אורז+קטניות+צרבת

גםאני5

New member
אורז+קטניות+צרבת

בגלל בעית עיכול מסוימת (וזמנית בהחלט
) החלטתי להפסיק לצרוך בצל ,שום ועגבניות,מטוגן ותבלינים מסויימים.
מה שמשאיר את תבשילי האורז-קטניות די יבשים.
מה כדאי להוסיף לטעם-מרקם מעניינים יותר חוץ מהמון עשבי תיבול (טעים, אסתטי, לא ממש מציל את האורז ממרקם יבש)
וקוביות גזר?

ואם יש לכם רעיונות לחטיפים מלוחים (savoury) ובריאים יחסית. כמה קורנפלקס ופופקורן אפשר לבלוס..

 

גםאני5

New member
כחתי: פרי מרוסק כמו אוכל לתינוקות

מאד מאד טעים לי אבל חשוב לי לגוון ולהכין בשילובים שונים ומשביעים.
לצערי גיליתי שהבלנדר סטיק לא מרסק אגוזים, גם לא אחרי השריה.
וגם ל
 
בננות עם תמרים

ומעט חלב שקדים
שקדיה תפוחי עץ ואגסים מקולפים
קשיו מושרה במים ל-12 שעות עם תפוחי עץ מבודלים מעט במיקרו או על אדים, בננות...

את יכולה להוסיף לשייקים שלך "טחינות" אגוזים שונים, יש לקנות. פיסטוקים, שקדים, אגוזי לוז, אגוזי ברזיל...
 
זה קל

קוביות דלעת, אפונה ירוקה של סנפרוסט, קוביות קישואים, קוביות סלק,קוביות טופו שגולגלו בתבלינים טיפונת יותר מים באורז.

חטיפים מטיבם מכילים הרבה שומן אז אולי הם לא המענה הראוי? מקלות מלפפון, גזר, סלרי, קולרבי
 

גםאני5

New member
תודה. את התמרים את משרה כדי שישתלבו יותר טוב בעיסה חלקה?

בקשר לחטיפים לא מתוקים אני מנשנשת קורנפלקס ופופקורן ללא מלח ושומן (כלי מיוחד במיקרו) ואנסה גם את הקצפיות-חומוס-בטעם קורנפלקס, נראה מבטיח!
 
והצעה משביעה של חבר כאן בפורום

כמו קניילעך יפניים- טופו וקמח אורז, את יכולה לבשל במרק ירקות נטול שומן, בכל מים רותחים. זה יאמי
 

סביון1

New member
עכשיו זאת העונה של פול טרי

את יכולה להכין אורז עם פול ושמיר. אפשר גם עם פול יבש (שמשרים כמובן במים)
 

גםאני5

New member
כן, כמובן, זו היתה המלצה של ליידיבאג שאימצתי בחום

אחד המתכונים המועדפים עליי והתאהבתי במטלה של קילוף הפול.
 
למעלה