אוקיי... תקשיבו טוב טוב כולכן......

ש_ל_ג_י_ה

New member
אוקיי... תקשיבו טוב טוב כולכן......

חלק א´ לאחר שלש שנות נישואין החלטנו כי אנחנו מוכנים לעולל קטן. הפסקתי לקחת גלולות וכבר לאחר חודש גיליתי כי אני בהריון, מה רבה היתה השמחה אך כגודל השמחה פי כמה וכמה גדולה היתה האכזבה. בבדיקות הריון שגרתיות התגלה כי אני חולה ב א ד מ ת !! כן כן אדמת. הרופא המליץ לעשות בדיקה חוזרת. 10 ימים , 10 ימים חיכיתי בדיכאון לתשובה, בידיעה שמה שיש לי בבטן כנראה בקרוב ימצא את דרכו אל פח האשפה הקרוב (סילחו לי). כמובן הגיעה התשובה החיובית י ש ל י א ד מ ת ! ! ! קבעו לי תור לעוד כשבועיים להפלה. תארו לכן מה זה להסתובב עם תינוק בבטן, כשיודעים שהוא הולך למות בקרוב. חכו יש המשך..... הגעתי להפלה, התייחסו אלי כמו לאשפה, שמו במיטה ליידי אחת שיצאה מחדר לידה עם תינוק בידיים ועם מליון אורחים שמחים ומאושרים שלא מפסיקים להגיע. ואני ....... בוכה בוכה. זהו נגמר. אחרי שבוע התחילו דימומים. ההפלה לא נעשתה כראוי, הבהילו אותי לחדר הניתוח בחזרה על מנת לנקות! סוף חלק א´ חלק ב´ הרופא יעץ לי לבדוק את נושא האדמת. לא אקשה עליכן בסיפורי יתר אבל השורה התחתונה לאחר ברור מקיף אצל טובי המומחים ........ *** ב כ ל ל ל א ה י ת ה ל י א ד מ ת ! ! ! *** סוף חלק ב´ חלק ג´ אמרו לי, עכשיו את פוריה מאוד תוך חודש חודשיים ואת בהריון. חודש חודשיים שלשה ארבעה חצי שנה שנה לא הריון ולא נעליים. התייאשתי, כל חודש הדיכאון האדום. התחלתי טיפולים...כוריגון, פרגונל וכו´ וכו´ (אתן הרי יודעות) כלום, גורנישט, נדה, וכבר עברו שלש שנים. וכבר נראיתי יותר כמו תפוח אדמה מאשר כמו ספגטי. והדיכאון..... חוגג לא יכולתי לראות נשים בהריון. היה לי כל כך רע. ו א ז.... יום בהיר אחד התעוררתי והחלטתי, מספיק, די, זהו לא רוצה ילד, זה כנראה לא יקרה לי בגלגול הזה, השלמתי עם המצב. התחלתי דיאטה, ביקרתי את ההומאופטית (אמא של חברה לעבודה) והתחלתי לבלות, לצאת, לרקוד, חדר כשר, מסיבות. ובאמת שכחתי מהכל. לאחר חודשיים...... אלוהים...... שני קווים בשני חלונות !!! כמעט התעלפתי, נעתקו המילים מפי. השתוללתי משמחה לא יכולתי לשתוק רציתי לספר לכולם. ההריון היה תקין ומקסים. ולאחר 9 חודשים נולד תינוק קטן..... סוף חלק ג´ חלק ד´ עכשיו אני בבית, עם תינוק קטן, מקסים, יפה וחמוד ומשגע. באמת. אבל לא הכל ורוד. קשה לי, רע לי, אני לבד בבית במשך היום והוא בוכה ובוכה. עכשיו הוא כבר בן 9 חודשים, וקצת יותר קל אבל איבדתי את מקום העבודה, לא רצו להחזיר אותי אחרי חופשת הלידה (קיצוצים אמרו לי) שילמו לי שלשה חודשים בלי לאפשר לי לבוא לעבוד, שילמו לי פיצויים על 10 שנות עבודה ואמרו יפה שלום. אני לא מוצאת עבודה, למרות שאני מחפשת בנרות, רע לי, קשה לי ואני שונאת את החיים. זה מה שרציתי??? האם כך ראיתי את החיים הורודים עם תינוק??? ואני אפילו לא אומרת את המשפט: מה זה משנה העבודה,החיים, העיקר יש לי תינוק. ואני לא מזכירה עדיין את היחסים עם הבעל כי אז גם אתם תקפיצו את רמת הדיכאון האישית שלכן כלפי מעלה. ותאמינו לי הוא כל כך מקסים התינוק הזה אני מטורפת עליו ונקרעת כל פעם שרע לי. נו עכשיו מי יעזור לי? אשמח מאוד מאוד לשמוע תגובות ותודה על הסבלנות

מרב.

New member
שלגיה יקרה, מישהו צריך לכתוב לך שוב

את האגדה, את חלק ה´ של הסיפור שלך. עליות ומורדות, מחלק לחלק- שימי לב, עליה-ירידה-עליה-ירידה, ועכשיו, לפי הסדר הזה, צריכה להגיע העליה. אבל העליה לא תמיד מגיעה מאליה, לבד. צריך לעזור לה, לתת לה את הפוש שלה. ואת יודעת, כשרע, אז רע מכל הכיוונים, רע עד הסף, בלי התפשרות. וקשה לראות את הטוב, כי כשרע לנו אנחנו שוכחים שאי פעם היה טוב (וזה עובד גם הפוך)- אבל יש טוב, יש הרבה טוב בחיים שלך, את רק צריכה להרגיש אותו, להיות מודעת לו. ואיך מתחילים, זה הצעד הקשה. למצוא עבודה, לשקם את הזוגיות, ורואים שלו טוב לך עם האיש שלך, שכן לא הזכרת אותו ולו במילה עד החלק האחרון, רק בהקשר של ה"רע". לפני שמחליטים על צעדים דרסטיים, מנסים לתקן. ולמרות שתחילה חשבתי שעבודה חדשה היא המנוף לשינוי, אני חושבת שדווקא הזוגיות היא היא המפתח. האהבה נותנת אנרגיות, מחיה את הנפש... שלגיה, אני יודעת כמה קשה לראות את האור, כי חשוך כל כך, וכמה קשה להרים את היד ולעשות שינוי, כי הידיים כבולות והגוף משותק, אבל צריך למצוא את הסדק ומשם להרחיב ולחפור עד האור. אני יודעת שהחלק המעשי הוא זה הקשה, אבל אל תוותרי. תמצאו יועץ נישואים, פסיכולוג, תצטמצמו, אבל תשקמו את האהבה. ואשר לעבודה- אני יודעת כמה קשה המצב בשוק, אבל אולי תוכלי להיות יצירתית באשר לעבודות שאת יכולה לעשות בעודך בבית, תוך כדי חיפוש עבודה. לשמור על עוד תינוק, להדפיס, לעבוד באופן כלשהו מהבית... ואשר לשאלתך- "נו, עכשיו מי יעזור לי?" התשובה היא כמובן את תחזיקי את הראש מעל המיים עד שהגלים הסוערים יעברו.. ושיהיה לך רק טוב, מרב

מצטרפת לכל מלה של מרב

אני חושבת שיש בך את הכוחות לעשות את השינוי. כבר היית פעם בתחתית וקמת. החלטת אז שאת משפרת את איכות חייך ועשית זאת. תני לעצמך צ´אנס, גם כשהתנאים הסביבתיים קשים. תני לשניכם עוד הזדמנות. אם עברתם כל כך הרבה בטח יש יסודות איתנים לאהבתכם שאפשר לבנות עליהם קומות חדשות. גם בשעות שאת בבית, נסי אולי ליזום, היתה בחג כתבה בידיעות על איך להיות יצירתי בחיפוש עבודה גם בתקופה כזו. זוהרה

שלגייה

כיוון שאני כבר כאן אז רציתי להיתיחס גם אלייך כמובן לא ניתייחס לטיפוליים הכושליים שציינת אלה לסיומת שצרמה לאוזני ועליה גם ביקשת היתיחסות ובכן: הבעייה היא בשורש השקפתיך על החיים-מה המטרה ומה האמצעי מה הטפל ומה העיקר ובזה כמדומני שהיתערבבו היוצרות האים העבודה לשם עבודה היא העיקר או העבודה לשם פרנסה והפרנסה לשם מה היא ? ועוד נקודה ? מדוע בכלל זוג מוותר על פרטיותו על מאוויו ומיתלכד לאחד ? שלגייה יש דבר אחד שהוא מעל כול הדבריים הגשמיים שהזכרת והוא עולה עליהם עשרת מונים- "האהבה" הנתינה למישהו שאוהבים מביאה סיפוק לנותן יותר מאשר היה נותן לעצמו . הגורל המשותף- והרגשת השייכות שווים אלפי שעות שיעמום .ההרגשה שעובדים ע"מ להעניק ליקירנו היא התת מודע של כול הטירחה שלנו- במיוחד שזה חלק מאיתנו בשר מבשרנו -הפרי של האבתנו -וההמשך המשותף שלנו עלי אדמות כמדומני שכבר רחל אימינו אמרה ליעקב -"הבא לי בנים ואים לא מתה אנוכי " לא צריך ללכת רחוק אפילו בפיגועים האחרונים שמענו על אימהות שסוככו על עוללהם בגופם. אימהות מוסרות את נפשם למען ילדיהם את נפשם לא את עבודתם או את הנאותיהם מימה זה נובע את חושבת? שלום תחשבי על זה

ligo

New member
שלגיה

לצערנו, לא הכל בחיים מתנהל באופן שהיינו רוצים, אבל הרבה תלוי במה אנחנו עושים בכדי לקדם את הרצונות שלנו: - עבודה: לגבי העבודה הקודמת- מה שהיה היה. אבל לגבי עבודה חדשה- עד כמה את משקיעה בחיפוש? את הולכת לחברות כ"א? את מחפשת מודעות בעיתון? באינטרנט? דרך חברים? העבודה לא תמצא אותך, את צריכה למצוא אותה. - בעל: לא פירטת מה המצב בינכם, אבל הכל אפשר לתקן. אתם מדברים על הדברים שמפריעים לכם? אתם מנסים לשנות או שאתם נותנים למצב להתדרדר? אני מבינה אותך כשאת אומרת שזה לא "העיקר יש לי תינוק" למרות שאני בטוחה שדי במבט אחד אל התינוק שלך כדי לשכוח מהצרות, אפילו באופן זמני. אני מקווה שהכל יסתדר לכם, אבל אל תחכי שהדברים יסתדרו מעצמם, את צריכה לגרום להם להסתדר.

ש_ל_ג_י_ה

New member
תודה לכולכם על נסיון העידוד

אבל פיספסתם כאן את הפואנטה. אין לי כוחות להתבטא ולכן אני פורשת מהמירוץ. ושוב תודה

מרב.

New member
שלגיה, מקוה שעוד תקראי

אבל שימי לב, אולי זו את שדווקא מפספסת את הפואנטה? דווקא אנשים זרים לך, שמתבוננים בעיניים נקיות מהיכרות עימך, יכולים להאיר את הנקודות שנסתרות מעינייך. אל תתעלמי מהדברים שנכתבו, תני להם לחלחל אלייך. מכל ה
שיהיה לך רק טוב מרב

ש_ל_ג_י_ה

New member
אני עדיין קוראת

אבל אתם מפספסים את עצם הבעיה. ובעצם החלטתי שעדיף לא לדבר על זה. ועוד כאן

עידית ד

New member
לדעתי ../images/Emo9.gif

ומראש אני אומרת שאני אפילו לא מתימרת להשמע פסיכולוג, הכל על סמך הרגשה פנימית שלי בלבד אבל שלגיה יקרה נראה לי שהבעיה פה היא עם עצמך בלבד יש שקוראים לזה דכאון אחרי לידה (ולדיכאון אחרי לידה יש כמה דרגות) אני חושבת שלפני חיפוש עבודה לפני שיקום הזוגיות את צריכה לשקם את עצמך ולטפל בעצמך - עם עזרה מקצועית או בלי (קשה מאוד בלי עזרה מכוונת) בהצלחה עידית

למעלה