אוקי, קבלו תיקון + הבהרות

אוקי, קבלו תיקון + הבהרות

משיחה שהייתה לי עם אמיר ארד - מנחה העלילה של הסאגה הרשמית של הארגון, ומשיחות נוספות שהיו לי עם שמוליק קרן ועם איילת כץ, להלן מספר הבהרות. |הארגון:
הארגון האמור יתמוך בעונתו הראשונה בכל יזם במעוניין להקים מת"ח מבוסס פנטסיאה.
הארגון יוציא בנוסף סדרת משחקים משלו - הסאגה. הדבר הבא:
הדבר הבא, הוא מפעל פרטי שלי (רדגסט),
הודעות עליו נתנו הרבה לפני שהפורום האמור החל להיפגש
הפורום החליט שלא לאמץ את ´הדבר-הבא´ כסאגת המשחקים שלו, גם בידיעה שאני לא אוותר על ´הדבר-הבא´, אלא, בנסיבות מרחיקות לכת. עולם הקמפיין של הסאגה:
את עולם הקמפיין של הסאגה ירכז אמיר ארד.
עולם הקמפיין של הסאגה אינו מוכן לקלוט עדיין קבוצות. (מצטער אם הטעתי אי מי מהאנשים, פעלתי מיתוך אי הבנה, ולהלן התנצלותי) פעולותי הבאות בדבר הבא לנוכח 1) ההתלהבות שהתגלתה לרעיון בניית העולם שהצבתי, (בין אם בטלפונים, הודעות אישיות, ואף הודעות בפורום זה) 2) כיוון העבודה שנכנסו אליו מספר קבוצות (שבעיני יהיה זה חטא לעצרו) ולמרות שלא השלמתי את האתר האנטרנטי והדינמי של ´הדבר-הבא´, אני פותח עתה את הדבר הבא בפומבי. - פרטים - בעץ ´הדבר-הבא´.

Ranger One

New member
אמממ...

לפי דעתי זאת התחלה ברגל שמאל לפצל את המשחק שלך מהמשחק הראשי. האם יש הבדלים לוגיסטיים כלשהם? כלומר למשל אם הסאגה נפגשים פעם בחודש והדבר הבא פעם בחודשיים ,אז ברור שאי אפשר לאחד אותם. אבל אם באמת המטרה של הארגון לתמוך במשחקים קטנים, אז זאתי תהיה דוגמה נהדרת. זה יהיה המבחן הראשון של הארגון החדש, האם באמת הוא יצליח לתמוך בצורה מספקת במשחק קטן? אני בהחלט מקווה שכן, למרות שרק הזמן יגיד.

שאלה טובה. ההבדל הוא בשיטות המשחק

השיטה בה בוחר הפורום לשחק היא שיטה שיכתוב אמיר ארד, בעולם שיכתוב אמיר ארד ובחוקים שיכתוב אמיר ארד. ´הדבר-הבא´ הוא רצף עקרונות כוללים לשיטה שתיכתב בידי שחקנים, בעולם שיכתב כולו בידי שחקנים, ובחוקים שיהוו קונצנזוס של שאיפותיהם של שחקנים. מגרש הדיונים לבירור חוקים הוא הפורום הזה. סדנת העיצוב של ממלכות/עולמות/מסדרים/דמויות היא הפורום הזה. כל מי שרוצה עזרה בעיצוב הרעיון שלו ובתקשור מסריו - [email protected] הבהרה: היה בכוונתי לפעול כך, גם לפני שחשבתי שאתמנה למודרטור של הפורום הזה, והמינוי הזה אפילו מקשה עלי. בתור מודרטור אני מנסה לדבר יותר אחריות, כך שהדבר בא על חשבון מרחב הביטוי שלי. בה במידה, מכיוון שאני כבר בנעליים האלה, ומשלם עליהם מחיר כבד, אני לוקח לי את החופש למחוק, לדרוש להעביר, לדרוש להבהיר וכו´ דברים שיושמו לא במקום או לא בצורה הנאותה. הפורום הזה הוא כן המקום להצעות, זה כן המקום לשאלות על דברים לא ברורים. אך זכרו שבניגוד לאתר שנערך בידי מעצב כל שהוא, מה שיכתב כאן הוא הוא ההסטוריה של העולם שארכז בסדרת ´הדבר-הבא´, אנא שמרו אותה נקייה, מנוסחת ועניינית. הבהרה^2: אין זאת אומרת שמי שלא יכול לכתוב יפה מאבד את זכותו להתבטא ולהשפיע. קיים לרשותו לפחות הדוא"ל [email protected], אם לא שאלות מנחות שיקבל ממתעניינים וכו´. בה במידה - זה אכן מומלץ להתייעץ איתי, על מנת להיות מתואמים עם שאר הקבוצות/מסדרים/דמויות, ועל מנת להישמע יפה. אך זה רק מומלץ. מי שחושב שהוא יכול לבד - קדימה

נץבץ - לוחות זמנים

הארגון שם לו לכוונה משחק ב-31 למאי. היום, בשיחתי עם אמיר ובשיחות קודמות עם אנשים שונים צרמה לי ההתרשמות שה-31 במאי הוא תאריך-שוט. אמיר עדיין לא ערוך לקלוט קבוצות בעולמו, ובה במידה שחקנים פרצו קדימה - כולל דמויות דומיננטיות בארגון עצמו - כגון ירון נהרי, שהלואי ולכולם היה הביטחון ויוזמה שלו, ויתכן שלא יקלטו יפה בעולם חמשת הנסיכויות של אמיר. פתאום אנשים נשמעו לי לא בטוחים, פתאום חששות - לא יודע. אני איש של מעשים. אני איש של מחוייבות ונחישות. כך אני רואה עצמי, ולכך אני מתחייב. אני לא אסבול המתנה ארוכה יותר מה-31 במאי. במידה והסאגה לא תיפתח ב-31 במאי - באותו התאריך יצא המשחק הראשון של ´הדבר הבא´, ואבדוק אפשרויות אף מוקדמות מזה. היות ורוב העבודה ב´הדבר-הבא´ היא מרחב ביטוי של שחקנים שותפים לבנייתו הרבה יותר מוחות ויידים. ההספק גדול יותר ומוקדם יותר, ובניגוד לסאגה - אפשרי תוך זמן קצר יותר.

למעלה