אוקראינה: צלבי קרס במחנה ריכוז

שלווה789

New member
האוקראינים היו הגרועים ביותרביחסם ליהודים...

אוקראינה בשביל אימי הייתה..... גיא ההריגה .... של..המשפחה....שהוצאה בכוח מביתה שבצ'כוסלובקיה עוד בתחילת המלחמה...ונזרקה...בשטח אוקראיני - מנוכר ואכזר... אמא מספרת שהאוקראינים היו הגרועים..... והסדיסטים ביותר ...עשו את "עבודתם נאמנה" ימ"ש יום אחד אחות.. של אימי יצאה לעבודה מהגיטו... תפסו אותה מספר אוקראינים הרביצו לה מכות ...רצח וכשהיא צעקה ...לעזרה...מיין גוט מאמאע... הרביצו לה יותר התעללו בה...וצחקו איפה האלוהים שלך...(אבקש סליחה מהדתיים שבחבורה... ) שיבוא ויעזור לך...אחר לקחוה מעולפת וכולה נפוחה וכחולה ממכות וזרקוה ליד שערי הגיטו... לא היה מי שיעזור...לאחר יום... נפחה את נשמתה...
סילחו לי...... עם הסיפור הקשה שסיפרתי אך זו הפעם..הראשונה... שהוצאתי אותו מליבי מתוך כל תיעודיי...ואני מתעדת המון... האמוציות שעלו לי עקב הכתבה "אוקראינה: צלבי קרס במחנה ריכוז..." היו הזרז לספר סיפור קטן...ועצוב... מתוך הרבה סיפורים שלא סופרו... ושהשם יתן לי כוח להוציאם יום אחד...

שלווה789

New member
מה שהיה הוא שיהיה,ובכל דור-דור-קמים לכלותינו

לצערי מה שהיה הוא שיהיה... ונכון שאין...כל..חדש תחת השמש".
ותודה לאל שיש לנו מדינה שלנו...
כשהיא רואה את כל האוקראינים העובדים הזרים... שנכנסים לארץ ומחפשים פה עבודה... היא מתרעמת...ומתחלחלת... ואני מה... לאל ידי לעשות... רק...לנסות להבין אותה... ככתוב... "ובכול דור ודור קמים לכלותינו והקדוש ברוך הוא מצילינו מידם..."

למעלה