אוקי

orensany

New member
אוקי

אני לא יודע למה אני עושה את זה ודווקא כאן שזה לא ממש קשור לעניין אבל אני מרגיש קרוב אלייכם בצורה מוזרה ,אני לא יודע מי אתם מבחינתי אתם יכולים להיות באגים במחשב או שרפים של אלוהים אהל אני מרגיש קרוב אליכם ועל כן אני אשאל את עצתכם אני אשים רגע את האגו בצד ואזרוק את זה לאוויר אני בחור שנראה טוב אבל יש לי בעיהשלא מוצאת מנוח אני יכול להתבוונן במראה ולהגיד אני נראה טוב ודקה אחריי זה ממש לחשוב שאני נראה זוועה בקטע שאני מתבייש להוציא את הראש מהחלון של הבית אני יודע שזה לא קשור לכאן אבל אני מרגיש שייך כאן איפה שהוא,, שאולי כאן אני אוכל להתחיל בשיפור העצמיות שלי הדבר הזה פוגע בכל רבד בחיים שלי מכיוון שזה משפיע על הבטחון שלי רגע אחד הוא מניה ורגע שני דיפרסי איך אני יוצא ממעגל הקסמים הזה? וזה לא יעזור כמה אנשים יאמרו שאני נראה טוב ולא חשוב כמה מספרי טלפון יביאו לי בבר אני עדיין נשאר מפוחד ודאוג מבפנים מה אפשר לעשות ?

blessברכה

New member
בוקר טוב לך ../images/Emo41.gif זוהר. (למקרה -

שלא הבחנת במה שכתבתי לך, חזור למעלה ותראה). קבל בראש ובראשונה
על הצעד החדש שעשית. ת ת ח ד ש. אני מכירה את ההרגשה של חשש לשתף במחשבות/תחושות "הנמוכות" שלי. אך כשעושים זאת, מסירים עוד מחסום ועוד מסכה. ת'שמע, אין לי מי יודע מה ניסיון, וכמוני כמוך, כשבנוסף- יש לי 50 ק"ג עודפים, אם על הרגשה טובה לגבי מראה, עסיקננו.... ציינתי זאת- כדי שתנסה להתחבר להרגשה שלי כאישה שאסטתיקה חשובה לה מאוד, והתמודדות כל החיים עם נושא המשקל, הן במישור הפיסי והן הנפשי, סיזיפית מאין כמוה. בפורום כתבה לי גריני: "מה שאתה מתנגד לו- מתעצם", ציטוט מניל. כשחזרתי לאחור- ראיתי שאכן, ככל שנילחמתי יותר, כך הובסתי. בשלב ראשון- לקבל את עצמי כפי שאני, ללמוד לאהוב את עצמי, להחמיא לעצמי- גם אם בתחילה קשה ואינני מאמינה כל כך למילותיי. ולזכור שכולנו שווים בעיני השם, שלמים כפי שנבראנו. וכשנחליט לברוא אחרת, לו יהי!.... וכמובן- משפט המחץ: לשאול בכל רגע נתון: "מה האהבה הייתה עושה עכשיו"...? כתבת שאתה נראה טוב, זאת אומרת שאתה רואה את זה! הנה התחלה נפלאה! מקווה שעזרתי אתה בובוש אמיתי! ברכה

orensany

New member
זה הקטע

אני רואה את זה אבל אני לא מצליח לתפוס את זה אני בורא מחשבות נכונות אני זז כדימה בריאה חיובית ועדיין איכשהו נשארות לי מועקות שאין באפשרותי להוקיען

blessברכה

New member
תן לזמן זמן. אתה מתאר לעצמך-

איך אני מרגישה עם כזה עודף משקל. תמיד חשבתי שבן זוגי נגעל ממני. שהוא מתפשר אם הוא איתי. (כן, ואז הגעתם אתם והפסיכולוגית שלי, וחיברתם אותי לעצמי הגבוה שלי). ובמהות הפנימית שלי, אני בת מזל עקרב, מיניות וסקסיות נוטפות ומבעבעות בי, בנחשולי ענק. אה יש לי רעיון שעובד אצלי מ ע ו ל ה! (חברה יקרה שהיא מתקשרת ורוחנית נפלאה יעצה לי זאת). שים
: בכל פעם שעולות לך מחשבות / תחושות או כל דבר שעשוי לקלקל את תחושת האהבה שלך (כלפי עצמך, כלפי אחרים), תגיד בקול (אפשר גם ב
) "לא באור! לא באור! לא באור! בטל ומבוטל". ת'שמע - היא הסבירה לי שכל המחשבות והקולות הללו, באים מה"לא אור", וכדי למגר זאת, ולברוא מציאות חיובית, יש לומר זאת. בוא'נה, זה עוזר! ועכשיו כשחשבתי על ביתו של בן זוגי- אמרתי זאת ..."לא באור, לא באור, לא באור"..... (יש רק בעיה קטנה.....- שמה "אור"....
וכפי שאמרה אותה חברה יקרה שלי- "ברכה'לה: הדרך אל האור, עוברת ב"אור" - (ביתו של בן זוגי) ).... תביא
(ואם להיות כנה, ישר עלתה לי מחשבה- "איכס, הוא בטח יגעל..." מפגרת שכמותי: "לא באור! לא באור! לא באור!" ברכה- אני אוהבת אותך וגם אותך אורן...

ש ו נ י

New member
אורן אמממ

אז ככה אני אינני הגוף שלי!!!! אתה אינך הגוף שלך תראו מי שמדברת... גמאני מאלה שבקריזה היסטרית לא נגמרת בקשר למראה שלהם וברוחשם, גמני נראית טפו טפו טפו (עוד טפו? למה אני יורקת אתה שואל?) אחלא מן אחלא ומקבלת מחמאות מכאן ועד להודעה חדשה כל הזמן למה אני מרגישה רע עם איך שאני נראית הרבה פעמים? למה הרבה מהחיים שלי פגעתי בעצמי בגוף ובמראה שלי? יש לי תשובות אינסוף אבל זו לא הסוגייה שלך קודם כל - מטריף אותי איך אני והמון אנשים בעולם היום שמים את הדגש על הגוף, על החיצוני, על המראה כל החיים שלי אני מתעסקת בזה בצורה מטורפת לגמרי, ולא מעט בגלל שאני יפה אם לא הייתי יפה, ואם לא היו מתיחסים למראה שלי כ"כ הרבה מגיל קטן אולי לא היה לי כזה "בוער" כל הנושא הזה ולא הייתי חושבת שזה מרכז העולמי ושזה נוראאאאאאאא חשוב המראה, הגוף, הגוף, הגוף, הגיל, הגיל, החיצוני, הגוף שוב.... כמה מקום זה תופס אצלנו אורן - אני לא יכולה לפתור בשבילך את מה שאני עצמי לא פתרתי עם עצמי אבל אני כן יכולה להגיד לך כמה דברים אחרי שנים של ריצה מטורפת אחרי עצמי. תשתחרר מהמראה תשתחרר מ"הם" בחוץ ומאיך שהם מסתכלים עליך ורואים אותך (אגב, הם רואים אותך כהרבה יותר יפה משאתה רואה את עצמך) תנסה ללכת אל מעבר לחיצוני לשיפוט, לדרישה, לביקורת ל"מושלמות" זה לא יעזוב אותך ואתה לא תעזוב את זה אז פשוט שים את זה בצד לרגע כי זה לא ממש חשוב זה לא העיקר זה לא "אתה" אתה לא תמות אתה לא תיקבר אתה לא תירקב תועלים לא יאכלו אותך באדמה (עד 120, עד יקרה לגוף שלך) לא משנה כמה הגוף שלך יפה או לא, הוא ימות בסוף ואז מה יישאר? אתה תישאר אז אולי נחזיר את מרכז הכובד ואת המשקל והחשיבות למקום הראוי לו? לנשמה ולא לגוף הגשמיות טפלה לרוחניות החיצוני טפל לפנימי הגוף טפל לנשמה (הוא כלי, ולא צריך להפריע) החשוב בחיים זו הנשמה אנחנו שוכחים את זה בלי סוף משכיחים לנו את זה בכוח אנחנו צריכים להילחם כדי לזכור יש בך קול שאומר שאתה לא יפה או לא מספיק או משהו לא משנה מה אתה רואה בחוץ (בי יש קול כזה גם, למרות שאני יודעת שזה שקר ושטויות) אתה יכול לשתול שם קול אחר לעשות הצהרות לפני השינה שאתה יפה, ואתה מספק ומספיק כפי שאתה שאתה נשמה ולא גוף (להזכיר, לצעוק את זה לעצמך) ושאתה אהוב רצוי ומקובל כפי שאתה בזכות כל מי שאתה מתוק, ה' רואה אותך כיפה שלך ומושלם עם או בלי גוף אתה יפה שלם ומושלם תגיד את זה לעצמך שוב ושוב ואז הקול השטני המפריע הזה בתוכך שמשקר לך ואומר את ההיפך ומפריע לך בחיים ייחלש בכל מקרה שוב ושוב ושוב ושוב (גם ובעיקר לעצמי אני צועקת את זה עכשיו) אני /אתה נשמההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה ואתה נפלא כפי שאתה תצעק לעצמך תמיד אני לא גוף אני נשמה בתוך גוף אני נשמה!!!!
אם לא עזרתי לפחות ניסיתי

orensany

New member
שטפת אותי

בנאום שלך בשצף קצף אומנם כל אשר אמרת אני מודע לו ומכיר בו אך תמיד עוזר הדבר כאשר איש נפלא מן הצד מרים את ראשך באומרו את הדברים הללו תודה לך

ש ו נ י

New member
ואורן... הממ, איך מעליב. אני לא איש

נפלא מן הצד אני אישה נפלאה מהאמצע

seeyou

New member
איך תצא ממעגל הקסמים?

השאלה האם אתה באמת רוצה ושאלה שניה ...הגיל... ישנם הרבה קורסים אשר עשוים לעזור לך...אבל העבודה הקשה נופלת עליך.. זה לא זבנג-וגמרנו... אני השתתפתי באחד הקורסים ושם בין יתר הדברים למדו אותנו לבנות תחילה "דמות" בו רוצים להיות כמטרה....

talca

New member
עיצה טובה , כוחו של הרגל

קודם כל תימצא לעצמך משהו אחד שאתה טוב בו כמו "מוסיקה , מחשבים , או ציור" ותתחיל מכאן כוחו של הרגל זה לדעת שברוב המיקרים תמיד תצליח. והדבר השני וזה מפליא אותי שאתה לא יודע את זה , זה שאסור להסתכל במראה על עצמינו כי מה שאנחנו אוהבים אנשים אחרים לא (גם אם אנחנו מאמינים שאנחנו משהו אלוהי) אז תתחיל לחכות ולשמוע שאתה ניראה טוב מאנשים אחרים ולא מעצמך כי זה כמו חוק מרפי. מה זה כמו? , זה זה!

tal9091

New member
../images/Emo137.gif תרגע בייבי

תאמין לי בחור נחמד שהמון אנשים מרגישם כמוך הם פשוט שחקנים טובים יותר...

Wrecker

New member
אני מרגיש בדיוק כמוך....

וזה משגע אותי לפעמים אני מרגיש שאני יכול להסיג את מי שהרצה ולפעמים לא מבין מה בכלל מוצאים בי?!

טיפול...

אתה מתאר שינויים מאוד קיצוניים במצב הרוח ובהערכה העצמית שלך.הדבר נובע מאיזושהי בעיה. זה יכול להיות רגשי או מצד שני בעיה פיזית של חוסר איזון כימיקאלי. בכול אופן הייתי ממליצה לך לגשת למטפל על מנת לטפל בבעיה. גם אם זו בעיה שאינה פיזית אלייך לטפל בפן הנפשי היות והדבר פוגע בכל הרבדים בחייך. בהצלחה!

היי, אני מאוד מזדהה עם מה שכתבת

אני מסתכלת מלאא פעמים במראה, אין מראה,השתקפות שאני עוברת לידן שאני לא מסתכלת על עצמי, אם זה חלון של מכונית, חלון של הויטרינה במטבח, צלחת כסף שתלויה לנו בסלון. אני יכולה להסתכל בראי ולהיות קצת מרוצה מאיך שאני נראית ושניה אח"כ לחזור לאותה המראה ולהרגיש זוועה. גם לי תמיד אומרים שאני נראית טוב אבל כשאני מסתכלת על עצמי אני לא רואה שום דבר יפה בי, לא בגוף ולא בפנים. לפני כשנתיים שמעתי על הפרעה שנקראת bdd(הפרעת גוף דיסמורפית) והבנתי שאני סובלת ממנה, ההפרעה הזאת גורמת לאדם הסובל ממנה להרגיש ממש רע מאיך שהוא נראה, אובססיבי לגבי צורה חיצונית, מסתכל על פגמים ולו הקלים ביותר בפניו או גופו ומגדיל אותם פי עשרה. כמו כן, הם כמובן נוטים להסתכל במראה מאות פעמים ביום, וממש סובלים ועוצרים את חייהם מהערכה עצמית מאוד נמוכה והחשוב מכל הוא שהאנשים האלה הם אנשים שברובם נראים לא רע בכלל או טוב מאוד!! זה המאפיין העיקרי של ההפרעה! אנשים יפים שמרגישים שהם פשוט מכוערים. אז למרות שיש לי את כל הסימפטומים האלה ולמרות שבדר"כ אנשים חושבים שאני נראית טוב אני מתחילה לחשוב שאולי אני בכלל לא סובלת משום הפרעה ואני באמת סתם מכוערת וההרגשות הרעות שלי מוצדקות ויש לי את כל הסיבות שבעולם לחשוב שאני מכוערת. אז בין אם אתה נראה טוב או לא מה שאתה צריך זה ללמוד לקבל את עצמך כמו שאתה ולהאמין שאפשר לאהוב אותך כמו שאתה רוצה שיאהבו אותך. אני יודעת שזה מה שיעבוד בשבילי ואני מקווה להגיע לרגע הזה שאני אקבל את עצמי ולא להמשיך לקוות שיום אחד אולי אני אהיה יפה כמו שאנירוצה. בהצלחה נ.ב- בקשר להפרעה שכתבתי עליה, הרבה ממה שכתבתי שם מתאים לכמעט כולנו,זה לא אומר שרובנו סובלים ממנה, ממש לא!! הדבר החשוב שיש לזכור הוא שהרגשה שאנחנו מכוערים והרצון להיות יפים הם אובסיביים, התסכלות במראה באופן אובססיבי, דיכאון, עצבות, ובעיקר לא מצליחים לחיות חיים נורמליים.

זה לא המראה

אורן זה לא המראה שמושך בחורות אלא זה מה שאתה מקרין. נשמע נדוש? זאת האמת. יש לי ארבעה ידידים יפי תואר אבל מקרינים חוסר ביטחון עצמי,אמנם אני אוהבת אותם מאוד אבל לעולם לא הייתי מוכנה לצאת איתם. לעומת זאת היו לי תמיד חברים פחות נאים אבל הרבה הרבה יותר מרשימים, בחורים שהעבירו תחושה של יציבות ונחנו גם במידות אישיות יפות, וזה מה שמושך אצל בחור. הבחנתי ביכולת ההבעה ובדקויות שמצביעות על פוטנציאל לרכוש ליבה של בחורה אם רק תשליך מעליך עול צורה ותן לאחרים לשפוט את יופייך אם זה כה חשוב, אבל אתה מתרכז בסוגיה הזאת קצת יותר מדיי. בחורה שתתייחס אליך באופן מסוים אך ורק בגלל יופייך זה כלל לא מרגש כמו בחירתה בך בשל תכונות אישיותיות.

תגובה

פעם ראשונה שקרה לי שהזדהתי עם מכתב בצורה כזאת והייתי מוכרחה להגיב. המצב שלי זהה למדיי- האנשים סביבי אף פעם לא מצליחים להבין אותי. אני חסרת ביטחון לגביי עצמי, לפעמים אני בטוחה שאני נראית טוב ואני אוהבת את המראה שלי ולפעמים אני מסתכלת על עצמי ונגעלת מהמראה המלבב. החברות והידידים אומרים לי שאני יפה ומקסימה אבל אני פשוט לא רואה את זה לפעמים. ישנם ימים שאני ממש שונאת את עצמי, מתבודדת מהעולם ןלא מוכנה לצאת. לדעתי השינוי יבוא מההבנה שאין דבר כזה עובדות ישנה רק פרשנות. הפרשונות שלך לגביי עצמך מוטעית לפעמים. כל אדם חיי בצורה סובייקטיבית ובונה לעצמו את המציאות סביבו. וכדי להמחיש לך את זה- כמה פעמים ודאי קרה לך שהרגשת טוב לגביי עצמך ואז גם העולם נראה לך הרבה יותר טוב ומאיר פנים...איכות החיים שלנו נקבעת על פי איכות המחשבה. עצה שלי: הלחם במחשבות החלשות שהתרגלו להתגנב לתודעה שלך- ("אני לא נראה טוב", "אני לא מוצלח") הן ירגישו שהן לא רצויות כמו אורח שלא התקבל בברכה.

חומד

אני חושבת שאתה צריך לעבוד על דימוי העצמי שלך יותר. עלייך לאהוב את עצמך יותר, ותדע לך שאת התחושות שאתה מרגיש זה רק אתה רואה את זה ולא האנשים שנמצאים בסביבתך. אני בטוחה בכך. עלייך להאמין בעצמך ולחשוב חשיבה חיובית ואופטימית. ואם בחורות נותנות לך מספר טלפון, זה סימן שאתה מוצא חן בעיניהן, ולא כלל מה שאתה חושב על עצמך. אז תרגע, תנשום עמוק, תחשוב שהכל בראש שלך. והכל יסתדר לך. תמיד תיהיה אופטימי!!! חג חנוכה שמח לך ולמשפחתך, ואני מאחלת לך את הכל הטוב שבעולם ושתיהיה מאושר !!!!

orensany

New member
היי

תודה על החיזוקים ועל העצות והכל העלתי את הנושא הזה מכיוון שידעתי שרובכן מרגישות היכן שהוא כמוני (לא אמרתי כולכן אז אלו אשר בטחונן טמון בהן עמוק אל נא תכעסוהב עלי) וקיוותי שאולי בזכות העלאת הנושא הזה חלקנו אולי יוכל לקבל את התשובה על הנושא הפרובלמטי הזה ככל שאני מתבגר אני נהפך להיות מודע הרבה יותר לערכי ובעיקר לעובדה שהכל בראשי ואם אצא אם אנרגיות חיוביות אכן אצלח את הנהר פשוט לפפעמים יש נפילות מתח מסויימות(כמו שקרה לי ביום הכתיבה של הנושא הנ"ל...די מטומטם האמת הסתפרתי ולא כל כך אהבתי ומשם הכל שב אליי,כל רגשות הנחיתות הללו,כמו בומרנג) אבל בגדול היום אני אוהב את עצמי הרבה בזכות אלוהים בזכות אמונה בעצמי..... (תדמיינו את זה עם חמת חלילים ברקע...הרבה יותר חזק :) יום טוב

למעלה