אורות בערפל

אהובה.א

New member
אורות בערפל

היום היה ערפל כבד בצפון הגולן. גשמים החלו לרדת והראות היתה לקויה. שמחה לציין כי די הרבה נהגים מדליקים אורות לאחרונה. ישנו קמצוץ של נהגים שאם אין חוק המחייב אותם להדליק אורות הערפל הם לא ידליקו ויהי מה. כל המטרה של הדלקת אורות היא שהנהג שנוהג מולך יראה אותך בזמן סביר בכדי להגיב. אולם ישנם אותם נהגים שעדיין לא הפנימו את העניין. כמו שחוקקו חוק לחגור חגורות בכל מצב , בין אם זה בדרך עירונית או בין עירונית וגם מאחור, יש לחוקק חוק על הדלקת אורות בכל ימות השנה גם כשהשמש זורחת והאוויר נקי מערפילים וגשם.

אלון 58

New member
מסכים עמך ב-100%!!!

לא משנה באיזו עונה,גם בקיץ ישנם ימי אובך וראות לקויה,וק טמטום גורם לזה שהמחוקק קובע תאריכים מקריים לחובת הדלקת-אורות,בקטע הזה אין ללמוד מהאירופאים של מרכז ומערב אירופה,אלא אלו מהצפון,בארצות סקנדינויה נהוג ע"פ חוק להדליק אורות כל השנה,לכל סוגי הרכב,בכל זמן שהרכב בתנועה.

Sea Urchin

New member
אני רוצה להוסיף שבערפל אין להדליק

אורות גבוהים, שיסנורו את הנהג שהדליק אותם.

ddhhkkhh77

New member
נכון מאוד מצטרף לדעתך.

ענין של חינוך, עדין לא הצלחתי להבין מדוע אנשים חוסכים בהדלקת אורות דרך גם בקיץ ? עלות המנורה מול החיים ! בבקשה שימו לב לכך שאתם נוסעים באורות דרך - גם ביום שמש אור גבוה מסנור.

Sea Urchin

New member
ואם כבר מחייבים הדלקת אורות

גם בקיץ, למה לא לדאוג שבכל רכב משנת ייצור מסויימת צפונה האור יידלק אוטומטית כאשר מתניעים את הרכב? זה נראה לי יותר סביר מאשר לתת לנהג נקודות וקנס רק משום ששכח ביום קיץ להדליק את האורות. עוד דבר טוב בהדלקת אורות גם ביום בהיר זה שהסיכוי לכך שכאשר נשרפת נורה היא תישרף באור יום גדל.

be_roo

New member
התנעה עם אורות דולקים מעמיסה

על מערכת החשמל של הרכב. נכון ששיקול הבטיחות חשוב יותר אבל היות ודי פשוט להרגיל את עצמך להדליק אורות מיד אחרי כל התנעה, אפשר בהחלט להסתפק בהוראת חוק ולוותר על ההתקן שהצעת. מאז שהוצאתי רשיון אני נוסעת עם אורות דולקים תמיד, כך גם רוב בני משפחתי, זה הופך לטבע שני אחרי זמן קצר והיום בכל לאני לא חושבת על זה, כמו לשים חגורה (למרות שגם לזה יש כל מיני התקנים שדואגים שהנהג יחגור).

shlish2004

New member
לא מדוייק

יש אפשרות לחבר עם ריליי שמנתק את האורות בזמן ההתנעה עצמה.

אלון 58

New member
אני אישית הרגלתי עצמי להדליק...

אורות כל השנה בכל נסיעה בינעירונית ואזורית,לי אין צורך בהתקן שידליק אוטומטית,זה לא "בריא" למצבר ולמערכת-החשמל של הרכב,אם היה התקן שמדליק אורות נאמר ½-דקה עד דקה לאחר ההתנעה,אז זה טוב,אבל לא עם ההתנעה עצמה ממש.אצלי בעבודה כבר קרה הרבה שבעלי-תפקידים שמשתמשים ברכבי-השטח שלנו בימי-חול,ללא שום חשבון מתניעים את הטנדרים עם האורות,המזגן במצב מופעל,אור מהבהב על הגג מופעל,רדיו ומכשיר-קשר מופעלים "קבוע",וכשהם בסוף-השבוע יושבים בבית,אלה שעובדים בשישי-שבת נתקעים עם טנדרים כשהמצברים ריקים,המזל הנאחס הזה כמעט תמיד "תופס" אותנו בסופי-שבוע,למנהלים זה כלל לא אכפת,הם משאירים את הרכבים עם כל המכשירים החשמליים מופעלים,ומי שמתניע ולא שם-לב,גורם עומס-יתר על המצבר,והתוצאה ידועה מראש.

be_roo

New member
דווקא המזגן בדר"כ מתנתק אוטומטית

ברכבים מודרנים בדר"כ יש מערכת שמנתקת את המדחס בעת ההתנעה גם אם הוא במצב דלוק. אולי אפשר ליישם זאת גם במערכת האורות, אבל כמו ששנינו ציינו, פשוט וזול יותר לזכור להדליק.

אלון 58

New member
אולי זה קיים ברכבים היקרים במיוחד,

אבל לא בעממיים,מזגן שהושאר על מצב מופעל,נדלק עם סבוב המפתח,ויחד עם ההתנעה,שנינו מבינים איזה נזק מצטבר זה גורם כשזה חוזר על עצמו בגלל "שיכחה" או רשלנות נהגים/ות.

be_roo

New member
זה קיים בפג'ו סטנדרטית משנת 95

לא יוקרתי במיוחד גם כשהיה חדש. חבל שזה לא קיים בכולם. מצד שני חבל שאנשים לא מקפידים לעשות פעולות פשוטות לשמירה על תקינות רכבם.

wil

New member
קיים גם בקליאו B

מחשב ניהול המנוע נותן פקודה למחשב המזגן להדליק מדחס רק אחרי 10 שניות מההתנעה.

אהובה.א

New member
אוטולייט

מתקן זה לא קיים אוטומטי בכל הרכבים. יש להתקינם במוסך. לדעתי , הכי פשוט וקל זה להתרגל להתדליק אורות ברגע שהנעת את רכבך. כמו שאנשים התרגלו לשים חגורות או להעביר להילוך ראשון/דרייב כך גם בזה. זה בסכ"ה בשבילם. זה בטח לא בשביל השוטר שעומד בצד הדרך ודואג שנהגים ידליקו אורות.

אני נוהג עם אורות דולקים....

כל השנה, הרבה לפני החוק הנוכחי. אבל, קרה לי לא אחת ששכחתי להדליק אורות ביציאה מתחנת דלק. אני חושב שאני יתקים כזה מכשיר.

גם בקיץ גם בחורף !

הדלקת אורות בעת הנהיגה בכל שעה ביממה בכל עונות השנה הפכה אצלי להרגל קבוע ! מתי הרשויות שלנו יעשו משהו למעננו ויתחילו לחוקק חוקים שישמרו על עצמנו וכך מספר האסונות יפחת ? אני מקווה שהרבה יענו להודעה החשובה שלך ואולי כך נצליח להזיז משהו במדינתנו. ועד אז - התניעו והדליקו אורות ! כל יום כל היום כל השנה ! סעו באחריות ובמודעות !

למעלה