עוד מחשבות בקשר לאי וארונות מטבח
לי אישית, מטבח ללא ארונות עליוניים נראה ריק וזה מקום טוב ורחב שלא מנוצל. אבל אצלי בבית לדוגמא, יש ארונות ישנים, כשהעליוניים מאוד גבוהים, בעלי 3 מדפים לרוחב, שרק כדי להגיע לשני צריך לעמוד על קצה האצבעות, והדבר הכי מרגיז, זה כשהם לא סגורים, חוטפים מהפינה שלהם מכה בראש - וזה לא נעים... לעומת זאת, להורים שלי יש מטבח גדול, מסורתי, מעץ, שתוכנן ונבנה במיוחד ע"י נגרים, והוא מזה טוב, ואגב, אין לו משטח שיש, אלא עץ, זה מוריד את העלויות בהרבה. אני אצלם את זה פעם כשאני אלך לבקר אותם. אצלם הארונות הגבוהים הם לא כל כך גבוהים, ואפשר להגיע בקלות למדף השני מביניהם, והם גם פחות עמוקים מהארונות התחתוניים. בקשר לאי - זה נורא יפה. אם ארונות מטבח צמודים לקיר עובדים על כך הרבה שנים, אולי זו באמת התשובה הפונקציונלית והנוחה ביותר. את יכולה אגב, גם וגם. גם ארונות קיר, וגם תוספת של אי, שבעיקרו מתוכנן לישיבה, ובתור צ'ופר יש בו גם מקום אחסון. אבל לא הייתי שמה שם קולט אדים, כיריים או כיור. כדי שתוכלי ביום מן בימים להסיר אותו בקלות. עוד דבר, לי מאוד מאוד חשוב חלון מעל משטח העבודה. גם בגלל שבקיץ יכול להיות מאוד חם, גם ליציאת ריחות, גם כדי לקבל נוף יפה בזמן העבודה, ובשבילי מטבח בלי חלון גדול או מאורך אופקי מעל הכיור זה מינוס גדול. אי מאסיבי שיש מעליו קולט אדים, כיריים וכיור, והוא עוד משמש לפינת ישיבה... זה מין ניצול גרוע של המרחב, זה קצת קלסטרופובי, קשה לדבר תוך כדי עם מישהו שיושב בסלון או במקום אחר, ועושה הפרדה, מחיצה, לדעתי לא רצויה. אבל יכול להיות שלך יש סדר עדיפויות אחר. אצלי לדוגמא, בא קודם על המרחב, ואני זקוקה למרחב, אחר כך הפונקציונליות ואחר כך היופי. אני לא אשים אלמנט של יופי על חשבון מרחב, כי זה נקשר למצבי רוח. לעבוד במטבח קלסטרופובי זה יכול להפיע הרבה על מצב הרוח וההנאה מהעבודה במטבח. אני לא יודעת מה גדול המטבח והבית שלך, אבל אם את מתעקשת על אי מאסיבי עם כל התוספות, חשבי על להצמיד אותו לאחד הקירות ואולי על לבנות אותו מחומרים לא מכבידים כמו עץ מלא ועבה בצבע עץ כהה. צירפתי סקיצה של המטבח של הורי, דלדעתי הוא המטבח הכי טיב שיש, אולי לא הכי יפה, אבל הוא באמת מאוד נוח ומרווח.