אוקיי עידכונים חח....

odel10

New member
אוקיי עידכונים חח....

מזמן לא נכנסתי לפה...היו לי את הבעיות שלי...ואני חושבת שאני צריכה עזרה ...לפני שבוע ככה ביום שישי בעם יום חמישי..רבתי עם אמא שלי על העובדה שאני יוצאת במקום ללמוד מת'..אני כן לומדת למת' אבל היא לא רואה שאני לומדת והיא חושבת שאני רק יוצאת עם חברים כל הזמן...איכשהו כל ריב שלנו מתגלגל למכות...כל השכונה שמעה אותנו "התחצפתי" אליה ככה היא אומרת אז היא הורידה לי כאפה שמצלצלת לי עד היום..אז נמאס לי כבר שהיא מרימה עלי ידיים ואני צריכה להיות כמו הכלבה שלה ולשבת כמו חמודה..באיזשהו שלה גם כלבים מתעצבנים ומתחילים לנשוך לא?..דחפתי אותה..היא עושה לי "אז עכשיו את גם תרביצי לי?!" ועניתי לה שכן..אם היא תרים עלי עוד פעם אחת יד אני לא אהסס ואני ארים חזרה אפילו שתי ידיים...ואז זה בא : "את לא יוצאת יותר מהבית!!!" אז לא יצאתי באותו ערב..אבל ערב אחרי , יום שישי, התחלתי להתארגן כאילו אני יוצאת רגיל...לא דיברנו ("ברוגז") היא התחילה לצעוק עלי שאני לא אתחיל לחשוב על לצאת והיא דחפה אותי לחדר וסגרה את הדלת..ישבתי שם כמה שניות..רתחתי מכעס הייתי מוכנה לזרוק עליה סכו"ם, קמתי והלכתי לכיוון השירותים..כאילו הכל כרגיל ומשם פשוט שמתי ספרינט למטבח והחוצה חח..ברחתי, רק אחרי כמה דקות הם קלטו שאני לא בבית, עד איזה 2 בלילה הם זיינו לי את השכל בטלפון שאני אחזור ומייד!..אבל אמרתי לאבא שלי ולאחותי שאין מצב אני חוזרת באותו לילה כדי לקבל עוד מכות ממנה, הם לא הפסיקו להתקשר עד שכיביתי את הטלפון לגמרי..גם לא סיפרתי להם איפה אני בכלל רק אמרתי לאבא שלי שאני בסדר ושנדבר כשטרמינייטר הזאת תירגע (מה שלא קרה...) ישנתי אצל ידיד שלי כי ההורים שלו היו בחו"ל ובבוקר ב-7 ככה התקשרתי לאבא שלי שייקח אותי למרות שערב לפני אמא שלי אמרה לי שאם אני לא חוזרת באותו לילה אני לא מתקרבת לבית יותר...אני מחוקה אצלה כבת ואני גם לא רואה אותה כ"אמא" שלי...היא סתם מישהי עבורי...בכל אופן חזרתי בבוקר והכללל היה מנותק בחדר חח..אין טלפון/פלאפון/טי וי/מחשב/חשמל בחדר בכלל! לא מאוורר לא רדיו...נשארתי עם דיסקמן ושתי בטריות חחח....איזה יומיים עברו עלי בלי להיות קשורה לעולם אבל אחר כך כבר יצאתי לחברים שלי לראות טלוויזיה וכאלה...אני לא מדברת איתה וטוב היה לי לצאת ולחזור בלי חקירות "לאן?! מתי את חוזרת?!" וכאלה...יום שישי האחרון יצאתי , השעת חזרה שלי היא 1 קבוע...אבל היה לי כל כך כיף..התקשרתי לאבא שלי ואמרתי לו שאני אחזור בסביבות 2 וחבר'ה אני בת 16! עולה ל-יא..אני חושבת שהגיוני שאני אחזור מאוחר יותר לא?, הכל אופן אמרתי שילוו אותי והכל כדי שלא ידאגו, אבא שלי הסכים ואמא שלי התחילה לצרוח ברקע כמו משוגעת "לאאאא...תפסה תחת זאתי.." כאלה..בסוף אבא שלי אמר בסדר וניתקתי..כשחזרתי הביתה..הורידו אותי באוטו ד"א קצת יותר רחוק מהבית כדי שהיא לא תתחרפן מזה, פתאום אני רואה מישהי עומדת ברחוב...זאת היא!!! אההההה....היא חיכתה בחוץ טוב שלא על המעבר חצייה וזהו חח...והתחילה לגרור אותי הביתה ולצבוט אותי, היא אמרה לי להיכנס הביתה כדי שלא כל השכונה תשמע (למרות שעם כל הצעקות האלה אני בספק שאף אחד לא שומע באמת חח..) קיצר היא חפרה לי שזאת הפעם האחרונה שאני חוזרת יותר מאוחר מ-1 עד גיל 18..וזה כבר פעם שלישית שהיא אמרה לי את זה כלומר היא לא תתגמש עם השנים..זאת עובדה!...קיצר היא אמרה לי שאם שבוע הבא אני חוזרת יותר מאוחר מ-1 אני אורזת מזוודה וביי ביי...עכשיו אחרי כל החפירה הזאת..רציתי לשאול דבר אחד..מה לעשות מפה?!..לא עשיתי את כל המרד הזה כדי להפסיד! אם אני חוזרת ב-1 זה אומר 1-0 לה..היא ניצחה פה ואני הממושמעת שלא אזכה לצאת יותר מאוחר מ-1 עד גיל 18 ולא אזכה לנסוע על חברים לכינרת ולא אזכה לצאת מהעיר למסיבות...תיכננתי באמת לארוז מזוודה..לא אכפת לי איפה לישון מצידי ברחוב...הדבר היחידי שמפריע לי הוא הלימודים! הם מתחילים השבוע ואני עוד לא קניתי ספרים אפילו חח...מה אני אעשה ? אלמד על ספסל ברחוב?..תעזרו לי בבקשה...אני לא רוצה לוותר..כבר התחלתי בזה ואני רוצה לקחת את זה עד הסוף..עד שהיא תקלוט שיש לי 1 לפני ה-6 אני כבר לא קטנה ולא תמימה ותתפלאו , יחסית לבת 16 אני באמת לא תמימה...אני לא חושבת שאני ממש בוגרת או משהו אל תקחו את דברי לא נכון , אני עוד צעירה אבל יש גבול לא חושבים? קיצר אחרי כל החפירות האלה תגידו לי אם מה שעשיתי לדעתכם היה נכון , מה אתם הייתם עושים ומה לעשות מפה? ואל תגידו לי לדבר איתה כי זה לא עוזר בגרוש...מניסיון...תודה מראש!...

לדעתי, לחזור ב-1.

את מורדת באמא שלך, וזה בסדר גמור (הרבה יותר מבסדר). לגבי המכות, למרות שאת לא רוצה להיכנס לזה- זה ממש לא בסדר!!!! אני חושבת ש- 1 זאת שעה שהיא בסדר גמור. אני לא חושבת שעל זה את צריכה לריב איתה (נראה לי שגם ככה לא חסר לך...
). תיהי ילדה "ממושמעת" לתקופה מסויימת, ואז תראי איך הדברים מתקדמים. מה עם לדבר עם אבא שלך? יש לו מילה? אני עזבתי את הבית בצבא. לפני זה, זה לא פשוט, ויהיה לך מאוד קשה גם ללמוד וגם לעבוד וגם לחיות כל פעם במקום אחר. מה גם, שאת בגיל שהחינוך הוא לא חינוך חינם, ואני מאמינה שההורים שלך משלמים לך על בית הספר. בזמן הלימודים היא גם כזאת?

odel10

New member
אמ...

אבא שלי הוא שפוט של אמא שלי...אם את מבקשת ממנו משהו התגובה הראשונה שלו תהיה "אמא יודעת על זה?" או "קודם תיגשי אליה..." הוא מסכים עם כל מילה שלה משום מה....והמרד הזה התחיל לא סתם...אמרו לי להיות איתה "בשולם" תקופה ארוכה ולראות אם היחס שלה משתנה והיא תתייחס אלי כבוגרת...אז ..לא!...בגלל זה חשבתי לעצמי...הייתי בסדר תקופה כל כך ארוכה, דיברתי איתה מה שבדרך כלל אני לא עושה , שיתפתי אותה בפרטים על חיי...אבל כאילו כלום, שום דבר לא השתנה..אז למה לא למרוד ולהשיג תוצאות? בזמן לימודים בכללללל כמעט בטוח שאני לא אצא...יום שישי לא לומדים לכן גם יום חמישי בערב בטח כולם יצאו ואני אשאר שוב בבית כדי להכין שיעורים ליום ראשון חחח....כשדיברתי על זה עם חברים שלי , מישהו הסביר לי את המצב כמשחק , וכשחושבים על זה הוא די צודק, המטרה: שירדו ממני ויתנו לי חופש, (אל תחשבו שאם אני אומרת חופש זה גם מהלימודים, אני בהחלט לומדת ולא מהמבריזים וכאלה...) הדרך להשגת החופש: 1.התנהגות טובה 2.מרד...בחר!...את 1 ניסיתי, לא עבד...ב-2 זה קצת יותר מסובך..את חייבת ללכת עם זה עד הסוף , כלומר, התחלת..ברחת מהבית! הראית שאת לא פוחדת מאיומים כמו "אני אזרוק אותך הבית" עשית את הצעד והראית רצינות לגבי דברים שנאמרו, ועכשיו מה?...להשליך הכל לפח ולחזור ב-1 כמו ילדה טובה? הכל נהרס! היא ניצחה!...היא חושבת שהיא בכל זאת השולטת...מבינה את הנק' מבט שלי?..ויש לי בעיה עם זה...תעזרו לי להחליט מה אתם הייתם עושים!...

שולט ונשלט...../images/Emo3.gif

OK- לא השגת כלום בזה שהיית שולם איתה. ממה שאת כותבת, את גם לא משיגה כלום, מזה שאת מורדת בה. בינתיים, שתיכן מפסידות. אני לא חושבת שאת צריכה ללכת עם זה עד הסוף. מה יקרה אם היא באמת תזרוק אותך מהבית? זה שהיא הבליגה פעם אחת, לא אומר שהיא תבליג שוב. אם המטרה שלך היא שירדו ממך ויתנו לך חופש, אז למרוד באמא שלך ולחטוף על זה מכות, לא ממש נראה לי שמשיג את המטרה. את באמת מתארת מצב לא קל, שאני לא חושבת שיש לו תשובה חד משמעית. מקווה שעוד אנשים יענו לך. יעל

רויתג

New member
מסכימה עם יעל

א. עניין המכות, ממש לא בא בחשבון!! אין לך עם מי לדבר על זה? אפילו היועצת בבית הספר יכולה לעזור בזה. ב. גם אני עזבתי את הבית בצבא ומאז הקשר שלי עם ההורים שלי מדהים!!! (בעיקר מאז הילדים.....
) לא חושבת שלמרוד כרגע יעשה לך טוב. אולי אם היא תרגיש שהיא "ניצחה בגדול" היא תרגע קצת? (או שלא, במחשבה שניה). יכול להיות ששווה לך לחכות עם זה עוד שנתיים, אני יודעת שזה נראה כמו נצח, ואחרי שגמרו לעזור לך עם הלימודים והבגרויות, תוכלי לצאת לחיים עצמאיים ומאושרים. ושוב, תדברי עם משהוא בעניין המכות. זה לא חוקי! בהצלחה בהמשך. תעדכני אותנו בבקשה.

odel10

New member
בעניין המכות..

מאז שהתחלתי להחזיר לה היא פחות מכאיבה לי כי היא יודעת שהיא תקבל יותר חזק חח...אבל זה גם משהו שעלול לגרום לה לזרוק אותי מהבית....ועוד שנתיים לחכות?! שנתיים? זה הגיל לעשות את הדברים האלה...לצאת עם חברים ולהנות (גם להשקיע בלימודים) אחותי לא מרדה כמוני ועד היום היא מרגישה שהיא פיספסה את הנעורים שלה...אני לא רוצה להרגיש את אותה תחושת החמצה...מצד שני אני גם לא רוצה להרגיש איך זה לקום עם סימנים של ספסל על הבוקר....שמישהו יבוא לי פה עם פיתרון ויגאל אותי מיסוריי פליזזזזזזזזזזז....חח...

Breaking Wave

New member
חח אחותשלי אני עדיין לא מבינה

למה ילד צריך לפחד שיזרקו אותו מהבית. את בטוחה שזה לא רק איומים? בואי נראה ניסית ללכת איתה בטוב לא הלך ניסית ללכת איתה ברט לא הלך אין מצב שאת מדברת עם אבא שלך כי הוא "שפוט שלה". מה עם לערב איזה סבתא\דודה\אחות שלה - שהיא מקשיבה לה? תנסי לדבר עם מישהי שאימא שלך מקשיבה לו, תספרי לו את מה שאת מרגישה אולי היא "תתרכך" כשהיא תקבל עוד חוות דעת. דרך אגב שעה 1 זה סבבה תעלי אותה בדרגות אולי? בהתחלה 1, אח"כ 1 ורבע, אח"כ 1 וחצי. חח תביאי לה אותה בקטנות. אה ועוד דבר אין לה זכות לזרוק אותך מהבית עד שתהיי בת 18!! כל עוד את בת 18 את תחת חסותה ותחת חסות אבא שלך!!

odel10

New member
היא יכולה לשלוח אותי

לכפר הילדים או משהו...לא שזה גרוע אבל אני רק מראה לך שאפשר להעיף מהבית....אמ...אחותי ניסתה לדבר איתה אבל אמא שלי צרחה עליה שלא תתערב...אני גם לא כל כך רוצה לערב אחרים יענו דודה וכאלה כי אני מסכסכת...ולא רוצה להיות הגורם לכל הריבים , בסוף ישמרו לי טינה על דברים כאלה ומספיק לי שאמא שלי שונאת אותי חחח....

עפרה ד

New member
מסכימה לנסות משהו?

תקחי כמה צעדים אחורה, תשכחי רגע את המצב הקיים ותנסי להגדיר, איך היית רוצה לראות את היחסים שלך עם אמא שלך? המצב הכי טוב מבחינתך, בלי להתייחס למגבלות (כלומר, בלי להתייחס למכשולים שקיימים היום - במציאות). אם היית יכולה לברוא מחדש אותך ואותה, איך זה היה? אם יהיה לך חשק וכוח לענות, נוכל לנסות ולהתקדם מכאן...

odel10

New member
אמ..אז ככה..

בלי להתייחס לכל המצב הקיים....הייתי רוצה שהיא לא תדאג כל כך, שתיתן לי להיות עצמאית..שתיתן לי פרטיות ולא תתערב בכל עניין קטן בחיים שלי ..(היא קראה לי ביומן..) , שתדבר אלי בגובה העיניים, למשל על בנים וכאלה שתשב איתי ותדבר אליי כאל גדולה ולא שתגיד לי "אני לא רוצה שתיפגשי איתו כי את לא יכולה לשלוט בעצמך או בו" , אני יודעת לשלוט במצבים האלה טוב מאוד, אני לא תינוקת , שלא תרוץ ותספר לכולם כל דבר קטן שאני עושה כמו על הציונים שלי או על יציאות שלי עם חברות או על ריבים שלנו, מה שבבית שישאר בבית, שלא תרים עלי יד כמובן, מן יחסים פתוחים כאלה..כמו שיש לי עם אבא שלי, כמה שאני כועסת עליו לפעמים, היחסים שלי איתו מאוד פתוחים....הוא לא לוחץ עלי ואני מספרת לו כמעט הכל..אני מכירה לו את החברים שלי אני מדברת איתו על ציונים וקשיים בלימודים...כמעט הכל..מה שאני לא עושה עם אמא שלי, הוא אפילו לא צריך ךצעוק עלי כדי להוציא ממני פרטים..אני פשוט שופכת בפניו הכל כי אני יודעת שהוא יקבל את זה בפרופורציה...לא כמו מישהי אחרת שאני מכירה....

האמא האידאילית...

אז זהו. שלצערי הרב אין כזאת. אני מאמינה שהיא מתנהגת אליך בדיוק כמו שהתנהגו אליה כשהיא הייתה בגילך. היא אומרת לך את הדברים שאמרו לה. היא לא יודעת דרך אחרת לגדל ילד. גם אמא שלי רצה לספר לכולם על כל דבר שאחד מאיתנו עושה (וגם אני שונאת את זה
). זה יפה וטוב שאת רוצה יחסים פתוחים, אבל כנראה שזה לא יקרה. אם אמא שלך לא רוצה טיפול, ולא רוצה לשנות דברים בחייה ו/או בקשר איתך, אז הדברים לא ישתנו. את כן יכולה לשאול אותה איך הייתה הילדות שלה. איך אמא שלה התייחסה אליה. אולי אז ייפול לה האסימון שהיא מתנהגת אותו הדבר ושזה לא מה שהיא רצתה (או שלא). לצערי הרב, אין לי הרבה תשובות לתת לך. רק להיות כאן אוזן תומכת וקשובה.
יעל.

odel10

New member
חח...אמא שלה

באמת התייחסה אליה כמו שהיא אליי....אבל היא כל כך אוהבת אותה (ז"ל) היא הכי אוהבת אותה בעולם....אני לא מבינה את זה...גם אחותי ככה משום מה...אמא שלי התייחסה אליה אפילו יותר גרוע מאלי מבחינת בגרות...ואחותי גם רצתה לברוח מהבית...ועכשיו אין דבר שהיא אוהבת יותר ממנה...היא עצמאית עכשיו ולא צריכה את עזרת ההורים אבל אני בחיים לא אוכל לשכוח ולסלוח על הדברים שהיא עשתה לי...ותאמינו לי..היא עשתה הרבה, אחותי סיפרה לי שהייתה פעם אחת שהן רבו ולא דיברו כמה ימים ואמא שלי הרי לא מבקשת סליחה..אף פעם! היא עושה משהו שמראה שהיא מצטערת , אז היא קנתה לאחותי מן ספר כזה עם משפטים על אהבה בין אם לבת...משפטים חמים כאלה שכיף לקרוא...מתי לי היא קנתה פעם משהו כזה? מתי לי היא הראתה שאכפת לה? היא בחיים שלה לא התנצלה על משהו שהיא עשתה ופגע בי להפך...היא רק ממשיכה ומקללת אותי ...אתמול היא אמרה לי "הלוואי ותישרפי אמן..." איך אנשים יכולים לסלוח על זה? גם אם אולי עמוק בפנים בפנים בפנים היא לא מתכוונת (ואני לא מאמינה לזה...) אני בחיים לא אסלח ...בחיים...

odel10

New member
קרה לכם

שההורים פגעו בכם באיזשהי דרך וגם אם עכשיו הכל בסדר בחיים לא תישכחו ותסלחו? ואם כן..מה היה המקרה?

אנחנו בני אדם הפכפכים...../images/Emo4.gif

ואני כותבת את זה כבעלת מקצוע וכאמא. אנחנו תמיד אומרים שלא נתנהג כמו ההורים שלנו, ואחר כך חוזרים בדיוק על מה שהם עשו. וכן, יש לנו נטיה מאוד גדולה לסלוח ולשכוח להורים שלנו, בגלל שהם ההורים שלנו. יש הרבה דברים שאני לא שוכחת לאמא שלי ולא סולחת לה וכנ"ל גם לגבי אמא שלי. (למרות שהייתי רוצה לסלוח, לא בשבילה- בשבילי. כדי שלא יהיה לי נטל בחיים). אני חושבת שאמא שלך פשוט לא יודעת להתמודד איתך. אני מקווה בשבילך שכן תסלחי אבל לא תשכחי ושתעשי הכל כדי לא להיות העתק של אמא שלך (ומנסיון- זה לא קל). אני עדיין לא מבינה, למה את לא מתלוננת עליה? היא הרי מכה אותך!

odel10

New member
כי...

היא לא מצליפה בי עם חגורות/כלי מטבח שונים...מה כבר יעשו לה? יגידו לה "נו נו נו אל תגעי בה יותר?" יופי ואז מה הרווחתי מזה? היא תעיף אותי מהבית רק בגלל שייצא לה שם של מתעללת....

למעלה