אורז עגול מלא

jesus fuck me

New member
אורז עגול מלא

יש למישהו מתכונים טעימים טעימים לאורז עגול מלא? (עדיף בלי כל מיני ירקות\פירות יבשים)... תודה :)
 
מתכון לאורז עגול בדלעת ושזיפים,,,

אורז מלא עגול עם דלעת ושזיפים מיובשים: כמות החומרים ל-2 מנות: 1 כף שמן זית 1 בצל קטן, קלוף וקצוץ דק 1 כוס אורז מלא, עגול או אחר, שטוף מלח פלפל שחור גרוס גס לתבשיל: 1 ק"ג דלעת, שטופה שמן זית 1 בצל קטן, קלוף וקצוץ דק 10 שזיפים מיובשים, מגולענים וחתוכים גס 4 גבעולי סלרי, כולל עלים מגבעול אחד, שטופים וחתוכים לחתיכות באורך 1 ס"מ מלח פלפל שחור גרוס גס ההכנה: מחממים תנור לחום 200 מעלות מרפדים תבנית בנייר כסף או נייר אפייה. שוטפים היטב את הדלעת ומניחים אותה (עם הקליפה כלפי מטה) בתבנית. מזליפים מעט שמן זית, מפזרים מעט מלח ופלפל שחור גרוס גס ומעסים את הדלעת כך שהשמן יגיע לכל פינה. מכניסים לתנור ואופים במשך שעה או עד שמזלג ננעץ בדלעת בקלות. מוציאים, מצננים מעט (עד שניתן לגעת בדלעת) וחותכים בעדינות לקוביות. מרתיחים מים בקומקום. מחממים כף שמן- זית בסיר קטן עם מכסה , לחמם 2 דקות את השמן על אש גבוהה, להנמיך לאש קטנה מטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים אורז ומערבבים במשך שניות אחדות, כך שכל גרגרי האורז יצופו בשמן. מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס גס, ומוסיפים 3 כוסות מים רותחים. מערבבים, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 40 דקות או עד שגרגר אורז שנטעם רך דיו, אך לא רך מדי. לכבות את האש. מסננים ומחזירים לסיר ללא אש, למנוחה בת 20 דקות- כשהסיר נשאר מכוסה. כעבור 20 דקות מפרידים גרגרים בעזרת מזלג. מחממים כף שמן זית במחבת רחבה או סיר רחב על אש גבוהה, ומטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים גבעולי סלרי ומערבבים במשך דקה. מוסיפים דלעת ושזיפים מיובשים, מלח ופלפל ומערבבים בעדינות. טועמים ומוסיפים מלח או פלפל לפי הצורך. מסירים מן האש ומגישים מעל תלולית אורז מלא.
 
איך מבשלים אורז מלא עגול

שלום תודה על השאלה רבים האנשים שמתחבטים לגבי בישול אורז מלא ראשית אני ממליץ להשרות אורז מלא בין 3 ל24 שעות. אפשר להשרות כמות כגולה ואחרי שמסננים מהמים, ניתן לשמור במקרר. לאחר מכן להכניס לסיר, למלא מים עד כ 1 ס"מ מעל פני האורז ולבשל עד לספיגת כל הנוזלים מלח מוסיפים רק לאחר מכן בתיאבון רני
 
למעלה