אורות אדומים

יוביש

New member
אורות אדומים

לפני מלחמת העולם השנייה הייתה עיירה קטנה בפולין ששמה ג'אלושיצה. לאחר המלחמה כנראה היא נמחקה מן המפה. סבתי היא ילידת ג'אלושיצה וסיפרה לי שקצת לפני המלחמה,לילה אחד היה מחזה מוזר בשמיים: כתם אדום ענק שכיסה את כל שמי העיירה בצבע אדום-שהמשיך לרוץ קדימה ובתוכו ראו כל מיני דלאיים ומטאטאים. כלומר השמיים היו אדומים לגמרי ובפנים ראו כל מיני דלאיים ומברשות. כמו שאמרתי לאחר זמן מה הכתם המשיך קדימה ונעלם-הוא עבר שם. לאחר שאנשי העיירה ראו מחזה זה..טענו שזהו סימן למחלמה. ובאמת, זמן קצר לאחר מכן פרצה מלחמת העולם השנייה. מה שרציתי לדעת בעצם זה: -האם מישהו מהפורום מכיר את העיירה ויכול להגיד לי בערך היכן היא ממוקמת במפה(אני יודע שזה ליד קרקוב וכל יהודי העיירה נשלחו בעיקר לאושביץ...) -אולי מחזה זה היה בעוד עיירות בסביבה ואם מישהו מכיר אשמח לדעת. -אם מישהו מכיר את מחנות העבודה פלאשוב וריחבח ויכול לתת לי פרטים היכן הם נמצאים. -היכן אני יכול למצוא תשובה לשאלותי אם אף אחד בפורום אינו יודע -איוב-

talia olav

New member
אולי דז'יאלושיצה Dzialoszyce

עיירה זאת נמצאת 44 ק"מ צפונית-מזרחית לקרקוב, ובזמן המלחמה הגיעו אליה פליטים רבים מקרקוב. תוכל לקרוא עליה יותר בפנקס קהילות פולין, כרך 7.

talia olav

New member
לגבי מחנות הכפיה -

פלאשוב היה סמוך לעיר קרקוב. רייחבח - אולי התכוונת לרייכנבך Reichenbach - אשר היה כנראה שם נוסף למחנה גרוס-רוזן (או תת-מחנה שלו). כדי לקרוא עליהם יותר, הכנס דרך הטאגליינס למאגר מידע יד ושם, וחפש שם במילות המפתח.

masorti

New member
רייכנבך **אינו** שם נרדף לגרוס רוזן

מדובר במחנה ריכוז קטן שהיה מסונף בצורה רופפת לגרוס רוזן. מחנה רייכנבך נמצא כ- 60 ק"מ מדרום-מערב לורוצלב, והוא היה ממוקם ליד העיר רייכנבך. כיום העיר נקראת דז'רז'וניוב (Dzierzoniow).

למעלה