רוב הפעמים זה מיותר
אורגני היום זה לא חבורת היפים שמגדלים חצילים ובננות בגינה. אורגני זה עסק מסחרי. כדי לעגן את המזון האורגני בחוק, נקבעו כללים לגבי מה כמות הריסוס המותרת ומאילו סוגים וכו'. רוב המזון האורגני (שבאמת אורגני) שאת תמצאי בשווקים יהיה כזה שמרוסס קצת פחות מהלא אורגני אבל מרוסס. וכאן נכנס העסק של *באמת* אורגני- מאוד קשה לדעת אם אומרים לך את האמת בנושא הזה. לא חסרה רמאות בתחום. הרבה אנשים משלמים הון על מזון אורגני שמישהו באותו היום קנה בשוק, ובעצם הם אוכלים מזון רגיל כשאר האדם שרק עולה יותר כסף. יותר מגעיל מזה- יש דמות מוכרת, שאמנע מלנקוב בשמו, אותו אדם מעביר די הרבה קורסים של תזונה ושאנטי רוחני בלה בלה... וכמו כן מנהל (על פי מה שהוא מציג) אורח חיים טבעוני בריאותי אורגני... לאותו אדם היתה בעבר מסעדה אורגנית. את העובדים הוא היה שולח כל לילה לשוק כדי לאסוף ירקות ופירות מהפחים- איפה שבעלי הבאסטות זורקים סחורה בסוף היום. זו דוגמה אחת לרמאות בתחום המזון האורגני. אני לא קונה אורגני ולא מרגישה רע עם זה. אם את מחליטה כן לאכול אורגני, תרכשי את המזון במקום שאת בטוחה שלא מרמים אותך. למשל, בגבעת אולגה יש מישהו שמגדל ירקות אורגניים. שמעתי מכמה אנשים (כולל עובדת לשעבר) ששם באמת מגדלים את המזון בתנאים אורגניים ושהירקות איכותיים. אני לא יודעת אם מוכרים שם ליחידים או רק לחנויות, מתארת לעצמי שגם ליחידים.