אוקי אנשים... שאלה!

Nightwish-boy

New member
אוקי אנשים... שאלה!

אני לא צמחוני (למרות שהנושא קרוב לליבי) וזאת בין השאר מסיבות אידאולוגיות (לא, אני לא רוצה להתחיל ויכוח עכשיו, לא ביומולדת שלי, חכו יום אחד ואז תוכלו לסקול אותי כרצונכם) ובין השאר בגלל העובדה שפירות, ואין לי מושג למה, פשוט מגעילים אותי. הטעם דוחה אותי. אותו דבר לגבי לא מעט ירקות. והשאלונת שלי היא האם צמחוני (למקרה שלפתע אני אחליט "פאק דה אידיאולוגיה, הם צודקים לגמרי") יכול להתקיים ללא פירות ועם כמות ירקות מוגבלת למדי? תודה מראש שלכם
דור

rasta27

New member
זה נושא בעייתי

כמובן שאפשר. אפשר גם בלי לחם. לא מתים מזה. העניין הוא שבפירות וירקות יש ויטמינים ומינרלים שחיוניים לנו אז אם תחליטי לא לאכול ירקות אז תצטרכי לקחת מולטי ויטמין בשביל שלא יהיו חסרים. כי חסרים בויטמינים יכולים לגרום לבעיות קשות. למה שלא תנסי לאכול ירקות בצורות שונות? כמו למשל בסגנון תאילנדי מוקפץ עם אטריות או בפשטידה או על הגריל? יש אלף ואחד צורות לאכול ירקות ויש המון ספרי בישול על ירקות. שווה לנסות. בתיאבון

Nightwish-boy

New member
מתי בדיוק שיניתי את מיני?

שים לב לניק שלי... למה אתה פונה אלי בלשון נקבה? תודה על ההצעות... אבל פירות הרבה יותר בעייתיים מירקות, כי ירקות אני עוד אוכל חלק, פירות בכלל לא. זה מגעיל אותי, מסיבות שאינן ברורות לי (כל אחד והסטיות שלו). יש לך רעיונות מה עושים בקשר לזה? תודה מראש שלך
דור

Talia E

New member
אם

אתה אוכל מגוון ירקות - הפירות לא יחסרו לגופך [כמעט]. בכל מקרה, אכילת בשר לא משלימה את מה שאתה לא מקבל כתוצאה מאי אכילת פירות...

Talia E

New member
אגב

אני מאז שאני זוכרת את עצמי מתה על פירות!... יאאאמממייי!!!... איזה טעם ואיזה כח חיים! ירקות מסויימים - הייתי צריכה ללמוד לאהוב... מה בדיוק מגעיל אותך בפירות? טעם? מרקם? משהו אחר?

Nightwish-boy

New member
אני VS פירות

טוב דבר ראשון יש לי טראומת ילדות מאמא שלי שהחליפה גרבר ברסק ענבים כשהייתי תינוק קטן וחמוד(?!) ואני בתור תינוק חכם החרמתי מאז את רסק הענבים שלה (עד כאן זכרונות מהבית של דור, אפשר לקום). גם הטעם מגעיל אותי ברוב (נגיד עם אבטיח אין לי בעייה) גם המרקם והמיץ, וגם צורת האכילה שמאוד מאוד דוחה אותי. בעע! ואחד גדול. שלך דור

Talia E

New member
טוב

את כל הדברים שאתה לא אוהב בפירות אני אוהבת! טעם - מרענן! חמוץ/מתוק... ייחודי! מרקם - טוב, כאן זה מגוון, אבל לרוב הוא נחמד מאד בעיני... פריך... מיץ - מרווה! צורת האכילה - זה דבר שאפשר לשנות; לחתוך לקוביות, למשל, או להכניס לסלט (כן, סלט רגיל! - הסלט המדהים ביותר שאכלתי אי פעם היה סלט עם חסה, בצל, אפרסק ופירות יער!). לא הבנתי מה הקשר לטראומת ילדות/רסק ענבים (ואם בכלל היית רציני) - אבל בכל מקרה שקשור לילדות ולבגרות שלנו, אנו יכולים לבחור אם ללכת הלאה, או להישאר שבויי/קורבנות השפעות העבר ולהאשים אחרים...

Nightwish-boy

New member
טווווווב...

לגבי הסיפור עם הרסק ענבים- זה היה אומנם בהומור, אבל הסיפור אמיתי לגמרי. ובכל מקרה, כל אחד והטעם שלו... כל מה שרשמת גורם לי לבחילה קלה (במיוחד הטעם ה"ייחודי"). מצטער, אבל עם פירות זה כבר אבוד. מה שמעניין אותי לדעת זה אם יש דרך כלשהי לעקוף את המכשול המאוד רציני הזה. תודה בכל מקרה. שלך
דור

Nightwish-boy

New member
הממ...

עגבניות (והרבה!) תות שדה (ירק או פרי?) תפו"א, עם מלפפונים, גזר וחסה אין לי שום בעייה, חצילים (בפשטידה, יאמי!) אפונה ובצל. אני מתבסס בעיקר על עגבניות ואוכל אותן פעם ביום בדרך כלל. ולא עניתי לך שם מקודם... אני מפחד שאם אני לא אוכל גם בשר, התזונה שלי תהיה מאוד מאוד מוגבלת, מה שיגרום לי להרבה יותר בעיות. וכעת לתוצאות... אני החוליה החלשה? שלך
דור

Talia E

New member
אז ככה

בגדול, נראה בסדר - אם כי מה שתוסיף מה טוב (מילת המפתח - גיוון). עגבניות, עם זה שהן שייכות למשפחת הסולנים שהיא די בעייתית, מכילות הרבה מאד ויטמין C! מה דעתך על פטרוזיליה/כוסברה/שמיר ושותפיו הירוקים? פלפלים? תות שדה, אגב, הוא פרי... שגם בו יש ויטמין C. אתה אוהב קטניות? עדשים, שעועית וכו´ איזה דגנים אתה אוכל? ועכשיו לשאלה המרכזית: למה אתה מתכוון כשאתה אומר "תזונה מוגבלת"?

Nightwish-boy

New member
תזונה מוגבלת...

בכיתה א´ למדנו על "אבות המזון". ישנן 6 קבוצות, כאשר השישית היא דברי מתיקה, ובלעדיהם אין בעייה מיוחדת להסתדר. אני מוותר כמעט לחלוטין על קבוצת הפירות ועל חלק מקבוצת הירקות. אם אני אהיה צמחוני, אני אוותר לגמרי גם על קבוצת הבשר. נשארנו עם חצי מהקבוצות הדרושות בערך. זאת תזונה מוגבלת. פלפלים למיניהם אני לא אוהב במיוחד, אבל אין לי בעייה לאכול אותם עם משהו. שעועית במרק זה טעים!
. ואפונה גם היא סוג של קטנית. עדשים אני פחות אוהב. דגנים? רק פתיתי תירס לעת עתה (כלומר קורפנלקס) אבל באופן כללי אני מאוד אוהב. פטרוזיליה וכו´ אני לא אוהב (פרט לזעתר). וגיוון אצלי... נו... אני די שמרני מבחינת אוכל (וליברל כמעט בכל תחום אחר). שלך דור

Talia E

New member
קח בחשבון

שהחלוקה הזו אינה תורה מסיני, ובוצעה בסה"כ על-ידי אנשים... שבטוחים שבשר הוא אחד מאבות המזון... הסיבה ששאלתי למה אתה מתכוון במוגבלת, היא שלא הבנתי אם אתה מתכוון במגוון של דברים שאתה יכול לאכול, או משהו אחר... בכל מקרה, אני יכולה לומר לך שמאז היותי צמחונית (ובייחוד מאז שעברתי לגור לבד), התזונה שלי השתפרה לאין ערוך. אני אוכלת מגוון, בריא וטעים!
כאמור, אני לא חושבת שהמחסור בפירות הוא נוראי... וכאמור, אכילת בשר לא משלימה אותו בכל מקרה. ראיתי בהודעה אחרת, שהחלטת להיות צמחוני... בהצלחה לך בדרכך החדשה...

דורון ק

New member
ואם כבר בפירמידות מזון עסקינן

אז דעתי בעניין:USDA הוא מחלקה ממשלטית(מושחטת)וככזאת הוא מושפע מסיבות רבות שביניהם גם כלכליות וכו´-לדעתי פירמידית המזון שהם בנו מבוססת על ידע מדעי מצומצם ביותר ולעיתים שגוי ביותר שלא מקדם אכילה נכונה. מצרף לינק של כתבה של פרופסור וויליאם ווילט-ראש מחלקת התזונה בהרווארד על פירמידת המזון-שגם איתה אני לא מסכים לחלוטין אך היא בוודאי ובוודאי יותר אובייקטיבית ונכונה על בסיס מדעי.

rasta27

New member
מצטער כתבתי בלחץ של זמן והתבלבלתי../images/Emo94.gif

אין לי כוונה להפוך אותך לנקבה (אלא אם כן אתה רוצה מה שלא נראה לי) פשוט הייתי לחוץ בזמן אז לא התעכבתי על הדקויות. בקשר לפירות: אני אישית קרוע על פירות. אין לי בעיה לאכול פירות מבוקר עד ערב. אבטיח, מלון, קיווי, תות, תפוח, ענבים, אגסים - רק מלחשוב על כל אלה מוגשים יפה על צלחת יוצא לי ריר מהאזניים (כמו שאמרת כל אחד והסטיות שלו). גם כאן יש המון רעיונות כמו למשל פירות עם ג´לי, או שייק פירות (אפשר גם קוקטיילים עם או בלי אלכוהול), או עוגת פירות (לטבעונים בלי ביצים), פירות על האש (יש דבר כזה וזה בן זונה של דבר), קרמיםף מוסים, אגסים בתנור, מיץ תפוזים, לימונדה, אשכוליות ועוד (אני רק מתחמם). ארץ ישראל נשתבחה בפירותיה ככתוב ארץ זבת... ימשיך כבודו

Nightwish-boy

New member
מצטער להודיע לך...

אבל ניסיתי ברוב הדרכים שאמרת. שום דבר (ממה שבכלל הכנסתי להכניס לפה) לא הצלחתי. אפילו עוגות בננה... דוחה. בעע גדול! כתוצאה מכך אני צורך ויטמין סי מדי פעם ואני פוחד שצמחונות תחמיר את המצב וגם תגביל מאוד את התזונה שלי (המאוד מוגבלת גם ככה). ככה שכרגע אני נשאר במצבי אוכל-הכל. תקראו לי אגואיסט, אבל לא נראה לי שמישהו כאן היה שותה שתן בשביל האידיאולוגיה (למרות שהוכח שזה בריא). נכון? שלכם
דור

ק א ר ן

New member
אם הברירה הייתה בין שתן לבשר

הייתי נחנקת מהשתן או מתאבדת. אבל לרצוח מישהו במקום? איך אפשר?

למעלה