אורז מלא

אביטל +

New member
אורז מלא

איך שכחתי לספר לכם היינו ביום שישי בערב אצל ההורים שלי, וגיליתי שיטה חדשה להכנת אורז מלא. בדיוק כמו פסטה. אחרי שמשרים את האורז, מבשלים אותו בהמון מים, למשך 30-45 דקות (או עד שהוא רך ולטעמכם). ואז פשוט מסננים, ומתקבל אורז מלא ולא דביק. ואז אפשר להוסיף איזה תוספות שרוצים או בכלל לעשות מה שבא איתו.
 

Happy1

New member
אני מכינה ככה...

אבל האמת היא שאני נאלצת לסנן את המים בגלל שהיחס בין מים לאורז מלא אף פעם לא יוצא לי מדוייק. תמיד נדמה שחסר ואז מוסיפה עוד ובסוף נאלצת לשפוך. אבל האמת, יוצא טעים (טוב, אני אוהבת אורז חום...יכולה לחסל סיר)
 
תודה על הרעיון!! ../images/Emo24.gif

תמיד כשאני מנסה לבשל לעצמי אורז מלא בלילות (בתקווה שזה ישביע אותי) אני לא ממש מצליחה לבשל אותו טוב ונאלת לאכול אורז די קשה
 

behappy

New member
המלצה:../images/Emo13.gif

בוקר טוב!! ישנו אורז מלא של:uncle ben או משהו בסגנון......10 דקות הכנה ויוצא מעולה!ניתן גם להכין אותו במיקרוגל עם מים ובלי טיפת שמן. בתאבון!!
 

אביטל +

New member
כן, יש לי אותו

הבעיה באורז של Uncle Ben´s זה הטעם הייחודי שלו שהוא אינו טעים לכולם ולדעתי הוא גם פחות סופג טעמים של דברים אחרים שמבשלים עם האורז - תבלינים, ירקות, בצל מטוגן אבל זה מאוד טוב למצב של להכין אורז ברגע זה, כי אורז מלא רגיל דורש השרייה שזה אומר תכנון מראש
 

Happy1

New member
מה, צריך להשרות ?

אני לא משרה ולא שוטפת מחשש לאבד סיבים או ויטמינים....
מה המטרה של ההשריה ? ולכמה זמן ?
 

אביטל +

New member
אני מדברת על אורז מלא...

שאינו Uncle Ben´s ההשריה גורמת לפעולת הנבטה שהיא טובה מכמה בחינות שאני לא זוכרת אותן כעת. אבל בהחלט משרים ולא מאבדים שום דבר. אפשר להשרות ל מספר שעות אבל הכי רצוי ל 8-10 שעות אפשר ליותר, רק להקפיד להחליף מים אם זה יותר מ 10 שעות התוצאה היא שיוצא אורז רק ולא קשה. גם זמן הבישול ארוך יותר מאורז רגיל, לכן שמים יותר מים.
 
למעלה