אוקי אחת ולתמיד "תרגול משקאות"

Sany b

New member
אוקי אחת ולתמיד "תרגול משקאות" ../images/Emo70.gif

אני שומע את זה המון , זו בעצם שיטת מכירה של הקורס... הרי כל אחד שעבר את הקורס וודאי יסכים איתי שאין דבר כזה "תרגול אלכוהול אמיתי " ... ובמיוחד לא משקאות תוצרת חוץ
אני בוגר "ברטנדר" (ת"א של עופר הגדול) ושם תירגלנו על מים עם צבעים... אבל לפני כל תרגול טעמנו את המשקה, העברנו בינינו וחווינו את הדעת. אני בטוח שבתרגול מאלכוהול אמיתי יש מן הבזבו, הרי צריך כמות אנשים כפולה ומכופלת מקמות המשקאות בכדי לשתות את כל הקוקטילים . מה גם שזה יעלה הון עתק ואז קורס ברמנים יעלה עשרות אלפי שקלים... יש לציין שבקורס שלי יצאנו מספיק שיכורים אחרי 8 שעות לימוד וטעימת כ"כ הרבה משקאות.... נו מה באמת נראה לכם
ושלא יעבדו עליכם
 

Symbolic

New member
אתה טועה

עשיתי קורס בבארמאסטר וידי לא נגעה במשהו שהוא לא אלכוהול אמיתי. אפילו ש-15 איש עושים תרגול "משקאות שמנת" לדוגמא, וכל אחד צריך להכין 3-4, אז כן, היו בסוף על השולחן 50-60 קוקטיילים אמיתיים לחלוטין עם אלכוהול אמיתי (זול מן הסתם, אבל אמיתי) ואנשים שתו, אבל גם הרבה בוזבז.. היו כאלה שהיו משתכרים בשיעורים, היה מצחיק למדי... לתרגל עם אלכוהול אמיתי זה מעולה, כי אתה טועם מה שאתה עושה ומקבל אמת מידה אמיתית אין יצא לך, ולא "איך זה נראה"..
 

Symbolic

New member
מיותר לציין שכל שיעור היה תרגולים

לפעמים אפילו 2 או יותר. היו שיעורים, במיוחד במרתונים לפני המבחן שקבוצה של 15 איש הכינה סביבות 100 קוקטיילים. הדבר היחידי שלא מתרגלים עם אלכוהול זה "צורות הגשה", שמן הסתם אם אתה מתרגל הגשה של רמי מרטן אקס או, אתה לא באמת תיקח את הבקבוק ותמזוג. בתרגול כזה היה לידינו בקבוק עם מים, והתרגול היה לקחת את הכוס המתאימה, לשים תוספות אם צריך (קרח/לימון/סטירר/אנערף), להוריד מהדיספלי את הבקבוק המקורי (ככה שתראה שאתה יודע לזהות את הבקבוק ולא סתם בתיאוריה), אבל המזיגה עצמה לפי הכמות הנדרשת (60 מ"ל לצורת הגשה) נעשתה עם מים, כמובן (מהבקבוק)
 

ערןGS

New member
סאני יקירי.

בברטנדטר אוהבים להשמיץ אותנו. בעיקר כי נכנסנו בהם חזק, ובזמן שהם בקושי מחזיקים שלושה סניפים, אנחנו כבר פתחנו את העשירי... כך הם גם מרעילים את הבוגרים שלהם, שברמסטר שקרנים, ואין דבר כזה אלכוהול אמיתי... בגלל שאני מכיר אותך מהקומונות השונות (קומומור) ופורומי האופנועים, אני מזמין אותך אלינו לראות בעיניים איך החניכים מתרגלים אך ורק עם אלכוהול. ו"אפילו" תוצרת חוץ. הבעיה בתרגול ללא אלכוהול, (או הכנת משקה אך ורק על ידי המדריך) היא בחוסר בטחון שיש לחניכים לגבי אלכוהול. הם נתקלים בו בפעם הראשונה רק במהלך ההתלמדות על בר לאחר הקורס. כמו כן, אתה מסכים איתי שלמשקאות שונים תכונות שונות, כגון אייריש קרים או שמנת שנמזגים יותר לאט עקב הסמיכות, וגם "נדבקים" לג'יגר, צריך להרגיל חניכים להתייחס אליהם שונה במהלך הכנת הקוקטייל, כמו כן על נקיון כל הכלים לאחר עבודה עם משקאות אלה... בנוסף, כאשר אתה מתרגל עם צבעי מאכל אתה לא יודע איך יצא לך הקוקטייל. אצלנו המדריכים טועמים כל משקה שיוצא, ומתקנים טעויות. בלי אלכוהול יכול להיות שתגרור טעות (נניח בתזמון מזיגה חופשית) במהלך כל הקורס... מבחינת העלות. אם תעשה חישוב, תגלה שהעלות של אלכוהול לא אסטרונומית, ועובדה שאנחנו מחזיקים מעמד, ויותר מזה, רק צומחים ופורחים. מסתבר שכן משתלם לתרגל עם אלכוהול, עובדה שבי"ס גדול אחר שלא מתרגל עם אלכוהול עומד בפני פשיטת רגל. נ.ב. השיטה של 8 שעות שיעור גרועה! בתחילת הדרך גם בברמסטר היו שיעורים ארוכים, הבעיה איתם היא בהשפעה של האלכוהול. כפי שאתה מכיר אלכוהול בתחילה משמש כ"אפר" כלומר ממריץ, אך לאחר שעתיים, שלוש הופך להיות "דאונר" מה שגורם להמון חניכים "לצנוח" בשעה החמישית שישית של הקורס. ובלי קשר לאלכוהול, מי יכול להשאר מרוכז אחרי 5-6 שעות?? בקיצור, אני מזמין אותך כאורח שלי, לבוא ולראות את האמת, ולשנות את הדיעה שהנחילו לך שם בברטנדר... מקווה לראות אותך, ואני מבטיח שלא תתאכזב...
 
לא בכל מקום

הפעם היחידה בקורס שלי {שהיה ממזמן ] שתרגלנו עם מים זה היה כדי להסביר לכולם ספירה של מנה בלי להשתמש בכוס מדידה כל השאר היה אם אלכוהול אמיתי אומנם זול {וגם לא תמיד } אבל רק עם אלכוהול וכולם שתו כל הזמן בקיצור יצאנו שיכורים אחרי כל שיעור ועוד הלכנו לשתות אחרי זה ולאכול היה קורס מצחיק
 

Symbolic

New member
אין פה קטע של להסכים או לא!

בבארמאסטר משתמשים רק באלכוהול אמיתי נקודה. הייתי שם, עשיתי שם קורס. זה לא שקר או משהו כזה. תאמינו לי. אני לא היחצ"ן של בארמאסטר, ואם הייתי משלם כסף והיה מובטח לי אלכוהול אמיתי ולא הייתי מקבל, כנראה שלא הייתי מדבר בשבח רב על הב"ס שלמדתי בו. הקורס היה על הכיפאק, הכנתי הרבה מאוד קוקטיילים מכל הסוגים והמינים, ואני ממליץ ללא ספק - בארמאסטר.
 

Symbolic

New member
ואגב

בספיד רק של התרגולים, היו כמה משקאות יקרים יחסית שרוקנו אותם ללא הכרה, רק בשביל הקוקטייל הספציפי. לתרגול פשוט ורגיל, שיש בכל שיעור, היה בקבוק גליאנו כדי להכין גולדן קאדילק כמו שצריך ולטעום אותו איך שהוא צריך לצאת. בלי תחליפים בלי בולשיט. גם האייריש קרים היה קולינס, שהוא ממש לא הזול ביותר, והוא נשפך כמו מים בקוקטלי שמנת. אגב - מה זה התחרות המטומטמת האלה בין בתי הספר?? אני בטוח שהשלושה המובילים בשוק - בארמאסטר, זמן אמיתי, וברטנדר הם אחלה קורסים, ובכולם אנשים נהנים ועושים חיים ויוצאים עם ידע.. באמת יש הרבה קורסים קקמייקה, אבל ה-3 המובילים הם לא סתם.. אני לא חושב שבצורה גורפת אפשר להגיד ש"בארמאסטר מוציא בארמנים יותר מוכשרים" או משהו כזה, שהרי ברמן זה גם הרבה באישיות, לא רק לשנן קוקטיילים. זה הרבה ניסיון והרבה מעבר. מה שכן הקורס נותן בסיס, ואני בטוח שבכל שלושת הקורסים מקבלים אחלה בסיס, שהוא גם בטח די דומה...
 

shiri9

New member
../images/Emo45.gif מסכימה איתך לגמרי!

די כבר לריב איזה בית ספר יותר טוב, אין כאן אף אחד שעשה (לא בא לשיעור אחד להסתכל) את הקורס בכל אחד משלושת בתי הספר, אי אפשר להשוות. וזה גם לא משנה, כי בקורס אנחנו מקבלים רק את הבסיס, יכולים לצאת מהקורס ברמנים טובים מאוד וגם גרועים מאוד, זה תלוי באופי של הבנאדם, בהשקעה שלו ובמה שהוא עושה עם זה אחר כך. וכמה הבדל כבר יכול להיות בבסיס שכל אחד מהשלושה נותנים? העיקר שעשינו את הקורס ונהנו ולמדנו. ודרך אגב, בקשר להודעה של סאני ב שלא מתרגלים עם אלכוהול בברטנדר, זה לא מדויק. נכון, את רוב התרגולים עושים עם מים, אבל יצא לנו להכין בקורס כבר כמה קוקטיילים מאלכוהול אמיתי וכמובן לשתות אותם אח"כ.
 

Sany b

New member
כמו שחשבתי "זמן-אמיתי"

שאלתי היום ברמן שעובד איתי והוא אמר שאצלהם בזמן-אמיתי הראו להם איך מכינים את הקוקטייל על בסיס אלכוהול אמיתי , אבל את המזיגות של התירגול הם היו עושים במים וצבע... הוא גם הוסיף "צריך להיות דביל כדי לשפוך כ"כ הרבה אלכוהול, זה בזבוז"
 

בשבישית

New member
אלכוהול אמיתי

אני פשוט בהלם שהוא אמר דבר כזה. זה ממש לא דבילי לתרגל עם אלכוהול אמיתי. אני חושבת שאם אני מתרגלת עם אלכוהול אמיתי אני מרגישה את הדבר האמיתי וחוץ מזה אני משח[למת על קורס ברמה כסף ולא הרבה. אני עשיתי בלימון ביה"ס לברמנים וממש נהנתי ממליצה בחום
 

בשבישית

New member
אלכוהול אמיתי

אני פשוט בהלם שהוא אמר דבר כזה. זה ממש לא דבילי לתרגל עם אלכוהול אמיתי. אני חושבת שאם אני מתרגלת עם אלכוהול אמיתי אני מרגישה את הדבר האמיתי וחוץ מזה אני משח[למת על קורס ברמה כסף ולא הרבה. אני עשיתי בלימון ביה"ס לברמנים וממש נהנתי ממליצה בחום
 

נח1

New member
לגביי תרגול משקאות

אז בניגוד אלייך, אני בוגרת "ברמאסטר" ואני כן רואה חשיבות גדולה בתרגול קוקטיילים עם אלכוהול אמיתי ואנחנו תרגלנו את כל הקוקטיילים שלנו עם אלכוהול אמיתי... בלי צבעי מאכל בכלל. החשיבות בעיניי של תרגול עם אלכוהול אמיתי הוא גם לעמוד על הדקויות ועל החשיבות במינון של כל מרכיב ומרכיב בקוקטייל... כי ככה כשמישהו טעה במינון/מרכיב של קוקטייל, טעמנו והרגשנו מה קורה כשיש טעות ולעומת זאת כשמכינים את הקוקטייל כמו שצריך אז הרגשנו את ההתחברות ההגיונית של הטעמים. חוץ מזה, לכל מרכיבי הקוקטיילים (אלכוהול, מיצים, סירופים למינהם) יש משקל סגולי מסויים, וחלק חשוב הוא לראות איך המרכיבים "מתיישבים" בקוקטייל שנמזג ישירות לכוס, לדוגמא. (אה כן, לא קוראים לי נח...:) אני פשוט לא יודעת איך משנים שם משתמש...)
 

נח1

New member
יש מצב שאת עובדת בלימון ולא בוגרת??

תראי... אני אקח את ההערה שלך כמחמאה... כי סך הכל לא סתם עשיתי קורס ברמנים רק בשביל הכיף (נהניתי מכל רגע, שלא יהיו טעויות), אני באמת אוהבת את עולם האלכוהול ומשתדלת ללמוד ולהתפתח בנושא כמה שאני רק יכולה...ולהיות מדריכה בבית ספר לברמנים לדעתי, זו אחלה עבודה, אבל אני רק בתחילת דרכי, אז אולי בעתיד הרחוק... כרגע, בכל אופן, אני רק מברמנת להנאתי (ולמחייתי כמובן!)...
 

בשבישית

New member
../images/Emo124.gifנח 1 שומע עבור....

אל תגנבי לי את המשפטים ולא אני לא עובדת בלימון. אני בכלל ממלצרת עשית י קורס בלימון בשביל הידע האישי שלי ולא בשביל לעבוד בזה. אבל נראה לי שאת עמוק בתוך ה-
....
 

עודף

New member
גם בזמן אמיתי זה ככה

אם אנחנו טועמים הכל ורואים איך פחות או יותר המרקם והצבע על אמת אז מה הבעיה שאת התירגולים השוטפים שצריך וכדאי לתרגל מלא יהיו עם מים וצבע כדי שבאמת נוכל לתרגל כמה שצריך?
 
למעלה