אוקי אניל ומד גלים...אני מבין את התאוריה

ran 15

New member
אוקי אניל ומד גלים...אני מבין את התאוריה

נהדר , משמעות הדבר שאני יודע מה קורה לו בהתאבכות , אני מבין את התנועה ואני מבין את כל מה שאני אמור להבין בשביל הבגרות
[ אחרי הצבא נדע יותר..בתקוה להוציא תואר בתחום היפייפה הזה..] בקיצור , אני ניגש לנוסחאול ומשום המ אני "נופל" ... הנוחא הכללית של גלים שאומרת - (y(x,t)=Sin(KX-wt......השאלה שלי היא מאוד פשוטה - מה זה KX???....מה הוא מסמל ומה הוא נותן לי בעצם !??. מה זה K ?...אני מניח שאין הכוונה לקבוע קולון...אם כך , אז מה הוא !??.... סורי על החפירה

kozakish

New member
תשובה קצרה

K מסמן את "מהירות הגל" וX מסמן את המיקום שלו בציר X. קבל לינק שאמור להסביר לך בערך איך העניין פועל: http://www.ngsir.netfirms.com/englishhtm/TwaveA.htm יש שם 3 כפתורים: Amplitude- זה הקבוע שבו אתה מכפיל את הסינוס שלך. Wavelength - זה מבחינתך אחד חלקי K. Frequency - זה w אצלך. והמיקום על ציר ה-X זה בעצם איפה אתה במסך. בקישור תוכל לשנות כל אחד מהפרמטרים ולראות איך זה משפיע על הגל.

ran 15

New member
אמממ...הבנתי איך האו משפיע..

אבל מה זה מייצג ? ואיך זה נכנס לתמונה ה- KX ???

הסבר קצר,

כאשר אתה מסתכל על גל, ניקח גל בבריכה לדוגמא, אז בכול נקודה ונקודה במרחב חלקיקי המים מתנהגים בצורה שונה. כלומר, לכל מולקולה של מים יש מהירות ומקום שונה. מה שהופך את הערבוב הזה לגל היא העובדה שההתנהגות הזאת היא מחזורית. לכן, כדי לתאר התנהגות גלית אתה צריך לומר איפה על הגל התה יושב ובאיזה זמן. קח למשל את אחת המולקולות של המים. היא עולה ויורדת במהירויות שונות כתלות במיקומה בגל ובנקודת הזמן הנוחכית.

אמִיר

New member
אתה יודע מה זה w?

גל זה משהו שמתקדם גם בזמן (אם אתה מסתכל על הגל בנקודה מסויימת, אתה תראה אותו עולה ויורד), וגם במרחב (אם תעצור את השעון, אתה תראה צורה גלית לאורך הציר שלך- x). בעוד שw מתאר את התדר של הגל בזמן (כמה זמן לוקח לו לעלות ולרדת כשאתה מסתכל בנקודה מסויימת), k מתאר את התדר שלו במרחב (מה המרחק שלוקח לו לעלות ולרדת, כאשר אתה מסתכל בזמן מסויים). והתשובות האחרות גם טובות

ran 15

New member
תודה רבה לשניכם ....הבנתי אך יש עוד תהייה..

סוף סוף... אוקי , באחד התרגילים האחרונים שעשיתי , נתון מקור וממנו זה עובר בין שני סדקים ..זה בסדר ,זה היה ברור ומובן... אך באחד הסעיפים אמרו שהכפילו את התדירות ב-2.. אז הייתי בטוח כי אורך הגל ישאר , ואילו מהירות ההתפשטות שלו תשתנה עקב השינוי בתדירות , מה שמסתבר כלא נכון. אלא מהירות ההתפשטות נשארת אך אורך הגל קטן (בדיוק פי 2). השאלה שלי מתי ואיך אני יודע מה משתנה ולמה ? נניח כי נתונים לי מהירות, תדירות ואורך גל : אם אני משנה את אורך הגל , מה ישנתה , ולמה ? אם אני משנה את התדירות , מה ישתנה ולמה ? ואם אני משנה את המהירות , מה ישתנה ולמה ? כנראה שפספסתי את פה איזהשהי נקודה חשובה..אם מישהו יוכל לעזור לי לחדד אותה , אני אודה לו מאוד

אני מניח שאתה מתכוון לניסוי יאנג

זה הניסוי שבו רואים התאבכות של אור. בכל אופן, הסיבה שכשמכפילים את התדר אורך הגל קטן אבל המהירות נשארת קבועה (מתוך המשוואה מהירות=אורך גל*תדר) היא שמהירות האור קבועה בריק קבועה. לכן אין לך התלבטות - מהירות האור קבועה.

ran 15

New member
או קי ..אז אם כך שאלה..

ניקח גל , לדוגמא במים. ידוע שיש לו מהירות C כלשהי... אם אני אקח את אורכו ואת התדירות שלו ואשנה אותן במידה ואני יכול , אך אל ביחס שהתבטל (כוונה שאם הגדלתי את זה ב-2 אז גם את זה ב-2\1..לדוגמא) אז אני מאמין שמהירות תשתנה , אם נניח לגל הראשוני שלי נוכל לקרוא גל אלפא כלשהו..האם לאחר ה"משחק" שעשיתי בגל , קיבלתי גל שיש לו קשר לגל הקודם שזה פשוט משנה לגמרי את הגל... טיפה חפרתי , אני מודה...אבל זה עכשיו מתוך עניין
...תודה רבה על התשובות.

בא נעשה קצת סדר...

ראשית, גל אלקטרומגנטי (כלומר, אור) וגל במים שונים בתכלית. לגבי גל אור - מהירותו קבועה, ללא קשר לתדר. נקודה. שנית, לגבי גל במים, זה יותר עדין ויש להבדיל בין גל אורכי (גל קול) וגל רוחבי (כמו גלים בים). בקירוב טוב מאד, גל קול הוא בעל מהירות קבועה, היא מהירות הקול, שתלויה רק בתכונות החומר, לא בתדר הגל. לגבי גל רוחבי במים, דווקא יש תלות בין התדר והמהירות. יחס זה נקרא דיספרסיה.

ran 15

New member
../images/Emo45.gif תודה...../images/Emo13.gif עזרתם לי המון....

למעלה