אורז לסושי

jen711

New member
אורז לסושי

ניסיתי להכין סושי.
מצאתי באינטרנט מתכון לאורז לסושי, של אהרוני.
כתוב שם ל2 כוסות אורז לשים כוס חומץ אורז וזה יצא פשוט נורא.
יש פה מישהו שמכין סושי ויכול לתת לי את כמויות התיבול שצריך לשים(חומץ אורז, סוכר, מלח)?
 
אורז לסושי

לשטוף את האורז ממש ממש ממש
על כל כוס אורז כוס וחצי מים , לבשל מכוסה בערך 20 דק' ולכבות, להשאיר מכוסה עוד חמש דקות , לקרר את האורז ולהוסיף את החומץ.

לערבב יחד עד שהסוכר והמלח נמסים.
כף חומץ אורז
כף סוכר
רבע כפית מלח

לערבב הכל יחד וזהו
 

jen711

New member
כן, קניתי חומץ אורז ואורז סושי

וכל מה שצריך במיוחד.
 
המתכון "שלי"

"שלי" - לא באמת שלי, אלא מה שהגעתי אחרי מחקר באינטרנט כמה נסיונות:
קודם כל, שוטפים את האורז במסננת, ונותנים לו לעמוד שעה (במסננת, מכוסה במגבת).
מבשלים. על כל כוס אורז (יבש), כוס מים. הכי נח להשתמש בסיר אורז חשמלי.
בסיום הבישול, וכיבוי הגז/החשמל, משאירים מכוסה לרבע שעה.
מוסיפים את ה-"רוטב", שמורכב מ: 2 כפות חומץ אורז, כפית שטוחה מלח, כפית סוכר ושתי כפיות מירין. את הרוטב מכינים מראש. כדאי לחמם אותו כדי שהמלח ימס.
מערבבים בעדינות (לא למעוך את גרגרי האורז), ומייד מפזרים על מגש גדול לקירור. בהחלט אפשר להעזר במאוורר.

אישית, אני אוהב להוסיף מעט יותר חומץ, ולקמץ מעט במלח.
 
למעלה