אוקי... נושא חשוב!

Juli kleo rullz

New member
אוקי... נושא חשוב! ../images/Emo15.gif

ראיתי מלא הודעות על מה אסור ומה מותר... ואני עוקבת בעקביות (חחחח) אחרי השאלות שמפנים לוטרינר רן מרגלית (וטרינר סוסים) שאלו אותו שם מה אסור לתת לסוס לאכול! הוא ענה הפוך... מה מותר לתת והנה התשובה: "אסור לתת לסוסים לאכול כלום מעבר למזון מרוכז (תערובת סוסים/שעורה וכו) וחציר (דגן /אספסת/תלתן...) כל השאר בעייתי" אני כותבת את זה כי אני יודעת שהרבה נותנים כל מני דברים אחרים לסוסים (אבטיח, במבה (כן יש כאלה) ועוד דברים...) אז זה רק שתדעו... :) כי גם אני הייתי נותנת כל מני דברים לסוסים....

../images/Emo31.gif ../images/Emo128.gif

משמ לא!!!!!!!!!!!!!!!!!! הוטרינר הזה דפוק?! סוסים חייבים (!!!) ירקות ופירות, הם לא יכולים לחיות מתערובת וחציר...
הם חיביים ירקות+פירות!

טוי בוי

New member
פיצי צודקת!../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif

כמה שהתערובת מזינה היא לא תחליף לירק או פרי! נורא חשוב לתת לסוס הרבה דברים מלבד המזון המרוכז כידי לגוון לו את התפריט {גם אתם תסובלים אם תואכלו אותו הדבר באותה כמות כל החיים לא?!} חשוב מאוד לתת להמם המן גזרים וממתקים ושהיה להם כדור מלח {כמובן כל ממתק בכמות} ונורא חשוב להוציא אותם לדשא ציתות מפי שירית: "אתם לא מבינים כמה אושר זה נותן לסוס לאכול 20 דקות דשא".....בעיקר שזה היתה שיצאנו מלא ילדים ולכול אחד היה סוס בצפר שהוא נתן לאו לאכול דשא ואני נתתי לטוי בוי וגלורי להתפלש במנג' {שבונים} עם ראשית בית זה היה כזה חמוד!!!!!

niko girl

New member
כן.....

זה באמת לא כל כך בריא רק שעורה או רק תערובת. חייבים לתת לסוס קצת פירות וירקות (לא עגבניות, וכו') כי זה מחזק את המערכת החיסונית שלו וגם נותן לו יותר ויטמינים!

נ"ש!!!! אנשייםם איזה כיייייייףף ../images/Emo6.gif

מחר אנחנו יוצאים מהחווה 10-11 סוסי בית ספר.. מובילים אותם לרשפון!! ואנחנו עושים שם טיול שטח!!!!! איזה פצצה!!!! אני לא לוקחת את אפולו כי אני יודעת שאם אני יצא איתו הסוס יחזור לבד לחווה!!.. אז אני לוקחת סוס בצפר... ואני יוצאת על יקי!! זה הסוס הכי פצצה לטיולים אני מתה על הסוס הזה!! הוא די מבוגר... 15-20.. אבל הוא תותחח בטיולים1!! ואנחנו נפגשים ב-8 וחצי בבוקר בחווה בג'וקי קלאב.. וזה יהייה ממש כיייףףףף וליאון יוצא איתנו!! קיצררר אני מאושרת!

חחחח תהני בובע!

אבל פעם הבאה תנסי לשים את זה בשירשור אוף טוב? את חייבת לקחת מצלמה או משו!!!!!! בעע כיף לך לי יש בר מצווה על הבוקר ועכשיו אני הולכת לפגוש אותו ביש!

niko girl

New member
יוו איזה כיף לך!!!!!!!

אני הייתי מתה לצאת לטיול כאזה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אז תהני!!!!!!!!! ותבלי!!! heve a good time !!!!!!!!!!!

טוי בוי

New member
חחבל!

אני לא היה שם לראות אתכם!!!!!!! אם היתי נכנסת אתמול אולי היתי יכולה להגיע לחווה לא נורא תהנו!!! יש שם אחלה שטחים לטיל!!! אםם טילי בחווה!! טוב שתחזרי ספרי איך היה!!!!!!!!

GrEeNwOmAn

New member
התבלבלתי קודם בסימנים.../images/Emo31.gif

סוס חייב לאכול פירות וירקות. זה אומר שאם הוא במרעה- איען לו שם דשא? הם תמיד אוכלים מהדשא והכל. מי יאסור עליהם את זה? ובטבע מה הם אכלו\אוכלים? זה פשוט דפוק. NOT

TauraMan

New member
אני דווקא מסכימה ../images/Emo20.gif../images/Emo176.gif

לסוסים יש קיבה רגישה ועדיף לא לבלגן עם יותר מדי דברים. לתת להם את ה"דיאטה" הקבועה שלהם שכוללת מזון מרוכז וחציר וכמות מים חופשית. אם הסוס צריך ויטמינים, אפשר לתת לו תוספי מזון. יש סוסים שמגיבים לא טוב לירק ולפרות, זה יכול לגרום לשלשולים ולקוליקים. עדיף לא לשחק עם הקיבה של הסוס...

למעלה