. לויסטמין C יש ערך רפואי, ואפשר לקבל אותו ממגוון צמחים. טיפ ? אם את מצוננת, שתי תה חם עם לימון - נראה שיש לזה ביסוס רפואי.
 

RainBird

New member
בשר פרה הוא ירחי. הוא גם משמש לכל הטקסים שקשורים בצד הנקבי של האלוהות.
 

HeavyRed

New member
וסקוט אומר על זה...

"בשר בקר הוא אחד מהמזונות בעלי תכונות ההגנה הטובות ביותר..." (מתוך wicca in the kitchen של קונינגהאם כמובן). בכל מקרה אני חושבת שזה מראה עד כמה אני לא אוהבת בכל זאת את הגישה שלו (אפילו שיש דברים שבהם הוא גאון). הוא בכלל לא הסביר למה לדעתו יש לבשר תכונות של הגנה. אין שום איזכור לזה בבליוגרפיה. גם לא איזכור לפרות ותפקידיהן במיתולוגיה (למשל, האלה הרה תמיד נקראה "זו בעלת פני הפרה" מה שכנראה ייתן לבשר פרה אסוציאציות של משפחתיות, מסורת, נישואים...). תמיד מעצבן אותי שליפות מהמותן בסגנון זה ע"י סופרים וויקאנים וזה לדעתי אחד הדברים הכי מעצבנים שקיימים ולכן אני בד"כ לא אוציא כסף על ספרים כאלו... כבר עדיף לבסס את המאגיה שלך על ספר של היסטוריון או אנתרופולוג מאשר על ספר של אחד שממציא תוך כדי כתיבה.. בכל מקרה לא חייבים להשתמש בחיות רק באוכל. אפשר להשתמש בדברים שלא צריך להשיג ע"י אכילה כמו צדפות, שריונות של חלזונות, נוצות יפות, פרוות חתול... לא חסר.
 

mb3inh

New member
אני אישית לא מקבל את זה

תוכל לענות מהו מקורו של הסימול (בשר פרה הוא ירחי,הקשור בנשיות).
 

HeavyRed

New member
על פרה, ירח ונשיות

דבר ראשון, לדעתי ללא ספק פרה מסמלת את שיא הנשיות. זאת מכיוון ששימושה העיקרי לנו כבני אדם הוא הענקת חלב. הפרה היא האם הגדולה שלנו, שאנחנו יונקים ממנה גם בגילאים מאוד מבוגרים..:) העטינים שלה, סמל הנשיות, מאוד גדולים ובולטים. בקיצור, בעיני ללא ספק פרה מביעה נשיות. אפילו נשיות מאוד לא פמיניסטית, מהסוג המתמסר. אפשר להגיד שהיא מאוד דומה לאלה היוונית הרה. הרה היא אלה של מיסוד שכל שאיפותיה היא לשמור את בעלה לצידה ולנקום בכל הנשים שהוא משתעשע איתן. היא דמות קומית, שעוזרת ליוונים להתמודד עם הקונפליקט הגדול שבין מסורת וערכים מצד אחד לדחפים מצד שני. דרך ההתמודדות שלהם היא על ידי הומור והצגת הרה כאישה מאוד קנאית, אפילו מרושעת, אבל מצד שני, היא מנסה לשמור על הסדר הקיים ומונעת על ידי אידיאולוגיה ערכית על ערך המשפחה שכמעט כולם יסכימו איתו עד היום. גם למצרים העתיקה הייתה אלה מצרית בדמות פרה, היא הת'ור. אלה זו הייתה בתקופות מסוימות בהיסטוריה של מצרים האמא של הורוס, ולכן גם האמא של פרעה, שהוא בנו המיסטי של הורוס. כאימו של האל החזק, אל השלטון, היא גם ייצגה סוג של אידיאולוגיה ערכית, יותר ברמה לאומית מאשר ברמה אישית-משפחתית. לפרעה קראו הרבה פעמים "בנה של הת'ור". באגדה מסוימת הת'ור נשלחה ע"י רה כדי להרוס את האנושות (הסיבה לכך משתנה בין מיתוסים). כאן גם אפשר לראות בזה סוג של מצפון, תפקידה של הת'ור הוא לנקום בבני העם שאינם מתנהגים בצורה ערכית ומוסרית. ולכן, לסיכום, הפרה היא לא סתם נשית אלא גם דמות אימהית ממש. עכשיו לנושא הירח. הירח הוא לא תמיד נשי. אלת הירח היוונית הייתה ארטמיס (או דיאנה). ארתמיס הייתה גם אלת הציד אבל בעיקר אלה של פריון. היא נולדה ראשונה לאמא ולאחר מכן יילדה את אחיה אפולו. כבר בגיל 3 היא בקשה מאבא שלה להיות בתולה לנצח. את האלה הת'ור, שכתבתי עליה לפני זה, ייצגו גם כאישה עם קרני פרה וביניהם ירח. אבל גם האל תח'ות thoth יוצג הרבה פעמים על ידי הירח. תח'ות היה אל הכתב ולכן גם אל החוכמה והקסם. בשומר העתיקה אל הירח היה נאנא (או סין=שמו הבבלי). הוא היה אל הנוודים, שניווטו באמצעות אור הירח ולכן סימל גם חוכמה רבה ושלטון. לוח השנה היה מבוסס על הירח ולכן נאנא היה אל מרכזי מאוד (בדומה לאל השמש בחברות חקלאיות). יש גם אל כנעני ששמו (בצורה מפתיעה) הוא ירח, ועל שמו קרויה העיר יריחו. היה גם אל נורדי לירח, ששמו היה מאני, ולמען האמת אנחנו לא יודעים עליו הרבה חוץ מכך שהוא היה קיים... כנ"ל לגבי גונטיה, ששמה הלטיני היה פורטונה, שהייתה אלת ירח קלטית. ג'רילו היה האל הסלאבי של הצמיחה והאביב והיה מזוהה גם עם קציר ולעיתים מלחמה. גם הוא קושר לירח. מסקנה: פרה היא נשית, הירח אינו תמיד נשי. רק בראיה המיתולוגית המצרית יש קשר בין השלושה. אבל אם תביט בספרים וויקאניים מודרנים, בדרך כלל השמש היא גברית והירח נשי. זה בגלל שהשמש מייצגת כוחות גבריים של כוחניות ולעומת זאת הירח מייצג דברים כמו רגשות ומיסטיקה. יש כאן מעט חשיבה מזרחית של יין ויאנג. אבל לא תמיד יש לכך גיבוי במיתולוגיה מערבית.
 
שום דבר לא חקוק באבן ומוסכם מראש

כנ"ל אפשר לומר לגבי שמש-ששיחקה תפקיד חשוב במיתולוגיה הכנענית והיא היתה דמות נקבית לחלוטין,וזאת בניגוד לדמות הגברית ביותר של השמש כפי שהוא נתפס יותר כיום-כדמותו של האל.
 

HeavyRed

New member
זו בדיוק הבעיה

הרבה ספרים של מאגיה מודרנית יוצאים היום בהצהרות כמו זו שבפגאניזם השמש מייצגת גבריות והירח מייצג נשיות. אף אחד לא מסביר למה, וזה בד"כ מאופיין במשפטים שמתחילים ב"בעולם העתיק....". כאילו שהעולם העתיק הוא אוטופיה אחת בעלת תרבות אחת ללא עוררין. אפילו במצרים היו אלים שונים בתקופות שונות עם אסוציאציות שונות. אז איך אפשר לסכם את כל התקופה של הפגאניזם האנושי כ"בעולם העתיק...". אפשר לקרוא בספרים על כך ש"בעולם העתיק לפלפל שחור שוייכו תכונות מאגיות של הגנה". או "בעולם העתיק היו ארבעה אלמנטים: אדמה, אש, אוויר, מים". אף אחד בכלל לא מספר לך מי ומה. וזה מעצבן אותי. זה מפתח תרבות בה לאנשים אין חשיבה ביקורתית ואין התעמקות ברוחניות אלא שימוש במאגיה ככלי להשגת מטרות שטחיות ויומיומיות (לעומת כלי למטמורפזה ושיפור העצמי). מעבר לכך, כשאדם לא יודע מה הוא עושה, אני חושבת שהוא "מסרס" את יכולת הכישוף שלו. הוא לא ממש מתחבר לפעולות אלא רק מבצע אותן לפי הספר וכך אין לכשפים שלו שום השפעה.
 
זו הסיבה שלא צריך להתנהג ככבשים

ולבלוע בשקיקה כל מה שכתוב בספר ולהחליט שזו אמת יחידה. לא קוראים ספר אחד-קוראים כמה ספרים. לא מסתמכים על מקור אחד-אלא על כמה מקורות. עצלות מובילה לצרות מוחין. צריכים להסתכל על כל מקור כתוב בערבון מוגבל-כשבנאדם כותב ספר-הוא מן הסתם יציג את הגישה שלו-איך הוא רואה את הדברים,אלא אם מצוין אחרת. כך שאם סקוטי כותב משהו,את צריכה להניח שזה מה שסקוטי'לה חושב,ולא לקחת את זה ככלל.זה יכול להיות נכון,זה יכול להיות לא נכון,וזה יכול להיות רק חצי האמת. בשביל צריך לבדוק עוד אמיתות.
 
ותוספת: בסופו של דבר-

את זו שמחליטה מהי האמת בשבילך. כי יכול להיות שבמקום אחד יהיה כתוב שפלפל שחור משמש להגנה,ובמקום אחר יהיה כתוב שהוא משמש למשהו אחר,ואת תצטרכי להחליט מה נכון.
 

gwizard

New member
אני לא מסכים

זה נכון שלא צריך ללכת בעקבות העדר ולעשות כמו שכולם עושים, אבל (!) גם אין שום צורך לקרוא כמה וכמה ספרים כדי לגבש דעה. בהודעה למטה אמרת נכון, את זו שמחליטה עבורך במה להאמין ומהי האמת שלך. בשביל זה, אין צורך לקבל חוות דעת של אנשים אחרים, בשביל זה צריך common sense וקצת תעוזה. לגישה שהצגתי יש כמה יתרונות וכמה חסרונות, כמובן. אחד היתרונות הוא החיסכון בזמן. עוד יתרון שזה לא מבלבל אותך ולא מאלץ לבחור מבין דעות מנוגדות או סותרות של אנשים אחרים. החסרון היחיד שאני רואה זה שאת לא תהיי תולעת ספרים, זאת אומרת, לא תוכלי לענות בצורה מושכלת על כל השאלות של אחרים. במאגיה, כדי להיות אפקטיבי, את צריכה לגבש *השקפת עולם* משלך שתהיה מסודרת והגיונית (וכמובן שעובדת) ואז פשוט לעבוד לפי זה ולהתעלם בשיטתיות מכל השאר.
 
למעלה