אוקי אנשים

suki da yo

New member
אוקי אנשים

למרות שההודעה הזו יכולה בהחלט לבוא גם בפורומי מטאל שונים, חשבתי שאתם עשויים להתעניין. אני עכשיו דבוקה לדיסק מהמם של להקה בשם amorphis מדובר בלהקת מטאל, אבל אני לא יכול מטאל-מה ( כמו פאואר-מטאל, בלק-מטאל וכו') כי אני ממש גרועה בהגדרות. הלהקה הפינית המדהימה הזו ( אחת מיני רבות, הפינים פשוט גדולים במוסיקה, תנסו גם את אפוקליפטיקה, אם בא לכם) לקחו את הקלבלה , שזה הספר שבו מרוכזים כל האגדות-המיתולוגיות בתרבות הפינית, הכל בחריזה, ופשוט שרים את זה. כמובן שהם משתמשים בתרגום לאנגלית , ויש כמה עיוותים קטנים שהיו נחוצים כדי שהמקצב ישמר, אבל התרגום לאנגלית הוא ממש לא פחות , ולדברי בחור פיני שאני מכיהר, הוא אפילו מאוד מאוד טוב. מי שראה את ההודעה שכתבתי לרוקבין, השיר kantele הוא דוגמא מעולה, למרות שלא חסרים הרבה אחרים. אז לכל מי שאוהב מוסיקה טיפטיפה אפלה ומלאה עוצמה ( עוצמה, לא ווליום, שימו לב) וכל מי שרוצה איזו הצצה למיתולוגיה הפינית, אני מאוד מאוד ממליצה על הלהקה הזו, ובעיקר על הדיסק tales from a thousand lakes שלמרות שהוא נחשב לנפילה הגדולה שלהם, אני אישית חשבתי שהוא בהחלט אחת הפסגות שלהם. מי שלא מתלהב מהמוסיקה מוזמן בהחלט שנסות לקרוא את הקלבלה, קצת קשה, נכון, אבל עם מילון וקצת מאמץ מקבלים יותר מתמורה מלאה על ההשקעה, באמת!

איזה יופי!

אפוקליפטיקה הם פינים? רגע, אנחנו מדברים על המגניבים עם ההמון צ'לוים וכינורות חשמליים? ואכן, הפינים פשוט טובים - במוסיקה ובעצם בכל דבר אחר. (ראו תמונה מצורפת). אגב, את יודעת איפה אפשר להשיג את הקלבלה? למרות שהיא קצת עיוות של המיתוסים המקוריים, אבל היא הדבר הכי קרוב שאפשר להגיע אליו בלי לטוס לכפרים מבודדים בפינלנד. אגב, אם כבר בקנטלה עיסקנן, אני אצרף קישור מהאתר וירטואל פינלנד, שממנו ניתן להוריד מנגינות באותו כלי נגינה מופלא. ועוד אגב, עוד להקה פינית מ-צ-ו-י-נ-ת היא אדה edda. פשוט טובים. -רובין עוטה המגבת.

suki da yo

New member
אפוקליפטיקה

יקירי נפשי, אהובי ליבי, המטאליסטים המגניבים בעולם, הם ארבעה צלנים ( בדיסק האחרון שזה עתה יצא וזה עתה קניתי רק שלושה) שמנגנים מטאל על צ'לואים. בהתחלה זה רק כיסויים למטאליקה, אח"כ לעוד להקות וגם חומר מקורי. רק בדיסק האחרון הם הוסיפו מתופף ( של סלייר, אם מישהו מכיר) כינורות ופסנתר. את הקלבלה החבר שלי השיג רק דרך אמזון, ולמיטב ידיעתי לא הסכימו להזמין לו את זה מסטימצקי, אז זה קצת בעייתי...

למרות שלרוב אני לא אוהב מטאל

הורדתי ושמעתי את (בתרגום חופשי) "אלף אגמים" ואת "יום חורף שחור", וזו אכן מוזיקה איכותית, לפחות עד כמה שמטאל יכול להיות איכותי. אגב, הייתי רוצה להפנות אותך לעוד להקת מטאל (בערך. אני לא בטוח איך להגדיר אותם). שמם הוא ultima thule. הם משוודיה והם שרים מגוון של שירים מצויינים, שהרבה מהם לקוחים מתוך המיתולוגיה הסקנדינאבית, או וריאציות על שירי עם שוודיים. מומלץ בחום. -רובין עוטה המגבת.

suki da yo

New member
black winter day

הוא השיר הכי יפה שלהם, לטעמי, אבל הוא הרבה פחות מדכא אם לא מכירים את המילים שלו. בעיקרון, אם כן, אז הוא השיר השני הכי עצוב בעולם.

Weirdi

New member
~!!!!~

גם אני שמעתי עליהם בזמן האחרון והם ממש מעולים!!! ומשום מה הייתי בטוחה שאף אחד אחר לא מכיר אותם........ כנראה שטעיתי ואני שמחה על כך!:)

למעלה