אוקי

orensany

New member
אוקי

זמן לשאלה מטופשת אם תסלחו לי ואני די בטוח כי הנושא עלה פה לפחות 10 פעמים אבל לא הייתי כאן...והובכן אני מתעצל לחפש את זה בדפים קודמים בכל מקרה השאלה שלי היא על עניין ההתנסות הרי נאמר כי כל התנסות כשרה ואין דבר שהוא בעצם רע אז(וולא שיש לי פנטזיות על זה, השאלה בא מנסיון להתאים לי תשובה בראש) למה לא לרצוח או לאנוס אם זה יגרום לי להתנסות במשהו חדש? עכשיו אני בתור אדם "הגיוני" אני מודע לכך שזה מעשה בל יעשה שכן אני עוצר חיים של אדם אחר בדרך זו או אחרת אך נגיד איש קל דעת ונוטה לקפריזיות ייקח את המילים הללו כמשמעותן ובאותו אדם יש מין הפגע הרע ורצונו לאנוס מישהי או מישהו האם באמת אפשר להאשים אותו הלא אלוהים בעצמו קרא למצב אנרכיה רוחנית.? אני לא חובב גדול מדי של ממשל וחוקיות למעשה הדבר נראה לי נלאה למדי אבל אם באמת נחייה כמו שאלוהים אמר (אומנם לא במילים מפורשות"לכו תאנסו ותרצחו" אבל אפשר להבין ממילותיו שהוא מרשה להכל לקרות) דברים כאלה שאסורים בחוק המדיני יכולים לקרות וגם ייקרו אז מה שאני שואל באמת האם אפשר להאשים אדם שרצח או אנס מכיוון שהוא מאמין בהתנסות של כל דבר? בכל מקרה רק רציתי להגיד "בוא נעשה לנו חג כמו לפני שנה כי מה שטוב בשבילנו טוב בשביל המדינה: :)

ש ו נ י

New member
ואני מוסיפה לשאלה שלך עוד שאלה

אם אין "צריך" אז הילדים לא ילכו לבצפר ולא ילמדו (כי לא בא להם לעשות מה ש"צריך") ההורים לא ילכו לעבודה ולא תהיה פרנסה שום דבר לא יתפקד אם עושים רק מה ש"בא" ומתחשק באמת איך ניראה? גם ככה אנחנו לא נראים משהו.. נכון שכדאי שהכל יבוא ממודעות ובלה בלה, ומתוך ההבנה של הכדאיות והרווח/הפסד אבל לא כולם חושבים כך וכולנו מעדיפים לעשות בד"כ את הקל והנוח והכיפי שאלה טובה אורן (גמשלי
)

גריני

New member
אכן שאלה נפלאה...

וכמו יהודיה טובה, אני אענה לך בשאלה
: תסתכלי על כל המיליונרים - אלו שיכולים באמת להרשות לעצמם לעשות כל הזמן רק כיפים - האם טוב להם בחיים? שמעת על הנכדה של אונאסיס שהתאבדה? קראת בודאי לא מעט סיפורים על החיים של העשירים מאוד.... את יודעת מה? אני לא מקנאת בהם, בחיי!

אם אין צריך כל מה שנשאר זה - רוצה

וזהו הפתרון לאוטופיה אמיתית, לשלום, לאושר, לביטוי עצמי, ולהתנסות צרופה של אהבה. שברגע שאת מוציאה כל "צריך" ו "חייב" מהחיים שלך,.. הטעות שלך היא שאת מדמיינת שאז התוצאה תיהיה שכולם ישבו בבית ולא יעשו כלום. טעות בידייך. אז אנשים יגלו חופש גדול, שעכשיו שלא צריך לעשות שום דבר. תעלה שאלה אחת. "מה בא לי לעשות?" ויתחברו לטבע שלהם, לילד שבהם, שפעם היה עושה כל מה שהוא רוצה, משחק, מתנסה, מפתח מיומנויות. זה שגשוג אמיתי. הנבילה היא כשאת חושבת שאת צריכה וחייבת. זה כלא. זה דכאון. זה מחלות. זה העיוות. את חופשיה בעולם, אינך חייבת דבר, את יכולה לעשות כל מה שתרצי. מה בא לך לעשות?

ש ו נ י

New member
אני אישית מכירה כמה אנשים/ילדים

במיוחד שאם יגדלו אותם על הרעיון של רוצה ולא של צריך חבל על הזמן, אבל חבל ממיזמן

ש ו נ י

New member
אמרתי שאני מכירה אישית אישית אישית

ויש עם זה בעיה שאין דרישה כלפיהם ושמלמדים אותם לעשות מה שהם רוצים ולא מה שצריך גם מושג ה"כדאיות", כדאי לך כי ייצא לך מזה משהו, כלומר - תוצאות המעשים - לא ממש מדבר אליהם (מכירה גם כמה מבוגרים כאלה) הטיעון הזה לא תמיד משכנע אגב, כמו שאמרתי פו - המציאות לפעמים מאפשרת לך לעשות מה שאתה רוצה לפעמים לו, אז המשפט היפה הזה - אל תעשה מה שצריך / אלא מה שאתה רוצה, לא תמיד מוכיח עצמו במציאות המציאות לא תמיד כזאת נחמדה ולפעמים כן "צריך". נכון שזה "צריך" לדוגמא, לעבוד - כדי לאכול, אז אם אני ר ו צ ה להתפרנס אני צריכה לעבוד, אבל זה בולשיט, זה אותו דבר - זה עדיין צריך

רוצה / צריך

נכון שהצריך זה מגביל אבל ברמת הנפש האם היינו מסוגלים בלי ללא הגבלה וגבולות לחיות ולתת לחיות בהבנה וכבוד ? כאשר אדם רק רוצה , הוא לא בודק אם האחר גם רוצה כי ברגע שהאחר גם רוצה אז הראשון כבר צריך - לא?

כאשר אדם רוצה

זה כל מה שיש.. הוא לא עסוק באחר בכלל. אבל מנסיוני, לפעול מתוך רוצה, זה לפעול מתוך אהבה, לעצמך, והתוצאה של זה היא הרמוניה.

גריני

New member
התשובה היא "קארמה"

או במילים אחרות: "תוצאות טבעיות". כמו שאני מבינה את הדברים - לכל מעשה שלנו יש תוצאה. רצחת מישהו? קיצרת את חייו? יצרת קארמה שלילית עם אותו אדם ותצטרך להיפגש איתו בגלגול אחר ו"לסגור חשבון". הוסבר לי פעם בתקשור, שמטרת החיים שלנו כאן היא (בין היתר) - עלייה באנרגיה. נתינה/קבלה/מעשים "חיוביים" - מוסיפים לנו אנרגיה. ומה שאנחנו מכנים מעשים שליליים - גורע מאיתנו אנרגיה. העניין מאוד פשוט - פלוס או מינוס... מי שרוצה לסיים את עניין הגלגולים וההתנסויות בעולם הפיסי - צריך לסגור מעגלים (הכוונה לרגשות שליליים כמו כעס או טינה לאורך זמן) וצריך פשוט להעלות את הרמה האנרגטית שלו. לשאלה שלך האם אפשר להאשים אדם ברצח וכו' יש תשובה מכיוון סוציולוגי, זה כבר עניינים שלנו כאן, בפיסי, ולי נדמה שאלוהים לא כ"כ מתערב בזה. כאילו אומר לנו: תשברו את הראש לבד... אני את שלי עשיתי, נתתי לכם את זכות הבחירה - עשו בה כהבנתכם. כאשר נגיע לשם - זה כבר סיפור אחר.

אין שום סיבה. אתה חופשי לרצוח.

מבחינת אלוהים, אין שום בעיה בקשר לזה. האפשרות לרצח קיימת ביקום, כי אלוהים איפשר אותה. ועכשיו שאתה יודע שאתה יכול, עולה שאלה.. האם אתה רוצה? מה שכן מבחינה תרבותית יש חוקים, ואם תרצח סביר להניח שתמצא את עצמך בחדר של 4X4 מטר, או מסיים את חייך שלך גם כן מהר מאוד.

orensany

New member
השאלה

לא ממש נענתה אני לא יכול להאשים את מי מכם מכיוון שכמוני גם אתם מן הסתם לא יודעים את רזי העולם סתם ניסיתי לראות מה אתם חושבים על הנושאים האלה "הקשים לעיקול" בכל מקרה השאלה תשאר פתוחה

blessברכה

New member
יש לי שכן שהוא הרב של הישוב שלנו-

פעם פניתי אליו בבקשת עיצה, כיצד לעזור לעצמי ולהיפטר מ"היצר הרע" שלי לאכול מתוקים בלי שליטה. הוא הרגיע אותי ואמר שללא עבודה עצמית, כולנו כאלה, וסיפר סיפור על רב אחד גדול ומיוחד. בעיר פשטה שמועה על אשה מיוחדת המצטיינת בכירולוגיה (קריאת כף היד). הפתיעו אותה התלמידים והביאו לה תצלום של כף ידו של הרב הגדול, מבלי לספר לה של מי כף היד. האישה נבהלה ואמרה שזוהי כף יד של רוצח, וגנב, איש מושחת ביותר. התלמידים הזדעזעו למשמע אוזניהם וכעסו עליה. הרב התעניין ושאל מה אמרה הכירולוגית, והתלמידים הפצירו בו להניח לכך. הרב התעקש, ולאחר בקשות סליחה רבות, מסרו לו תלמידיו את תשובתה. הרב אישר את דבריה, ואמר שאילולא למד והשקיע אנרגיה ב"תיקון", הרי שלבטח היה מגיע לאותם דברים שאמרה האישה... טיפ נוסף שהוא נתן לי, עד כמה שניתן לכנות זאת טיפ.... : הוא טוען שהחוכמה היא לקחת את היצר הרע ולהפיק ממנו תועלת. הדוגמא שהוא נתן לי זיעזעה אותי: רוצח שהפך למוהל..... עד היום אין לי שמץ של מושג לאן לקחת את "היצר הרע" שלי, וכיצד להפוך אותו למועיל.... לסיכום- הבחירה והשאלה שניל מציע לחזור עליה חזור ונישנה: כיצד אני בורא את העצמי הגבוה הנעלה ביותר שלי...? וזה קשה אחושלוק!!!! (סליחה- לא קל....
) ברכה

seeyou

New member
בהתנסות של כל דבר?

כול עוד המעשה לא גורם לנזק חמור לעצמו או לאחרים אין שום בעיה בהתנסות! בקשר לאונס-מבחינת חוק פלילי ההגדרה היא פשוטה ומחמירה : "חדירה ללא הסכמה"... זה יכול להיות גם בין בעל של אישה שהם בדרך כלל ביחסים טובים ולא רק כאשר "ילדים" "משחקים"!! הפגיעה בקורבן היא לא רק פיזית אלא גם נפשית... לאדם יש מין "הפגע הרע" ורצונו לאנוס מישהי או מישהו ??? אז מה לדעתך עושים עם רכב "לא תקין? נכון! - מתקנים(מכניסים את האדם לבית חולים לחולי נפש-או בית סוהר) אבל מה קורה כאשר לא שווה לתקן!! נכון!!! משמידים...

orensany

New member
כן זו תשובה

אשר מובנת על פי חוקיות המדינה וזו לא השאלה ששאלתי ברור שזה מה שעושים או לפחות אמורים לעשות ברור אבל השאלה הייתה אם הבחורצ'יק אמר שהכל מותר אז למה לא בעצם(ואמרתי בוא נניח בצד את הדעות האישיות שלנו ונחשוב רגע בקנה מידה "רוחני" אל שכל דבר מותר כי כל תהליך היא למידה האם אפשר להאשים אדם שבא מתוך מודעות שלמה של התנסות למעשה?

orensany

New member
תיקון

"....על שכל דבר מותר כי כל תהליך הוא למידה"..... שגיעות קטיב זא מסגע עותי

seeyou

New member
כרגע מתנהל משפט בבלגיה

נגד אדם שהתנסה בכול.....פרט מי לאכול אדם אחר! הוא פרסם באינטרנט מודעה לשם כך...ויום אחד התיצב מולו אדם שענה למודעה שלו- :בבקשה אני מסכים-אני חושב שאני מתוק!! האם לדעתך הם"נורמלים"? בזמנים קדמונים הדברים היו "מקובלים"-אבל כיום? במחשבה צלולה ההיתפתחות האדם זה לא להתנהג כ-חיי! "המוסריות" זה שלב התפתחותי!

למעלה