'אוקספורד של ליירה'

לגוטל

New member
'אוקספורד של ליירה' ../images/Emo58.gif

טוב... סיימתי את הסיפור הקצר. הוא נחמד, אבל אם מסתכלים לעומק העלילה שלו רואים שהוא מבלבל להפליא. העלילה עצמה פשוטה, אבל יש כאן גם הרבה משחקים של פולמן שקשה להבין אותם... לא בהכרח גם צריך להבין אותם על מנת להבין את הסיפור הנוכחי, אבל יש משהו גדול יותר מסביב לסיפור אני משער. הנה כמה מסקנות ותהיות: * נתחיל עם פאן, הדמון של ליירה כבר מאוד שונה מאיך שהכרנו אותו בטרילוגיה, הוא חזק יותר ובעל ביטחון עצמי. אפילו שנראה לי שהוא מבין את ליירה יותר טוב. * ציפורים... החשיבות שלהם בסיפור גדולה, אבל למה? נתחיל בזה שיש שם הרבה (מאוד) סוגים של ציפורים, ואנחנו למדים שהרבה מהם מגנים על ליירה באופן כלשהו. וקצת תיאוריה בשמיים, אבל יש מצב שבהתחלת הסיפור שהציפורים שלא עוברים מ-st. Michael זה אלגוריה על אנשים שתקועים בדת ובשמרנות ולא זזים מטר ממנה. * נראה לי שיש ביקורת אצל פולמן על דרכי הישיבה באונברסיטאות באוקספורד, ומציע שבשביל יותר דיבורים עניינים שפרופסורים ישבו ליד התלמידים פה ושם. * סבסטיאן עושהשלום (makepeace): אלכימאי במקצועו, הדמון שלו חתול שחור בגלל שהאדון שלו לא רוצה למשוך תשומת לב לדעתי... חתול שחור גורם לאנשים לא להתקרב אליו בגלל אמונות תפלות שקיימות לגביו. תשימו לב שכמו וויל ולורד עזריאל, גם אצלו יש סיפור של הרג בן אדם בשלב מוקדם, זה דפוס דומה אצל אנשים עם חוזק נפשי והתמקדות במטרה אצל פולמן. מסופר לנו על עוד שני אלכימאים. אחד שנרצח ב-1702 על ידי מכשפה בגלל קשר אהבה כושל (כמו שכמעט קורה לנו גם הפעם), והוא עבד כנראה באותו מקום שכיום סבסטיאן עובד בו. יש כאן דפוס זהה ביניהם, אולי המשך של העבודה שלו... מסופר גם על כימאי מוכשר עוד בתקופה קדומה יותר, וגם הוא הוצא להורג, אבל לא ידוע לנו למה. מה שכן ידוע זה שהוא עבד בשביל המלכה זנוביה. מי היא המלכה הזו? אין לי מושג, אבל רוב הסיכויים שהיא זו האחראית למוות שלו, כי נאמר בלבד שראשו נערף. בסוף הספר יש פלייר של S.S. Zenobia (שם זהה, אבל מדובר בתקופה מאוחרת יותר) שמארגנת שיט יוקרתי למקומות רבים בעולם, ומדובר כמובן בשיט רומנטי עם פינוקים... ובהתחלה של הפלייר נאמר: 'Of silks and perfume…' ומסופר שזו הייתה ההתמחות של בארנאבאס שהוא הכימאי מהתקופה העתיקה שהוצא להורג על ידי המלכה, בקיצר... מה לעזאזל הולך כאן? יש עוד רמזים מוזרים על הקשר ביניהם. האלכימאים כאן קשורים למכשפות ולטקסים דתיים בתקופה העתיקה לפי המסופר, אבל על מה השניים האחרונים עבדו? אולי סבסטיאן יגלה לליירה בהמשך, נראה שהם אולי יפתחו קשר. עוד דבר מעניין ששכחתי להזכיר מקודם, ביום שלוסי נרצח (האלכימאי השני שנרצח) לאחר הרצח הציפורים בכו על מותו במשך כמה שעות ועשו רעש בעיר שאף בן אדם לא שמע לפני. עוד קשר מוזר לציפורים של אוקספורד... נראה שפולמן מציג לנו עוד דברים מוזרים שיש בעולם של ליירה. * דבר אחרון, הגלוייה ששלחה ד"ר מאלון לאחר שהגיע לאוקספורד. בתחילת הספר פולמן אומר שאולי יש דברים שקרו בעתיד שהשפיעו על העבר ומשפיעים על ההווה (או משהו כזה) והגלויה נשלחה אל אחות במנזר שקוראים לה: Angela ויש כאן כמובן את המילה מלאך, ובגלל שהיא אישה יש את השם בצורת נקבה. אם מאלון שלחה לה גלויה כנראה הן היו קרובות, ואולי זו גרמה לה לעזוב והתחילה להזיז עניינים. אבל אני ממש לא בטוח בזה כי אני לא זוכר את הסיפור של ד"ר מאלון על ההיסטוריה שלה מהטרילוגיה... לסיכום: ספר נחמד ומצורפת גם מפה נחמדה... יש שם נראה לי הרבה עומק חבוי מבחינת העלילה ואפשר להעלות הרבה תאוריות על מספר דברים, אבל לא יודע מה זה בתכלס ייתן. אולי הקשר בין האלכימאים וזנוביה יותר פשוט והחמצתי אותו...

האבק

New member
תגובות, סוף סוף! ../images/Emo13.gif

דבר ראשון - אני אישית נהנתי לקרוא את הסיפור אבל חבל שהוא קצר כל כך. הדברים הקטנים והנוספים שפולמן הוסיף מעניינים אבל קשה לפענח למה הם שם - אבל בטוח יש סיבה. * פאן - סביר להניח שהוא יהיה שונה. הוא התקבע, הם התבגרו, עבר עליהם הרבה וגם עברו שנתיים מסוף "משקפת הענבר". גם ליירה השתנתה לדעתי. * אני לא ממש זוכר איזה ציפורים עפו לעזור ואיזה לא אבל זה בהחלט מעניין. אני לא זוכר כל כך, אבל האם כתוב למה הציפורים עזרו לליירה, או לחלופין - תקפו את הדמון? עד כאן אני יכול להגיב כי אני לא ממש זוכר את הספר. אני בהחלט אקרא אותו שוב בקרוב (אחרי שאסיים עם משקפת הענבר שוב
). כל הכבוד על כל התיאוריות וכל הרמזים שמצאת. אני בהחלט הולך לקרוא את הספר בצורה שונה הפעם. אני בטוח שבספר האבק נקבל הרבה מידע בנושא.

נטעש

New member
בטח!

אני קניתי את זה ב80 שקל מסטימצקי... זה ספר חמוד אני ממליצה =]

האבק

New member
../images/Emo32.gif תסתכלו איזו ליירה!

בתמונה החדשה שניו ליין פרסמו : http://www.hdm.co.il/gallery/albums/Official/lyra2.jpg זאת ליירה הולכת על הכסאות שבאולם הסעודה בקולג' ג'ורדן. לדעתי - השחקנית קלטה את הדמות של ליירה ולא תאכזב. אני לפחות מאד מקווה.. בכל מקרה, תמונה יפיפה!

Dark Jack

New member
פולמן עצמו היה מרוצה ממנה

לפחות לפי מה שהבנתי{מקראתי על דעתו על הסרט באתר שלכם}, ובנימה אחת,סיימתי את המשחק של אנדר,איזה ספר טוב. אני עדיין רוצה להשיג ולקרוא את אקסופרד של ליירה,ולכן נאלצי להינמע מלקרוא את מה שכתבו כאן עכשיו, כדי לא להרוס לעצמי.

המשחק של אנדר ספר מעולה

צריך לצאת סרט בשנים הקרובות. אם אהבת את הספר, יש לו גם כמה ספרים המשך, חלק יותר טובים וחלק פחות טובים. בקשר לאוקספורד של ליירה, אני עצמי לא קראתי את הספר, אבל אני לא בטוח אם הוא שווה את ה75 שקל שהוא עולה (אחרי הכל, הסיפור הוא איזה 60 עמודים באנגלית, שזה פשוט כלום).

Dark Jack

New member
מידע קטן לגבי הסרט של אנדר

אני יודע שזה לא קשור לנושא של הפורום,אבל רק קצת מידע לגבי הסרט על המשחק של אנדר- בעיקרון,היה כבר אמור להיות סרט,אבל הוא נדחה כבר כמה פעמים בגלל בעיות בתסריט, עכשיו הוא מתוכנן לצאת ב 2008,ועדיין לא התחילו צילומים. לפי המידע האחרון,הסרט יאחד את המשחק של אנדר,והספר שמקביל לו מסדרת הצל-הצל של אנדר{מתרחש באותה עלילה,רק ממבט אחר} הסרט ישלב את האלמנטים החשובים בשתי הספרים,ואולי אפילו שינויים קלים בעלילה,כדי שתוכל לשלב עלילה של שני ספרים בסרט אחד. *הצל של אנדר הוא לא המשך למשחק של אנדר,אלא למעשה ספר מקביל,כמו שאמרתי קודם,והוא למעשה מספר פחות או יותר את אותה עלילה,רק ממבט אחר,וחושף כמה דברים חדשים. אורסון סקוט קארד{הסופר של הסדרה} פיצל את העלילה לשתי סדרות-הסדרה של אנדר,וסדרה שמקבילה לו.

לא בדיוק

הסדרה של בין לא מקבילה לסדרה של אנדר, רק הצל של אנדר. מלבדו הסדרה עוסקת בדברים שונים לחלוטין מהסדרה של אנדר. דרך אגב, אורסון סקוט קארד כותב עכשיו ספר שיחבר בין שתי הסדרות.

בראיון איתו באינטרנט

אם אתה רוצה אתה יכול גם לחפש בויקיפדיה, אני חושב שכתוב שם משהו על זה.

Fairywitch

New member
הפורום משתגע, אנשים../images/Emo70.gif../images/Emo122.gif

הודעות פה מתחברות שלא בשליטת אודי או בשליטתי- תקלה טכנית של
זה מטורף

למעלה