אורב מורטקס

אניה28

New member
אורב מורטקס

הי
האם 3 מעלות מורטקס ו DC נחשב
וגם 3 מעלות אורנוס ורטקס נחב (צמידות)

Y. Welis

New member
הכרתי פעם מישהי שהיתה מאריכה עד 10 מעלות

+ יש צמידויות חזקות יותר מאחרות. לא זוכר אילו - אולי שמש.

צמידות

נתחיל מזה שבעקרון זה 'הולך' כך: צמידות זה בין 0-08 מעלות. בסינסטרי צמידות נחשבת בין 3-4 מעלות- כך נהוג 'לקחת- זאת'. וכעת ספציפית לשאלתך: צמידות הקרובה לאחד האלמנטים : DC-AC-IC-MC נחשבת 'למשמעותית' יותר.

מתלמד 8

New member
לאודי-לעומת זה בכוכבים במעברים(בטווח מתקרב )-

האסטרולוגית הניו-יורקית בטי לונדסטד (מחברת הספר "מעברים") כותבת שבטווח של 10 מעלות מתחילה אנרגיית הכוכב(במעבר)לבוא לכלל ביטוי וכוחו הולך וגדל,השפעת המעבר מגיעה לשיאה במרחק של 3 מעלות מההיבט(צמידות,ריבוע,או מולות) המדויק,כאשר מגיע המעבר לכלל דיוק,הלחץ נעלם וההשפעה הולכת ונעלמת ככל שהוא מתרחק מהכוכב הלידתי.

למתלמד 8

ציתות...נכון.
. המשך ציתות הזכור לי כמעט בעל פה: "יש לקוות שנעשינו בזכותו נבונים יותר, בוגרים יותר (גם...בזכותך...) משלימים יותר עם היותנו כפי שהננו...כבני אדם", וכאן גם... בפורום.
גם צמידות אורב 10 מעלות נחשבת, במקרה של השמש או הירח.
צמידות אורב 8 מ' נחשבת בנוגע לכוכבים: מרקורי, וונוס או מארס (הכוכבים המהירים).
'עם' הכוכבים הכבדים - אורב 5 מע' נחשבת גם לצמידות.
יש מצבים שצמידות וונוס מארס- אורב 7 מעלות, מורגשת יותר מאשר צמידות יופיטר אוראנוס - אורב 3 מעלות.

מתלמד 8

New member
לאודי-סליחה על הבורות,מה זה אורב?כבוגר סיפרה

של טלליה סטן לפני-30 שנה,לא קראתי שם את המילה "אורב".

'אורב'

ראשית טלילה סטן: הנכבדת, המקצועית והנעימה, למדה בדיוק באותו בית ספר בו למדתי. באישיותה היא מוכיחה את העובדה שישנם כוכבים (כבני- אדם) 'המשפיעים' בשמי האסטרולוגיה, שהם 'צנועים', כתבו וכותבים ספרים רבים ומוצלחים, ושכנראה (לכאורה) לא אוהבים כול כך את התקשורת. מבין אותה. באשר אלי (מדבר רק בשמי כרגע) מעולם לא נדחפתי לתוכניות רדיו, טלוויזיה כולל גם לפורום הזה, למעט במקרים בהם פונים אלי, אני שוקל בכובד ראש, באטיות של מזל שור...(אופק דגים). היות ואתה כאן דיי...'וותיק' אספר לך שבנוסף לעיסוקי כאסטרולוג (35 שנה) אני סופר....מלחין, שר, משורר, משתתף בערבי הקראת שירה, פעיל חברתי קריין רדיו ועוד ועוד...כך שיתכן ועוד יקרו מצבים בהם לא אוכל לתת מענה מהיר ומידי.
סליחה על העיכוב הקל בתשובה, ועל אשר התעכבתי ויצאתי מעט מן הקונטקס
מבקש- סליחה

ובכן 'האורב' הוא ההפרש בין אספקט 'שלם' - או מדויק לאספקט 'שחרג' מגבולות האבסולוט. זה אומר למשל: מצב סקוואר של 90 מעלות, לכול הדעות הוא פיקס- מדויק נכון?...או קיי אמשיך להסביר - מצב למשל של 93 יוצר הפרש של 3 מעלות? נכון?...או קיי?...יפה....(הבחנתי בהנהון שלך... חה) אז 'ההפרש'...בין התשעים ל- 93....הוא 3....וכך יוצא איפה שזהו האורב.

מתלמד 8

New member
מר אודי היקר-לאיזה כבוד זכיתי שאתה פורס |חיבו

עיסוקך בפני ומתנצל על ה"איחור" (לא איחור-ולא נעליים)במתן תשובה?,אני האחרון שאבוא בטענות למנהל אתר שעונה באיחור ,אני יודע שמנהלי אתרים עושים עבודתם בהתנדבות ואפילו משלמים כדי לנהל אתר,אז אני הפנסיונר אבוא בטענות?.חס וחלילה !!-לא מהיר ולא מיידי.
יכול להיות שהתרשמת מהאייקון של ה-"הצילו" שהופיע פעמיים בסוף הפניה שלי? אז ככה,,,

א. לחצתי פעם אחת- והמקלדת הדפיסה פעמיים.

ב.כל ידיעותי(אפשר להגיד המועטות) באסטרולוגיה הם מקריאת סיפרה של טלילה סטן לפני32 -30 שנה,קריאת הספר "מעברים " וקריאת 2 הספרים של ליז גרין (השחור והלבן) שאני לא זוכר מהם דבר בגלל "ההתפלספות" שלה ,,,,וקורס קצר אצל אסטרולוגית בשם חיה אלפרשטיין ז"ל מירושלים(נפטרה לפני 4 שנים ממחלת הסרטן)בנושא "אסטרולוגיה הודית" שגם ממנו אני זוכר מעט(אשמח לפרט כאן את המעט-יש בשיטה ההודית כלים מעניינים נוספים לקריאת מפה).
בכל ההשכלה "העצומה" שרכשתי,לא נתקלתי במילה "אורב"-לכן הכנסתי את האייקון הצילו.

ג.טיעון אחרון ואסטרולוגי-לא הבנת אותי נכון ,כי זה כנראה מהבעיה במפת הלידה שלי-פלוטו בצמידות למרקורי.

למתלמד 8

ציפיתי להערכה לגבי הנימוס שלי כמנהל הפורם ולא לחוסר שביעות רצון מאקט מנומס זה - מצדך. הדברים במכלול כוונו למצב בו לא אשיב מידית בעתיד לגולש כזה או אחר.
עידן ההתנדבות הסתיים כנראה 'בתפוז- אנשים', ואני לא צריך להתבייש אם אני משלם משהו לפורטל הזה. לידיעתך הרבה עבדתי בהתנדבות למען השלום של אייבי נתן הזכור לטוב- ז"ל, מחוץ למים הטריטוריאליים של ישראל בתנאים קשים מאוד, ואילו יכולתי לחזור שוב לשם, ובאם זה היה 'פרקטי'...הייתי מוכן לשלם על כך במיטב כספי, כך גם לשלם עבור התנדבויותיי החברתיות עליהם (בפירוט מלא) לא סיפרתי לאף אחד מעולם. זכורני שאת צעדיי הראשונים בשירה ובנגינה התחלתי בתיאטרון המחאה בהצגת 'החצי השני' של הבמאי הידוע (כיום) כזמר סולן, וגם אילו היום הייתי צריך לשלם על כך, הייתי עושה זאת בשמחה ובגאווה. אני זוכר שבאחת מתחנות הקריירה שלי הצטרפתי להרכב של להקת 'הקונסולים' הידועה, פניתי אל מנהל הלהקה והצעתי את עצמי חינם- ובהתנדבות, לא הצטערתי על כך מעולם, ובמבט לאחור (ברטרו- פרספקטיבה) הייתי מוכן לשלם ממיטב כספי על מנת לעשות זאת שוב. מקווה שהבנת מה שהיית צריך להבין כאן.
בנוגע אליך, קראתי והתרשמתי מדרך צבירת היידע שלך, ואינני מזלזל בה. נראה לי שאתה מבין קצת יותר מאשר (אולי) אתה חושב.
ולהערה בונה: מומלץ לומר לפעמים תודה קטנה על העזרה וההכוונה של כול אחד בפורום זה- כלפי עזרתו של האחר-וזה 'אומר' שלאוו- דווקא אלי.

מתלמד 8

New member
למנהל הפורום היקר,סליחה!לא הבעתי אי שביעות -

רצון,אלא להיפך,בפתיחת התגובה בשאלה "לאיזה כבוד זכיתי " ? ובהצהרה "אני האחרון שאבוא בטענות " הבעתי הערכתי לגבי הנימוס שלך,,אולי זו צורה של הבעת הערכה של בעל צמידות פלוטו למרקורי במפת הלידה?.
תודה על תשובותך המהירות לכל באי הפורום.

הכול בסדר דבש.....

הכול בסדר- הכול דבש. אתה בסדר גמור. מי יודע מה מחיר הדבש היום?!....מילה אחת טובה, מתוקה מהדבש הסמיך והטוב. אחלה ערב לך.

למעלה