אוקיי...

GATINHA

New member
אוקיי...

אני משוחררת בערך שנה.. עובדת בנתיים ומתחילה ללמוד באוקטובר השנה. את שנת הלימוד הראשונה אני משלמת מחשבון הפיקדון, אבל אני בטוחה שיש מלא זכויות (וחובות)שלא מימשתי כי אין לי מושג לגביהם... אני יודעת שלא אוכל להמשיך לעבוד בזמן הלימודים... מה עושים? אפשר עצות?

TheWhiteTigris

New member
ממלאים לוטו

ומקבלים בזכיה 12 מליון שקלים!! *והפעם זה שלך, זה לוטו!* "שלי!!
"

GATINHA

New member
אוקיי...

אבל אתה יודע שאם אני לא זוכה אני מפסידה עוד כסף... ברצינות, יש כאן אנשים משוחררים בפורום?

PooKiPsiT

New member
לא, כולנו מתגייסים בשבוע בא ../images/Emo3.gif

והדיכאון גרר אותנו לכאן, לספוג את אוירת השחרור הרחוקה... או שלא. הזכויות שמגיעות לחיילים משוחררים שקשורות בכסף (חוץ מפיקדון ומענק):
דמי אבטלה
מענק על עבודה נדרשת
הקרן לסיוע נוסף - עוזרת במימון חלקי/מלא לחימ"ש שלומדים במכינות הקדם אקדמיות (מותנה בעמידה בקריטריונים סוציואקונומיים). או לסיוע כספי של עד 80% משכר הלימוד השנתי למכינות קדם הנדסאים ולהנדסאים/טכנאים שנה א'.
הטבות במס הכנסה (זיכוי של נקודה לשירות של בין 12-24 חודשים, וזיכוי של 2 נקודות לשירות של מעל 24 חודשים). חובות:
לשלם כל חודש ביטוח לאומי.
לשלם כל חודש ביטוח בריאות. אני לא יודעת איך הזכויות/חובות האלה הולכים לעזור לך עם מימון הלימודים..אבל רצית לדעת, אז כתבתי
את יכולה אולי לנסות לקבל מלגה (יש אתר מלגות ענקי, אני יכולה לחפש את הקישור אם את רוצה), או להשתתף בפר"ח. וכמובן - לעבוד בחופשים בין השנים.

PooKiPsiT

New member
אגב..

יש עוד זכויות. פשוט הן ממש לא רלוונטיות לעזרה במימון תואר. (לא שאלה שכתבתי מי-יודע-מה רלוונטיות....אלא אם כן את הולכת להיות הנדסאית/טכנאית..)

GATINHA

New member
תודה רבה!!!

מה אני צריכה לעשות כשאני מפסיקה לעבוד (ומתחילה ללמוד) כדי לשלם את הבריאות ומס ההכנסה?

PooKiPsiT

New member
המממ..

לא מס הכנסה. ביטוח לאומי. עדיין לא התחלתי ללמוד אז אני לא יודעת איך זה הולך בדיוק, אבל ממה שאמא שלי אמרה לי צריך ללכת פעם בחצי שנה לביטוח לאומי ולשלם. הכי כדאי להתקשר לאחד הסניפים של ביטוח לאומי ולשאול אותם..כי אני ממש לא בטוחה מה הפרוצדורה שם.

אורי-

New member
לכי ללשכה להכוונת חיילים משוחררים

יש לפעמים כל מיני מלגות וכו' - הם הכתובת הכי טובה לכל השאלות האלו , כי הם אחראים על ההטבות... מומלץ לכל משתחרר , אגב. לא הועיל לי יותר מדי , אבל יש הרבה שזה יכול לעזור להם. יש שם מאגר עצום של מידע בנושא לימודים מכל הסוגים + מידע ממוחשב + מבחן (לא מי יודע מה רציני אבל נחמד) שאמור לעזור לכם למצוא מקצוע לפי תחומי העניין בחיים + מעין לשכת עבודה קטנה עם מאגר משרות לחיילים משוחררים - עבודות מועדפות וגם כאלו שלא.

למעלה