המתכון "שלי"
"שלי" - לא באמת שלי, אלא מה שהגעתי אחרי מחקר באינטרנט כמה נסיונות:
קודם כל, שוטפים את האורז במסננת, ונותנים לו לעמוד שעה (במסננת, מכוסה במגבת).
מבשלים. על כל כוס אורז (יבש), כוס מים. הכי נח להשתמש בסיר אורז חשמלי.
בסיום הבישול, וכיבוי הגז/החשמל, משאירים מכוסה לרבע שעה.
מוסיפים את ה-"רוטב", שמורכב מ: 2 כפות חומץ אורז, כפית שטוחה מלח, כפית סוכר ושתי כפיות מירין. את הרוטב מכינים מראש. כדאי לחמם אותו כדי שהמלח ימס.
מערבבים בעדינות (לא למעוך את גרגרי האורז), ומייד מפזרים על מגש גדול לקירור. בהחלט אפשר להעזר במאוורר.
אישית, אני אוהב להוסיף מעט יותר חומץ, ולקמץ מעט במלח.