אורז מלא..

elin86

New member
אורז מלא..

מתכננת למחר מרק עגבניות ואורז מלא
יש לי איזה מתכון אם יש הצעות נוספות אשמח לשמוע
שמתי את האורז להשרייה מהיום.. האם צריך לנקות אותו מקליפות.. פעם שעברה שהכנתי זה די הפריע. מה עושים?
 

elin86

New member
אף אחד לא יודע?

רוצה להתחיל להכןי ולא יודעת מה לעשות..
 

ladybug6

New member
עוד לא הכנתי מרק עגבניות אז

אין לי המלצות עדיין.
לגבי האורז - מה זאת אומרת לנקות מקליפות?
 

ladybug6

New member
נכון אבל לא ידוע לי שמקלפים את זה

אני גם לא יודעת איך אפשר..
אולי למישהו אחר יהיו פה תובנות יותר מועילות
 
הדבר היחיד שנשמע לי יותר הזוי מלקלף אורז

הוא לקלף צ'יה


אגב, אורז מלא מקולף הוא פשוט... אורז לבן. אם לא מסתדרים עם אורז מלא מבחינת הטעם אפשר אורז רגיל, שפחות בריא.
 

RSPA

New member
הצעה

לבשל את האורז המלא בנפרד כשעה (לא פחות) ואז הקליפות שלו יתרככו גם כן.
רק אז לשלב אותו בתוך המרק עם העגבניות.
 

elin86

New member
תודה..


בסוף בישלתי כמו שהוא.. שעה וחצי כמרק זה הספיק
אני מצאתי שתי קליפות.. קצת מעצבן אבל לא נורא..
מה שמצאתי בזמן ההשריה הוצאתי.. אולי סוג האורז לא איכותי?
 

RSPA

New member
לסוג האורז אין כל כך משמעות אבל למי שמשווק

יש השפעה על טיבו ועל טריותו. אורז ששכב זמן ממושך במחסנים או בדרכים נוטה לסבול מקליפות קשות שלא מתעבדות (מלשון עיבוד) כהלכה.
מנסיוני, האורז שמשווק ע"ׁי סוגת - מצוין. גם המלא הארוך וגם המלא העגול.
 

elin86

New member
לזה התכוונתי.. לחברה שמוכרת אותו

אז אולי זו הסיבה שיש לנו כאלו קליפות קשות.. אנסה את סוגת בפעם הבאה
 

elin86

New member
פסטה עם או בלי ביצים?

יש לי פסטה של המותג שקניתי עוד לפני הפיכתי לטבעונית.. איך יודעים אם יש שם ביצים?
לא רשומים המרכיבים משום מה.. רק שזה מ100% קמח דורום.
 

ladybug6

New member
בפסטות קנויות יבשות אין ביצים

ואם כתוב 100% קמח דורום ולא כתוב רכיבים נוספים אז..אין ביצים :)
 
למעלה