אוקי..

Underdark

New member
אוקי..

יונה שורק המליצה לי לכתוב כן על לפתור בעיה של תמציות. אז מישהו שיש לו אולי המלצות לשיפור אז אני מאוד מעוניינת אני לינק לדיום שהיה לי בפורום שליד כדי להבין מה אני מתכוונת http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ViewMsg.asp?msgid=36184852&Id=555 כל הדיום ששם בכל מקרה זה דיון עם הודעות שלי (underdark) ואם אתם רוצים אולי דוגמות של איך זה לא תמציות יש שם הרבה הודעות שלי לרוב. תודה underdark

אני בעד להתחיל בהודעות כאן

כלומר... ההודעה הזו שעכשיו כתבת. נעבוד ביחד על ההודעה, כך שתוכלי להבין מהודעה אחת ולהקיש על הודעות אחרות. ואם לא... נמשיך כך עד שיהיה ברור. מכאן את תצאי עם "ארגז כלים" לתמצות. ולעבודה : כתבי מהם הנושאים עליהם כתבת בהודעה, או מה שנקרא : מהם ראשי הפרקים של הודעתך. אחרי שתכתבי אתן את המשך העבודה.

Underdark

New member
ראשי פרקים?!

טוב אם הבנתי נכון למה שאת התכוונת: אני סיפרתי שאת הימלצת לי ואז אני מבקשת המלצות לשיפור אני מביאה דוגמא ולינק לדיון להודעות לא מתומצת שאני כתבתי תודה underdark

מצטערת על העיכוב / איחור...

גם לי קורה : רשמתי את התגובה בוורד, ואיך שהוא דרסתי אותה עם הודעה אחרת.. איתך הסליחה. הלאה – 1. בדרך כלל צריך לעשות סדר בראשי הפרקים (הפעם זה מעט, אין צורך, ונראה לי שהסדר שכתבת הוא הוא הסדר שהתכוונת). 2. לכל ראש פרק צריך לכתוב משפט קצר. 3. אם יש צורך להרחיב את המשפט, מרחיבים. 4. להוסיף מילות קישור מתאימות – כמו כן, וגם, בנוסף על כך, בניגוד לכך ... ועוד... לבחור הכי מתאים, ורצוי שיהיה גיוון במילים. ממשיכה ? כלומר... לכתוב מה שצריך מחלק 2 עד 4..

Underdark

New member
אני אנסה

כי אני לא בטוחה שהבנתי למה את מתכוונת תגובה להודעה שכבת: 1. כלומר לעשות מספרים? איזה סדר? 2. זה לא מה שעשיתי? או שלא הבנתי אותך נכון? "(1) יונה שורק הימליצה לי לבוא לכאן לכתוב על פתרון בעיה של תמציות (2) אז בבקשה אם יש מישהו שיש לו אולי המלצות לשיפור אז אני מאוד מעוניינת (3) הנה לינק להודעות עם דוגמא של הבעיה" ככה? או שממש לא הבנתי נכון?

מאד משמח מה שקורה פה

אני ממש מתרגשת מהאפשרות להראות לך מה קורה בכתיבה שלך. יכולתי להגיד, כך וכך קורה, תעשי כך או אחרת. היית יכולה ליישם או שלא. יכול להיות שבפעם הבאה שהיית צריכה לכתוב, היית נזכרת או לא, איך עושים את זה. אני יותר מאמינה בדרך שאת מתנסה... וכך תלמדי טוב יותר. אחרי שתתנסי, ננסח כללים ברורים. כך גם הניסיון מלמד, וגם הכללים הנלמדים. (או קיי ?) נמשיך - אני מצרפת לך כאן את שלוש הדוגמאות לאותה הודעה. מציעה לך שתעשי השוואה בין שלושתם - קודם תכתבי בקובץ של WORD רצוי בטבלה. אחר כך בכתיבה מה ההבדל. ואז... : לנסח מה ההבדל בין שלוש ההודעות אחרי שתסיימי, נמשיך. בסדר ? (אני מקווה שלא מעיקה עליך... פשוט זו נראית לי דרך נכונה לעבודה).

Underdark

New member
אוקיי

הנה נראה לי שזהו המשכנו? וברור שאת לא מעיקה עלי! זה עוזר לי! ותודה רבה על העזרה!

עוד קצת עבודה לפנייך...

וואלה... את ממש עושה עבודה
, איזה כיף להיות "מורה" שלך. את צודקת, ואנחנו לא נתייחס לפעם השניה, אלא לראשונה ולשלישית בשלושת הסעיפים. ברור לגמרי שהפעם השלישית היא הטובה מכולן, יחד עם זאת, בפעם הראשונה, בסעיף השלישי, יש רעיונות שאינם נמצאים בפעם השלישית באותו סעיף. עכשיו נתייחס לשפה שבה כתוב כל סעיף.

Underdark

New member
גם

להיות התלמידה שלך!
אז התערבבתי בין הפעמים של הפעם1 ופעם3 מצורף קובץ

Underdark ../images/Emo178.gif עוד קצת... קצת...

שמה את הקובץ הפעם... כפעם אחרונה. אחרי שתתקני מה שצריך.. .נמשיך בעבודה ללא WORD. יאללה.. לעבודה המעטה שנשארה..

Underdark

New member
מקווה..

באמת מאמץ מאוד! מאוד! אבל זה מה יש.. *נושמת* מקווה שמה שעשיתי טוב. כי לא הבנתי כמה דברים מצורף קובץ דוק

שיפוץ סופי ועבודה נוספת

1. הרי לך התיקון הסופי (ד.א. הפסיק, התכוונתי : ה-פסיק (psik), סימן הניקוד - פסיק. יונה שורק המליצה לי לכתוב כאן על בעיה של "תמצות". בבקשה, אם למישהו יש המלצות לשיפור - אני מאוד מעוניינת. הנה לינק להודעות עם דוגמא של הבעיה, כדי להבין מה אני מתכוונת - תסתכלו שם. (כמובן, הייתה אפשרות לשנות את הכתיבה, אך בחרתי להשאיר עם הרעיונות והמילים שלך בעיקר.) 2. ועכשיו לעבודה הנוספת שלך, שהיא קצת מטה-קוגניציה - את כותבת בפסקה מסודרת (אחרי שתעשי טיוטא כמו שלמדת...) : מהם השלבים בכתיבת פסקה מסודרת - איך מתמצתים פסקה מבולבלת. בסיידר ?

Underdark

New member
אה..

ומה זה מטה-קוגניציה? פסקה בהתחלה לפני שיפוצים: טוב בואו נראה. יש בהתחלה את ההודעה שכתובה בעיברית לא טובה ואז יש שאני צריכה לכתוב ראשי פרקים וגם וגם אז להפוך את הראשי פרקים למילים מסודרות ולהשוואת ולפסק ולהוריד אזים ראשי פרקים לפסקה בהתחלה (1) יש הודעה שכתובה בעיברית לא טובה (2) לכתוב ראשי פרקים בשביל ההודעה הלא טובה (3) לסדר את המילים שבראשי פרקים למילים מסודרות (4) ולהשוואת בין הפעם 1 לפעם2 ולפסק ולהוריד אזים יש הודעה שכתובה בעיברית לא טובה. לכתוב לה ראשי פרקים. אח"כ צריך להפוך את הראשי פרקים - למילים מסודרות כדי שיראו טוב. ובסוף כדאי להשוואת בין הפעם הראשונה לשנייה לפסק -להוריד את המילה אז.

כתיבה

כתיבה - 1. כתיבת ראשי הפרקים -נקודות. 2. מיון וסידור ראשי הפרקים (הנקודות) 3. כתיבת משפט/ים לכל ראש פרק. 4. הוספת מילות קישור מתאימות. 5. בדיקה של שגיאות כתיב, או ניסוח - תיקון. 6. כתיבה של כל הפסקה בצורה מסודרת ותקינה. ולעניין מטה-קוגניציה = חשיבה על חשיבה.. .כלומר, אנחנו חושבים על איך אנחנו חושבים. וכדי שיהיה מעניין יותר, ואולי אינפורמציה חשובה - הרי המקום בו כתוב הסבר - מהי מטה-קוגניציה.

Underdark

New member
אם את אומרת

אז לא צריך לכתוב קודם בכלל שום פסקה לא טובה בתחלה? לא צריך לכתוב בהתחלה שום קטע שלא כתוב טוב ואז לסדר אותו לראשי פרקים ולכתוב ישר ראשי פרקים? זה לא קל בכלל! והמאמר שננת קישור כדי שאני אכנס אליו לא היה כל כך מובן וקצת מידי ארוך מאוד. וזה גם מאוד מסובך ולא מובן מאוד בכל מקרה תודה שנתת לי קצת כדי לדעת איך כותבים נכון יותר! שלך בערכה
underdark

פעם לימדתי לכתוב חיבור

והיו תלמידים שעבדו בשלבים שונים : 1. א. כתבו את כל מה שהיה להם להגיד. ב. הוציאו מזה ראשי פרקים ג. סידרו ומיינו ד. תיקנו ושיפצו ה. העתיקו מחדש מתוקן. 2. א. כתבו ראשי פרקים ב. סידרו ומיינו ג. כתבו פסקאות ד. הוסיפו מילות קישור ה. תיקנו ושיפצו ו. אם היה צורך העתיקו מחדש. כל אחד צריך למצוא מה שהכי מתאים לו, איך נוח לו וכיצד הוא מצליח בדרך הנכונה ביותר להוציא את מיטב המלל שהוא צריך. לכן, בקשר לכתיבה של פסקה, תעבדי לפי שני סוגי התלמידים - או לכתוב ולתקן, או להחליט על מה לכתוב ורק אחר כך לכתוב ולתקן. ואת מוזמנת לכתוב עוד פסקאות אם יש לך צורך בתרגולים - סבבה. בקשר למאמר - אם תרצי, נוכל לעבוד עליו ביחד. בא לך ?

Underdark

New member
כן..

אבל נראה לי שאני הייתי עושה ערבוב של שניהם.. לא רק את 1 או את 2 אבל חלק מזה בסדר וחלק מזה בסדר.. אין לי מש כח! אבל תודה על ההצעה! כן.. אני אשמח אולי להבין את המאמר! תודה על הכל!

למעלה