אורז עם רוטב שאיננו עגבניות?

אורז עם רוטב שאיננו עגבניות?

יש לי אורז לבן. משעמם לי אורז לבן, אני רוצה רוטב מעניין עליו שלא מתבסס על עגבניות. למישהו יש רעיון? (לא רוצה להפוך את האורז אלא רוצה להשאירו כאורז לבן פשוט ולשפוך עליו רוטב)
 
ברור

הרבה הרבה ירקות חתוכים קטן ברקדים במחבת עמוקה עם מעט שמן זית מעט מלח ופלפל שחור גרוס.
לזה ניתן להוסיף- שום/ רוטב סויה/ מעט סילן- אחד מהם או כולם.
ניתן להוסיף לזה חלב קוקוס ועלים קצוצים.

עוד אפשרות- לטגן בצל קצוץ קטן קטן , להוסיף לבצל המושחם חופן זרעים ו/או אגוזים לערבב, ניתן להוסיף גם חמוציות/ צימוקים/ מישמש מיובש חתוך קטן. לערבב הכל ולהגיש מעל האורז.

סלט ירקות! אצלנו מנה מנצחת היא סלט ירקות עגבניה מלפפון גזר פלפל בצל, כולם או חלקם עם מיצלימון, מלח, שמן זית לא חובה לאכול עם אורז להן
והמהדרין מוסיפים זילופי טחינה גולמית
 

p e b b l e

New member
לא בדיוק רטבים, אבל הנה כמה רעיונות

טנזיה - http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-special/Recipe-fbad3ba3519bb31006.htm
תבשיל שעועית שחורה, אפשר לבסס עם המתכון הזה: http://vegansontop.co.il/black-beans-soup רק בלי לטחון. או כן לטחון ואז זה יהיה יותר כמו רוטב.
רוטב אסייתי עם או בלי ירקות. עם ירקות: חותכים ירקות שמתאימים להקפצה, מקפיצים ואז מוסיפים רוטב סויה, רוטב צ'ילי וקצת סילאן, שום וג'ינג'ר כתושים, וקצת עמילן להסמכה (קורנפלור, טפיוקה ודומיו). מערבבים ומסמיכים מעט ושופכים על האורז. אם מדלגים על שלב הירקות ומבזלים בסיר קטן יוצא רוטב ממש ולא תבשיל.
&nbsp
 

ladybug6

New member
חורשט סבזי

זה תבשיל בפני עצמו שאוכלים עם אורז, טעים מאוד.
ירקות סטייל מרק לקוסקוס רק בתור תבשיל, יש בבלוג שלי מתכון כזה והרוטב בעצם ציר מצומצם ומוסמך. הולך מעולה עם אורז/קוסקוס.
רוטב קארי וירקות או כופתאות
תבשיל סלרי ושום (עכשיו אפשר שום ירוק.. יאמי) ברוטב דליל כזה עם לימון וכורכום
סלט ככה עם סלט ירקות והרוטב שלו (כמו שגילי רשמה) וגם אני בעד הטחינה מלמעלה, אני עושה את זה לפעמים עם אורז או פסטה שנשארו
אופציה אחרת - להקפיץ את האורז במחבת עם רוטב סויה, שום וג'ינג'ר, מעט שמן, ואפשר להוסיף לזה גם ירקות קפואים כמו אפונה ותירס או גזר גמדי.
 

ladybug6

New member


 
שבבי סויה

בצל קצוץ מטוגן, שום גם, אפשר פטריות מקוצצות קטן קטן או אפונה זעירה של סנפרוסט, לזה להוסיף שבבי סויה ששרו במים ונסחטו, לערבב היטב, להוסיף תיבול- כמון, קינמון, מלח/רוטב סויה, חלב סויה ללא סוכר או מלח או שמנת סויה או חלב קוקוס, לערבב היטב לתקן תיבול ולשפוך מעל
 

גםאני5

New member
ירקות ממרק ירקות, בקוביות גדולות

יוצקים ירקות ומעט מהמרק מעל האורז.
המרק גם מחמם וגם "מחייה" אורז יבש מהמקרר ומציל אותו מחימום נוסף במיקרוגל.
 
למעלה