אוקי, אז כבר לא צופה

טלי שלו

New member
אוקי, אז כבר לא צופה ../images/Emo13.gif

נהניית מאוד לקרוא אתכם ובעקבות ההזמנה החמה של נועה, אז מתיעצת גם איתכם לגבי השינוי ה"קל" שאני מתכננת במיטבחנו אז היות ואני פעילה במטבח באופן אינטנסיבי שאלתי בפורום מתכונים את שאלותי אולי תגיעו למסקנה מתוך השירשור כי אני הולכת עם הראש בקיר, אבל אני מרגישה שאם יש לי את התשובות לכל ה"התקלות" אז אולי הפנטזיה הזו בסופו של דבר תהייה גם פרקטית אנא חוו דעתכם
 

melodynoa

New member
את התשובה החלטתי לתת כאן, כי

היא יותר עיצובית... אני חושבת שאת צריכה לעשות רשימה של כל הדברים שטובים לך ושל כל הדברים שהיית רוצה לראות במטבח האידאלי וללכת להתייעץ עם חנויות של מטבחים. הן מקצוענים והם ידעו לתת לך את התשובות. הן ישמחו, ואפילו בחינם (כל עוד הם לא יודעים שאת לא באמת מתכוונת לקנות, אבל מי יודע). אני מצרפת לך כמה לינקים זיו רגבה מטבחי הפורום
 

uvls

New member
מטבח free standing

טלי, ערב טוב עקבתי אחר השרשור הארוך להפליא בנושא המטבח שלך בפורום השכן, ואם הבנתי נכון, את מעוניינת לבנות אי ברוחב (עומק) של 180 ס"מ, במבנה מלבני. אז ככה: אם האי יהיה בעומק כנ"ל, לא תוכלי להגיע לצידו השני, אלא בערך לשני השלישים הקרובים אליך וגם זה בהנחה שאת די גבוהה. לגבי פינת ישיבה לצד האי, הרי שהעומק בין שפת המשטח לארונות צריך להיות גדול מ-20 ס"מ, יותר בכיוון 40. אין בעיה להוציא ברז מהמשטח, זאת אומרת בלי תוספת הקיר הקטנה שהוזכרה בשרשור. זה אפילו מאוד מקובל - ברז פרח מיקסר. לגבי צורת המטבח...לא נשמע לי כל כך מעשי. כלל האצבע הבסיסי לתכנון מטבחים הוא יצירת משולש כלשהו בין הכיריים, הכיור והמקרר, משולש שיאפשר תנועה פחות או יותר ישירה וחלקה ביניהם. אני מעולם לא פקפקתי בכלל הזה, שכן הוא נשמע לי סופר הגיוני (ואני מאוד אוהב לבשל...). מה שכן, מיקום הכיריים בצד השני של האי יחזק את שרירי הרגליים שלך פלאים. צירפתי סקיצה של מטבח מרכזי, מין אי בצורת ח', שנראה לי מעשי יותר. את המקרר, התנור והמיקרו כדאי למקם בקיר כפי שמומחש בסקיצה, בגובה נוח יותר לגישה. מעל האי תוכלי להוריד הנמכה מגבס, ברזל, עץ או כל שילוב שהוא, ממנה ניתן יהיה לתלות אביזרים וכלים, למקם בה גופי תאורה וקולט אדים. נראה לי שכך תקבלי מטבח שממוקם כ-center piece, שישמש אותך בצורה נוחה יותר. מקווה שעזרתי
 

טלי שלו

New member
תודה וכמה דברים נוספים

אז קודם כל תודה לכן עכשיו לגבי המשולש, ולגבי הרעיון שהתברר כמופרח לחלוטין לשים את הכיריים בצד אחד ואת הכיור בצד השני, טעה טועה טועים: התבקשתי לשים טוב טוב לב לתנועות שלי במטבח בהכנה של הדבר הכי פשוט, ואכן הכיור והכיריים בתפעול חזק יחד גם בהכנת מרק פשוט או אפילו בחביתה, כך שזה ירד מהפרק! נשאר על הפרק האי הענק מחר אני אצלם את המטבח על מנת שאולי תוכלו לקבל סדר גודל, הוא פשוט ענק ומאורך, ובנוסף יש פינת אוכל, כך שאין כאן עניין של לחלק אותו ולעשות "ממש" פינת אוכל נפרדת. אנו חושבים בינתיים (רק על נייר
) כי בנוסף לנישה למקרר (כך שהוא יבלוט רק 45-50 ס"מ מהקיר המקורי), נוסיף גם שני ארונות באותו הגובה, אחת לתנור בילד אין, והשנייה למזווה, ולצידם תהייה חתיכה של חצי מטר בגובה רגיל עם שיש, בה תהייה פינת קפה (קומקום, תה קפה סוכר ומתחת יחידת מגירות לכפיות וכוסות). ואז למעשה ייוצר חצי קיר ארונות, ואי ענק מחולק לדלפק ושטח עבודה גדול. ושאלה למה אני מרגישה כמו משוגעת שהולכת עם הראש בקיר? אני כ"כ רוצה את המטבח הזה כאי, ומפחדת מהאימרה הנודעת שניים אומרים לך שאתה שיכור - לך לישון, ובכל זאת אני ממשיכה עם זה אבל כל הזמן חוזרת על המנטרה לעצמי שכל זמן שזה רק על הנייר יש מקום לשינויים, ומי יודע אולי הג'ננה הזו תחלוף
אתם יודעים מה, עוד שאלה למה בעצם לא אי אחד גדול? כי התרגלנו כ"כ לראות ארונות מטבח צמודי קיר? כי אם כולם עושים זאת כך אז סימן שזה טוב? (וזו לא ביקורת, באמת ובתמים שאלה עיניינית לחלוטין!) אגב, המעצב איתו אנחנו עובדים דווקא לא הביע דיעה שלילית, או אולי שמבחינת המעצב זה לרצות את הלקוח נטו?
וסליחה אם שיעממתי מישהו
 

melodynoa

New member
עוד מחשבות בקשר לאי וארונות מטבח

לי אישית, מטבח ללא ארונות עליוניים נראה ריק וזה מקום טוב ורחב שלא מנוצל. אבל אצלי בבית לדוגמא, יש ארונות ישנים, כשהעליוניים מאוד גבוהים, בעלי 3 מדפים לרוחב, שרק כדי להגיע לשני צריך לעמוד על קצה האצבעות, והדבר הכי מרגיז, זה כשהם לא סגורים, חוטפים מהפינה שלהם מכה בראש - וזה לא נעים... לעומת זאת, להורים שלי יש מטבח גדול, מסורתי, מעץ, שתוכנן ונבנה במיוחד ע"י נגרים, והוא מזה טוב, ואגב, אין לו משטח שיש, אלא עץ, זה מוריד את העלויות בהרבה. אני אצלם את זה פעם כשאני אלך לבקר אותם. אצלם הארונות הגבוהים הם לא כל כך גבוהים, ואפשר להגיע בקלות למדף השני מביניהם, והם גם פחות עמוקים מהארונות התחתוניים. בקשר לאי - זה נורא יפה. אם ארונות מטבח צמודים לקיר עובדים על כך הרבה שנים, אולי זו באמת התשובה הפונקציונלית והנוחה ביותר. את יכולה אגב, גם וגם. גם ארונות קיר, וגם תוספת של אי, שבעיקרו מתוכנן לישיבה, ובתור צ'ופר יש בו גם מקום אחסון. אבל לא הייתי שמה שם קולט אדים, כיריים או כיור. כדי שתוכלי ביום מן בימים להסיר אותו בקלות. עוד דבר, לי מאוד מאוד חשוב חלון מעל משטח העבודה. גם בגלל שבקיץ יכול להיות מאוד חם, גם ליציאת ריחות, גם כדי לקבל נוף יפה בזמן העבודה, ובשבילי מטבח בלי חלון גדול או מאורך אופקי מעל הכיור זה מינוס גדול. אי מאסיבי שיש מעליו קולט אדים, כיריים וכיור, והוא עוד משמש לפינת ישיבה... זה מין ניצול גרוע של המרחב, זה קצת קלסטרופובי, קשה לדבר תוך כדי עם מישהו שיושב בסלון או במקום אחר, ועושה הפרדה, מחיצה, לדעתי לא רצויה. אבל יכול להיות שלך יש סדר עדיפויות אחר. אצלי לדוגמא, בא קודם על המרחב, ואני זקוקה למרחב, אחר כך הפונקציונליות ואחר כך היופי. אני לא אשים אלמנט של יופי על חשבון מרחב, כי זה נקשר למצבי רוח. לעבוד במטבח קלסטרופובי זה יכול להפיע הרבה על מצב הרוח וההנאה מהעבודה במטבח. אני לא יודעת מה גדול המטבח והבית שלך, אבל אם את מתעקשת על אי מאסיבי עם כל התוספות, חשבי על להצמיד אותו לאחד הקירות ואולי על לבנות אותו מחומרים לא מכבידים כמו עץ מלא ועבה בצבע עץ כהה. צירפתי סקיצה של המטבח של הורי, דלדעתי הוא המטבח הכי טיב שיש, אולי לא הכי יפה, אבל הוא באמת מאוד נוח ומרווח.
 

yupy9

New member
לשאלתך טלי-

בתור מי שעבדה תקופה בתכנון ועיצוב מטבחים בלבד, אני חייבת לומר לך שהרעיון הזה הוא מקסים, אבל יכול להיות מאוד בעייתי. כבר נאמר לך שהעומק של האי כשהוא גדול יהיה בעייתי. לא לחינם העומק שיש המקובל הוא סביב ה- 60 ס"מ, כיוון שיד של אדם נורמאלי מגיע במפתח שלה לעומק זה בצורה טובה בד"כ. לכן אי, שמן הסתם יהיה חייב להיות עמוק בהרבה (כי הוא יכיל בתוכו את כל המטבח), יהיה מסורבל ולא נוח. דמייני לך סיטואציה בה את מכינה ארוחה גדולה שכוללת הרבה מנות, את חותכת קוצצת ולאט לאט אחד הכילים נדחף וזז לכיוון המרכז, ופתאום כשאת צריכה אותו את לא מגיע אליו עם יד מושטת, ואת צריכה לקחת כסא כדי להגיע... בעייתי נכון? עוד דבר שעובר לי בראש, שאני חושבת שעוד לא נאמר, הוא כיוון התנועה של הגוף. תדמייני לך מצב בו את עובדת בקצב, ואת נדרשת לזוז מהר מצדו האחד של משטח העבודה לצד השני. עכשיו תדמייני מטבח "ר" או מטבח "ח", במקרים אלו ההתקדמות לגוף היא "טבעית", אך לנוע במהירות ויעילות *סביב* משהו, גורמת לך לנוע על צידך תוך כיפוף הגב קלות ורכינה קדימה... אני לא יודעת אם אני ממש מובנת, כי קצת קשה להסביר את זה בכתב ולא בע"פ (ולא בהדגמה חיה
), אבל תנסי לדמיין את סוגי המטבחים ולנוע בחלל בהתאם- ואני חושבת שכך תביני על מה אני מדברת... את יכולה ממש לקבל מזה כאב גב עם הזמן... שיהיה בהצלחה!
 

טלי שלו

New member
הבנתי בדיוק למה התכוונת

רק שהמשטח (מבחינת האורך) יהיה ממש גדול מכל צד, ומקרים של ארוחות גדולות, הם לא עניין יומיומי, ובגללם להרוס את הפנטזיה ?
אגב, מי שראה הבוקר את תוכנית הבישול "נייג'לה נותנת ביס" בערוץ 2, זהו פחות או יותר התכנון של המטבח. פרט שאולי יהיה קצת משמעותי- אנחנו אנשים ארוכים מאוד
ממש לא בגבהים סטנדרטיים, כיום עומק ארונות המטבח הוא 70 ס"מ וישנם שני חלונות עם אדן חלון של עוד 40 ס"מ, שהם בעצם משמשים כמדפים, ואנחנו מגיעים עד לבקבוק האחרון שבמדף ללא מאמץ מיותר (
) ועכשיו הולכת לצלם את המטבח הקיים, כדי להמחיש לנועה את המרחב, כמו שהבטחתי אהההה, עוד משו- כל האיבזור במטבח מרגיש שהוכים להחליף אותו, הברז נתקע , הצירים של הדלתות מרעישים פתאום, מגירות לא מוכנות להיסגר ללא דחיפה מסיבית, נראה לכם שהם נעלבו ויצאו בשביתה?
 

טלי שלו

New member
אז הנה התמונות

ומאוד מתנצלת על האיכות (אחד הדברים שאני הכי לא מסתדרת איתו הוא צילום), אבל זו התמונה היחידה שהצלחתי לצלם שמעבירה פחות או יותר את הגודל - כיום ממול למטבח ישנה פינת ישיבה שהולכת להיות מבוטלת ולהיכנס למטבח, כי היא אינה בשימוש
 

melodynoa

New member
מטבח די קטן...

אני אישית לא רואה איך את מכניסה שם עוד אי, אפילו שאמרת שאת רוצה להרוס. צריך בשביל זה מטבח קצת יותר גדול. אבל... התייחסתי כי צרפת לי תמונות, ולא רציתי להתעלם, אבל האמת היא שאנשים עם הרבה יותר נסיון במטבח (המטבח הוא אוייבי, רק היום שרפתי עוף שלם) ואנשים עם נסיון בתכנון מבטח עוזרים לך, אז אני אפרוש מהדיון...
 

uvls

New member
מידות

טלי, שלחי את מידות החלל. תמונה אינה מספיקה.
 
למעלה