אוקיי, קבלו משהו מוזר

איף

New member
אוקיי, קבלו משהו מוזר

באתר של "מקור ראשון" יש כתבה על שירים שהוצאו מהקשרם. כלומר, שהציבור חושב שהוא נכתב על דברים מסוימים אבל בעצם זה לא ככה... הקיצר, מדברים שם גם על "שער הרחמים". מצורף קישור לכתבה, אבל אני אצטט את החלק הרלוונטי: "דוגמא הפוכה, שלא לומר אפילו מעט מביכה, הוא השיר 'שער הרחמים' של מאיר בנאי, שעל פי עדויות מהימנות נכתב כשיר אהבה פיזי בין איש לאשה, והפך לשיר אהבה בין עם ישראל לבירתו הנצחית והמאוחדת....." אני מנסה לשחזר את מילות השיר בראש...ואני לא מצליחה להבין את הקשר.
מה דעתכם?

לא רק שיחזרתי

גם קראתי את המילים ואין פשוט שום קשר שאני לפחות יכול לחשוב עליו בין השיר לבין אהבה פיזית של איש ואישה או אפילו סתם אהבה.. חוץ מהחלק שהוא קורא לה.. ניסיתי בעזרת מוחי להפוך את זה בכל מיני צורות אפילו בצורות שיעצבנו או יגעילו אותי ולא הצלחתי וזה גם בכלל לא נראלי שיר אהבה בין עם ישראל לבירה.. אני אישית לא מבין את הכוונה שלו ב'שער הרחמים', ז"א, העומק של המילה, למה הכוונה שלו ב'הראו לי את הדרך' , מה 'מסמל' כביכול, השער הזה.. אבל אולי לא חשבתי :ם

איף

New member
זהו שאני לא יודעת מה הקשר באמת

אבל לפי הפרשנות שלי זה מתייחס למצבי מצוקה. אני מניחה שכשכותבים שיר כזה...נמצאים באיזושהי תקופה קשה, בלבול, חוסר ודאות... אני גם לא כל כך מוצאת קשר לאהבה. זו יותר קריאה לעזרה לדעתי.

ms pizza

New member
האמת...

שבהתחלה איך ששמעתי את השיר- היה נשמע לי כאילו מדובר בשיר אהבה ואותו שער רחמים זה ההבנה של שניהם-ז"א הבקשה לשער הרחמים היא בעצם בקשה להתחשבות בקשר של הגבר והאישה..אח"כ אנשים הסבירו לי שמה פתאום ? שבעצם הוא מתפלל- מבקש עזרה , וזה היה נשמע לי הגיוני כי כמעט כל הדיסק ( "וביניהם" ) מדבר על תפילות ( ירושלים , והאור בחוץ, נגמרות לי המילים). בכל מקרה אני בעד הגירסא שזה בקשה לעזרה, רחמים ..

למעלה